myszaty Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Jeśli dobrze kombinuje dla E ( czyli naszego) : (foto w celu dyskusji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) No i masz Ci. Słuszna uwaga. Ja szczerze mówiąc już nie wiem Przyjrzałem się i zdaje się, że kościuszkowiec faktycznie ma te ukośne wzmocnienia. Zwracam honor. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Boch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Spoko gorzej że WnW ma dół malowany na jasno-szmato, a model maker w instrukcji kalek zielony aż do osłony... Modele w sieci - różne różniste. I teraz nie wiem czy przemalować - bardziej jestem za zielonym bo szmata była naciągana i sznurowana po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) 53 minuty temu, Boch napisał: Chyba zmyliły Cię naciągi, które są pod płatem, a widać je od góry. Obawiam się, że jednak nie. Tam chyba są dodatkowe naciągi: Tak, czy siak to plastikowe badziewie raczej nie sprawdzi się za dobrze. Chyba bym usunął i w to miejsce zrobił naciągi. BTW, dobrze wyglądają te powycinane lotki. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Tu masz rację - to są naciągi, jutro dotrą wiertełka 0,1 zobaczymy czy da radę. No, a za te lotki to dzięki że mnie podpuściłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 0,1?! Takimi to jeszcze nie robiłem. Sądząc po moich 0,2 to raczej druciki będą, nie wiertła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Co jest ciekawe zanim kupiłem proxxona wierciłem nimi ręcznie - czasem na 3-4 otwory łamałem 5-6 sztuk. Proxxonem - jednym zrobiłem na próbę jakieś 20 i ocalało . Potem dopiero złamałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Czy to są wiertła z węglika spiekanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Tak, te do PCB, w zestawach po 10 sztuk. Zamówiłem sobie 0,1 i 0,2 - bo 0,4 jeszcze mi kilka ocalało, no i komplet z lidla do 1,2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Nawierciłem i naciągłem: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Jestem dla Ciebie pełen podziwu. Camel nawet w 1:48 jest malutki. Nawet w porównaniu ze Spitfajerem czy Thunderboltem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 To były bardzo ciekawe czasy dla lotnictwa, z jednej strony były takie drobiazgi jak camel, spad czy fokker ev, ażurowe konstrukcje farmana czy caudrona, hanriota, a z drugiej ogromne staakeny, handleye czy gothy. Choć gotha to 1/2 handleya czy farmana... I coś jest na rzeczy że ludzie byli też drobniejsi - przymierzałem się na pokazie do II wojennego pojazdu brytyjskiego i naszej tankietki - przy normalnym wzroście 176 w uniwersal carrier odstrzelili by mnie 3 sek - tak mi dyńka wystawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Podziwiam. Za małe toto na moje nerwy byłoby. I pomyśleć, że kiedyś też sklejałem samoloty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Powodzenia z tymi naciągami...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 No wracamy...zdecydowałem się na montaż przewlekany i camelkowi wyrosły włosy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 Masz znajomego fryzjera Ciekawy jestem jaka wyjdzie z tego fryzura A poważnie, jak dasz radę, rób fotki ( i wklejaj ) w kolejnych etapach. Będzie się z czego uczyć albo pośmiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 W dniu 31.01.2023 o 23:54, myszaty napisał: Co jest ciekawe zanim kupiłem proxxona wierciłem nimi ręcznie - czasem na 3-4 otwory łamałem 5-6 sztuk. Proxxonem - jednym zrobiłem na próbę jakieś 20 i ocalało . Potem dopiero złamałem. Który to proxxon daje radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Micromot 60E + NG2E Zasilacz kupiłem z drugiej ręki, a mikromota na alle ( chyba jest jakaś promka bo staniało na 150 z 190). Co jest fajnego w porównaniu ze starszymi modelami - 60 ma standardowy kołnierz 20mm i bez problemu można zapiąć na stałe w obudowę łożyska sk20. I robi się szlifierka gdzie można operować materiałem, a nie narzędziem. Druga taka obsada i mamy prostą tokarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 55 minut temu, myszaty napisał: To widok nie na moje nerwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 58 minut temu, myszaty napisał: No wracamy...zdecydowałem się na montaż przewlekany i camelkowi wyrosły włosy. Najpierw linki, a potem kolor? Ciekawe... Mam teraz Sopwitha Dolphina na warsztacie i zostawiam go bez olinowania, bo to nie na moje nerwy. Próbowałem, ale się podałem. Może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 @Zaruk : Ale przecież to przeżyłeś i dałeś radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Teraz, Kolekcjoner WP napisał: Najpierw linki, a potem kolor? Ciekawe... Jakaś baza koloru jest ( wydaje mi się wogóle za zielona i za ciemna - muszę przetrawić) - za bardzo mi CA paskudziło, naciągi są z nici monofilowej i bez problemu da się ewentualny odkurz usunąć tym bardzieĵ ze planuje tylko rozjaśnienia krawędzi, a potem kredki i cienie tamki, potem klar i górny płat. Tu nie ma co wariować ten model ma wymiary trochę większe od paczki zapałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi