Konrad-Ciba Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Cześć! Z tym Famo to miałem trochę niespodziankę ale w sumie nawet miłą. Totalnie o nim zapomniałem a paka i kabina poszła już do obróbki przez Pawła Leszczyńskiego - on robił bambetle na wieży Churchilla. Szykuje się bardzo ciekawa konwersja. Co zaś MiniArtu się tyczy to dzięki właśnie takiej mnogości części i rozdrobnieniu mam mega przyjemność oraz satysfakcję z budowy. Od czasu do czasu tylko przezuce się na inny model żeby odpocząć od drobnicy. Dziś porobię pewnie Beoba. Działaj ze swoimi, to fajne modele ale trzeba trochę uważać żeby to poprawnie skleić i pomyśleć jak malować i montować żeby nie przeszkadzać z etapami budowy i farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Miał być Beob ale udało się znaleźć ramki z ogniwami do Famo a jako, że dawno gąsienic nie robiłem zdecydowałem posiedzieć na tą częścią modelu. To była fajna i satysfakcjonująca praca. 47 ogniw na stronę, po dwa elementy na ogniwo - pracujące. Wymagały tylko trochę szlifowania, czyszczenia skalpelem oraz wyrównania klejem. Dobra robota Tamiya. Na przodzie ciągnika dodałem linę Eureki - zestaw Pz. IV ale to bez różnicy. Dobrego wieczoru wszystkim. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Marca Super Moderator Share Napisano 25 Marca Fajny, silnik zamykasz? Bo jeśli nie np bez bocznych osłon to warto się pochylić nad detalem komory i silnikiem, sporo tam brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca 7 minut temu, Greif napisał: Fajny, silnik zamykasz? Bo jeśli nie np bez bocznych osłon to warto się pochylić nad detalem komory i silnikiem, sporo tam brakuje Dzieki. Silnika nie zamykam i pewnie będzie nawet bez maski i bocznych pokryw. To wszystko jest rozbieralne, nie klejone więc jeszcze będę tam działać. Masz może jakieś materiały jak to wyglądało w środku? Mam tylko tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Marca Super Moderator Share Napisano 25 Marca http://www.fahrzeuge-der-wehrmacht.de/Artikel/Zgkw_18t.html https://www.oocities.org/pentagon/3620/famo.htm wpisz Famo engine do wujka google jest naprawde masa zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Najnowsza galeria wkrótce. Pora na obicia i montaż gąsienic. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Miałem dziś ochotę na Beoba. Koniec budowy jest bliski. Jak widać na zdjęciach, nie montowałem nowego typu wydechu według zaleceń instrukcji - dodałem stary typ który jest w ramkach zestawu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Jest działo do Famo i zamieniłem zwykłego Stuga na tego z wnętrzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca Jest już późna noc i skończyłem posiedzenie przy modelu Trumpetera. Pierwsze kroki z instrukcji i części. To duża i imponująca haubica. Jak sobie pośpię to znowu coś podziałam. Dobranoc. Pozdrawiam. K. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca Kilka części do przodu. Zestaw nie jest zły ale ma mnóstwo śladów po wypychaczach. Wypełniam je kleje CA i wypełniaczem z VMS. Pozdrawiam. K. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca Pokaźny zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 1 Kwietnia Autor Share Napisano 1 Kwietnia Podkład na małej amfibii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia Trochę pracy przy „Marjatta”. Tutaj już po wymianie podstaw anten i małym pakunku na płycie silnikowej. Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia (edytowane) Jedna taśma gotowa. Tyle na dziś. Edytowane 2 Kwietnia przez Konrad-Ciba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia Prawdopodobnie jeden z najlepszych StuGów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia 29 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Prawdopodobnie jeden z najlepszych StuGów. Coś więcej o tej ocenie mogę poprosić? Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia 6 minut temu, meser262 napisał: Coś więcej o tej ocenie mogę poprosić? Pozdrawiam Krzysztof Chodzi oczywiście o sam pojazd w tej „konwersji” Finów. Sam model dość wiekowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Ja bym powiedział że ten model dla tego pojazdu to pomyłka. Ten StuG III ausf.G jest z sierpnia 1943 roku i wyszedł z montowni MIAG. Model jest powiedzmy bardzo delikatnie nie z tej montowni i nie z tego okresu czasu. Niestety - krótko mówiąc ten model - do tego pojazdu to SF. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia 35 minut temu, meser262 napisał: Ja bym powiedział że ten model dla tego pojazdu to pomyłka. Ten StuG III ausf.G jest z sierpnia 1943 roku i wyszedł z montowni MIAG. Model jest powiedzmy bardzo delikatnie nie z tej montowni i nie z tego okresu czasu. Niestety - krótko mówiąc ten model - do tego pojazdu to SF. Pozdrawiam Krzysztof Pewnie masz rację - to czyste SF. Chociaż dobrze pomalowany i tak będzie cieszył moje oko i będzie fajnie wyglądać na półce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Władca Podkładów - Dwie Wieże. Reszta schnie po myciu w wodzie z mydłem. Pozdrawiam. K. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Dziś podkłady. „11” w bieli zaś jej gąsienice w czerni. Tutaj czerń na na gąsienicach i moje specjalne narzędzie do ich malowania. Pozdrawiam. K. Edytowane 7 Kwietnia przez Konrad-Ciba 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia Tymczasem czwórka w wersji G, z RFM już ma gotowy kadłub. Gotowe są także gąsienice oraz koła. Pozostała wieża. Oczywiście na kadłubie brakuje jeszcze sprężynek przy błotnikach oraz 3 elementów PE ale to na sam koniec. Jutro myślę skończyć budowę poza hamulcem wylotowym z PA bo na ten muszę poczekać do wypłaty. Jeden z najlepszych modeli jakich budowałem. Mogę to porównać do mieszkanki Tamiy z Dragonem. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia (edytowane) Wrzuć screena z porównaniem gąsek zestawowych z tymi panzerwerk , skoro masz na stanie to i to,,ogniwo vs ogniwo Edytowane 9 Kwietnia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia Spoko. Tyle udało się wycisnąć z aparatu - nie mam obiektywu makro. Według mnie te gąsienice z RFM są bardzo dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi