Konrad-Ciba Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Jako pancerniak chciałbym spróbować swoich sił w lotnictwie. Mam nadzieje, że mi pomożecie. Zamówiłem jeszcze jeden set Eduarda ale będzie on koło 18 stycznia. Farbę do kokpitu mam Gunze 361 - taka jest podana w instrukcji Eduarda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Popatrzę bardzo chętnie . Jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 49 minut temu, barszczo napisał: Popatrzę bardzo chętnie . Jakie malowanie? Nie wiem czy będzie na co. Najwyżej zakryje błotem, hehe. Malowanie, cóż szczerze to najbardziej podobał się widziany kiedyś model cały na srebrno i z czerwonym ogonem. Generalnie to co na schematach w zestawie średnio mi się podoba ale to łatwe malowania więc któreś z nich pewnie wybiorę. BTW na tych Mustangach latali nasi? Jak tak to chętnie bym popełnił malowanie z szachownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: ... szczerze to najbardziej podobał się widziany kiedyś model cały na srebrno i z czerwonym ogonem. Afroamerykańska 332. Grupa Myśliwska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: BTW na tych Mustangach latali nasi? Jak tak to chętnie bym popełnił malowanie z szachownicą. Ależ oczywiście że latali. Poszukaj kalek Techmodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 4 dywizjony. Wybór jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 Super! W takim razie z chęcią wykonam ten samolot w polskim malowaniu. Może ktoś z Was dysponuje z linkiem do takowych kalkomanii? Ja to się nie orientuje w tych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Ah, z przyjemnością popatrzę, bo czasem, jako "samolociarz" też do Was "pancerniaków" wpadam z jakimś warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Polskich Mustangów jest spory wybor. Możesz zbudować jeden z 13 naszych mustangów, do których są dostępne kalkomanie Techmodu: https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P-51-Mustang-III-606172.html https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P-51-Mustang-III-606365.html https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P-51-Mustang-III-606396.html Będę podglądać warsztat Edytowane 13 Stycznia 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 No nieźle, nieźle. Właśnie takiego lepię, przyjemny model. 12 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Farbę do kokpitu mam Gunze 361 Ja u siebie pomalowałem Gunze H 36 bo tak wyszło z rozkmin. Generalnie ciemniejszy zielony niż ten standardowy (?) żółto - zielony Interior Green (H 58). Ale to już trzeba do tych co siedzą w temacie. Przy malowaniu kokpitu przydaje się instrukcja ARMY do 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Czyli wystarczy, że przykleję inną owiewkę i mam Mk. III? Faktycznie, instrukcja będzie przydatna. No bardzo przyjemny. Na sucho trochę zmontowałem i stwierdzam, że to klocki lego a skrzydła to się nawet same bez taśmy trzymają. Kwinto, może na warsztat byś wstawił to bym podpatrywał. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 30 minut temu, Konrad-Ciba napisał: No bardzo przyjemny. 31 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Kwinto, może na warsztat byś wstawił to bym podpatrywał. Będzie tylko najpierw zamknę pierwszy etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 39 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Czyli wystarczy, że przykleję inną owiewkę i mam Mk. III Jeśli chodzi ci o osłonę kabiny, to będziesz miał (lub nie) MkIII niezależnie od tego jaką wybierzesz. MkIII to zarówno P-51B jak i C latający w RAF. Obecność Malcolm Hood jest tu bez znaczenia. Brytyjskie wyróżniki dotyczyły wyposażenia samolotu. Pasy, radio, tlen, ...takie tam. 5 godzin temu, HK1885 napisał: bo tak wyszło z rozkmin. Generalnie ciemniejszy zielony niż ten standardowy A te rozkminy dotyczyły wiarygodności odcieni farb modelarskich, czy malowania kabin Mustangów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 5 minut temu, greatgonzo napisał: A te rozkminy dotyczyły wiarygodności odcieni farb modelarskich, czy malowania kabin Mustangów? Malowania kokpitu P-51B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Hmmm, to zabrzmiało jakby garbate Mustangi z Packardem malowano w Inglewood w kabinie inną farbą niż resztę. Czyli nie ANA 611? Napiszesz szerzej? Skąd, dlaczego, jakie źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Te blaszki kolorowe Eduarda mają o wiele jaśniejszy odcień niż sugerowana w instrukcji Gunze 351. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 No to musisz z tym żyć, albo sobie dopasować kolorki. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 26 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Te blaszki kolorowe Eduarda mają o wiele jaśniejszy odcień niż sugerowana w instrukcji Gunze 351. Gunze H 58? 27 minut temu, greatgonzo napisał: Czyli nie ANA 611? Napiszesz szerzej? Skąd, dlaczego, jakie źródła? Konsultowałem z kolegą, który lepiej niż ja siedzi w Mustangach. Zasugerował ciemniejszą zieleń niż Interior Green (H 58) do Mustangów B / C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Wiesz, mnie chodzi o to, czy mowa o niestandardowym malowaniu kabin Mustangów B/C. Dopytuję, bo mnie nic o tym nie wiadomo. Sugerowanie ciemniejszego odcienia w porównaniu do farbki modelarskiej nic tu nie rozstrzyga, bo może oznaczać, że kolega nie jest przekonany co do wierności tego H58 względem oryginału. A może też oznaczać, że wg niego farbka jest doskonała, ale kabiny tych samolotów malowano w wyjątkowy sposób. Także męczę dalej... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 44 minuty temu, HK1885 napisał: Gunze H 58? Uwaga na to Gunze H58. Od jakiegoś czasu to już nie jest Interior Green mimo nazwy. Zdecydowanie bliżej jej teraz do Yellow Zinc Chromate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Rozjaśnię trochę tą farbę i będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 Czyli muszę kupić inne maski jeszcze. Kochana Tamijunia jak zwykle rozpieszcza sklejaczy. Wybrałem malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Tylko podwozia nie wklej tak jak go przymierzyłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 15 minut temu, barszczo napisał: Tylko podwozia nie wklej tak jak go przymierzyłeś . Nie patrzyłem w instrukcje wtedy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 19 godzin temu, greatgonzo napisał: Hmmm, to zabrzmiało jakby garbate Mustangi z Packardem malowano w Inglewood w kabinie inną farbą niż resztę. Czyli nie ANA 611? Uważasz że wszyscy sklejacze mają na biurku orginalną próbkę ANA611? W większości opierają się na tym co napisał producent na słoiczku farbki modelarskiej. Bardzo cenię Twoje rady i szanuję za wiedzę, ale proszę : chcesz pomóc- nie pisz zagadkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi