barszczo Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Z mocnym postanowieniem ukończenia projektu do końca roku, rozgrzebałem kolejny model. Jakiś czas temu, z zestawu ProfiPack, zbudowałem sobie Włocha w tej samej wersji. Było tam też bardzo fajne malowanie rumuńskie, a że niedawno wpadła mi w ręce wersja Weekend tegoż modelu, nadszedł czas na Rumuna. Ma być szybko i miło. Z dodatków będzie eduardowy Space i montexowe maski: Efekt dosłownie dwudziestu minut zabawy z modelem: wycięte, obrobione, poklejone: A wyglądać będzie tak: I oryginał: Edytowane 11 Grudnia 2022 przez barszczo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Chętnie popatrzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Czyli jednak Rumun.Zapowiada się ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Do końca roku! Kibicuję. W razie czego, nie precyzowałeś daty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Rozwiązanie dylematu jest banalnie proste: i Włoch i Rumun. Popatrzę z ciekawościa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Ko końca roku! Luzik......... przecież nie powiedział którego roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 18 minut temu, marek d napisał: Ko końca roku! Luzik......... przecież nie powiedział którego roku. O to, to, to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 16 godzin temu, HK1885 napisał: Rozwiązanie dylematu jest banalnie proste: i Włoch i Rumun. A nawet prościej: Włoch i Wołoch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 W dniu 12.12.2022 o 05:08, Xmen napisał: Czyli jednak Rumun.Zapowiada się ciekawie. no i ktoś mnie uprzedził z Rumenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 3 godziny temu, Bengal napisał: no i ktoś mnie uprzedził z Rumenem Kto taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2022 10 godzin temu, Bengal napisał: no i ktoś mnie uprzedził z Rumenem E tam, rób swojego. Będą dwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 W dniu 15.12.2022 o 21:37, barszczo napisał: E tam, rób swojego. Będą dwa . Róbcie obydwaj.Ja chętnie popatrzę i może czegoś się dowiem zanim zacznę mojego w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 @Xmen@barszczo jeszcze troszkę czasu poproszę w 23 mam plan hihi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2022 Ogarnięty praktycznie w całości. Pozostaje wymalować wnętrze i składać do kupy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Świetne są te messerki od Edka, ja swojego w dwa tygodnie na gotowo zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) Malowanki wnętrza i innych koniecznych fragmentów zakończone. Po raz pierwszy użyłem Eduardowych kalek z serii Space. Aplikacja bezproblemowa, dodatkowo wzmocniłem połączenie klejem Ultra Glue od Miga. Efekt końcowy na kolana nie powala, ale nie jest też najgorzej. Na pewno jest to lepsze rozwiązanie od żywicznych tablic z serii Look. Dużym plusem była blaszka z praktycznie wszystkimi elementami do wnętrza, czyli pasy, pedały, wajchy i inne pierdółki. Teraz dodają już tylko pasy... Edytowane 29 Grudnia 2022 przez barszczo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Fajnie zaczyna wyglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Ciekawe jak będzie ze spasowaniem kadłuba i płata. 10 godzin temu, barszczo napisał: Na pewno jest to lepsze rozwiązanie od żywicznych tablic z serii Look. Więc powiadasz, że lepiej zainwestować w SPACE? W dniu 26.12.2022 o 09:12, Pawel.G napisał: Świetne są te messerki od Edka, ja swojego w dwa tygodnie na gotowo zrobiłem... Fakt. Licząc po Twojemu mam 16 tygodni zajęcia. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 1 godzinę temu, HK1885 napisał: Świetne są te messerki od Edka Polemizowałbym, do świetności to im niestety daleko ale dobrze, że są, tak bym te produkty podsumował.... No ale o gustach ponoć się nie dyskutuje. Oglądam warsztat bo te rumuńskie oznaczenia w połączeniu z niemieckim mundurkiem dają ciekawy i miły dla oka efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 51 minut temu, RogerM napisał: Polemizowałbym, do świetności to im niestety daleko ale dobrze, że są Są o kilka długości lepsze od starych "zabytków" Hasegawy, które mają ponad trzydzieści lat. No i Eduard eksploatuje je umiejętnie (moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 27 minut temu, HK1885 napisał: Są o kilka długości lepsze od starych "zabytków" Hasegawy, które mają ponad trzydzieści lat. Może nie kilka długości, i nie są, a były, te z pierwszego podejścia To były największe (obok wersji E) modele Bf-ów 109 w skali 1-48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, HK1885 napisał: Więc powiadasz, że lepiej zainwestować w SPACE? Looka miałem kiedyś w rękach i nie zdecydowałem się na zakup. Space wygląda o wiele lepiej, ale nie idealnie. Moim skromnym zdaniem, na rynku pomimo płaskości wynikającej z technologii, bezwzględnie rządzi Yahu. Potem blaszki Edka, Space, długo nic i Look. Nie miałem okazji obejrzeć i sprawdzić Quinty oraz innych wytwórców. 3 godziny temu, HK1885 napisał: No i Eduard eksploatuje je umiejętnie Trochę zbyt intensywnie, spasowanie robi się powoli problematyczne porównując z pierwszymi wypustami. Edytowane 30 Grudnia 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 7 godzin temu, HK1885 napisał: Są o kilka długości lepsze od starych "zabytków" Hasegawy, które mają ponad trzydzieści lat. No i Eduard eksploatuje je umiejętnie (moim zdaniem). Eksploatuje i ... eksploruje Edek się skupił na stodziewiątkach - czego dowód poniżej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 9 minut temu, Thalgonis napisał: Edek się skupił na stodziewiątkach - czego dowód poniżej Stary film promujący przerośniętego Gustawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 No to do zobaczenia w przyszłym roku : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi