Grzes Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 1 godzinę temu, barszczo napisał: A ja dorzucę jeszcze dyszel do Iła-28: A ja pojazd lotniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Blacha na tej skarpecie nie teges. O jeden znak za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Znaleziona dawno temu w necie, więc nic więcej nie umiem napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Zdjęcie zrobione w muzeum w Krakowie, musi jakiś zlot był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2023 Z halogenami ! Zapewne używana była jako tajne, awaryjne źródło oświetlenia pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Tym razem cywilna beczka Zisie 151: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Piękny Jaczek i narty. I piękny Zis. Super fotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Ponownie autor Wacław Hołyś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Godzinę temu, jmx62 napisał: piękny Zis Albo ZiŁ... 8 minut temu, barszczo napisał: Ponownie autor Wacław Hołyś Trzeba przyznać, że pan Wacław miał (ma) rękę do dobrych fotek. Ale najczęściej, po prostu, jest we właściwym miejscu, o właściwej porze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 3 godziny temu, Grzes napisał: Albo ZiŁ... Opony go zdradziły, ZIS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 Nie bardzo kumam jak odróżnić Zisa od Ziła ale jakoś tak mi zalatuje jednak Zisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Czerwca 2023 Share Napisano 14 Czerwca 2023 5 minut temu, jmx62 napisał: Nie bardzo kumam jak odróżnić Zisa od Ziła Właściwie to to samo Nazwa zależy od okresu produkcji - do 1956 ZiS (Moskiewskie Zakłady im Stalina) a po 1956 ZiŁ (Moskiewskie Zakłady im.Lichaczewa) Początkowo ZiS 151, potem wersja zmodernizowana ZiS 157 a od 1956 Ził 157. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Czerwca 2023 Share Napisano 15 Czerwca 2023 Bambetle od Su-7: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 14.06.2023 o 12:20, jmx62 napisał: Nie bardzo kumam jak odróżnić Zisa od Ziła ale jakoś tak mi zalatuje jednak Zisem. Prościzna. Wystarczy wypatrzyć co ma wytłoczone na masce, ЗИC czy ЗИЛ. A tak w ogóle to nie złapałem nigdy wcześniej że rejestracje lotnicze nie są niepowtarzalne. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 10 godzin temu, Endrju napisał: ...nie złapałem nigdy wcześniej że rejestracje lotnicze nie są niepowtarzalne. Wystarczy zajrzeć na lotnictwo.net Rejestr cywilnych statków powietrznych. Nie wiem na 100% czy rejestr zawiera 100% sprzetu zarejestrowanego w kraju ale z tabeli a raczej tabel ułożonych alfabetycznie mozna wyciągnąć taki wniosek że jak już jakiś samolot nie lata i jest poza rejestrem w to miejsce jest rejestrowany kolejny samolot o tej samej rejestracji z wyróżnikiem (2). Stąd podwójne rejestracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 No to jeszcze takie cudeńko ze strony aviateam.pl: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 Ciekawe, wygląda na to, że Krowa Startowa była holowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 Takie przedwojenne znalazłem: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 Przedwojenne tankowania . Zresztą, całe lotnictwo międzywojnia jest takie "ręczne" i przez to romantyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, barszczo napisał: No to jeszcze takie cudeńko ze strony aviateam.pl: Godzinę temu, kopernik napisał: Ciekawe, wygląda na to, że Krowa Startowa była holowana transport krasul, które często same startowały czym bliżej bazy, to standard w epoce, sam też tak działałem (zdjęcie dzięki wszystkoconajwazniejsze.pl) Edytowane 16 Czerwca 2023 przez panmopsik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Czerwca 2023 Share Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) No to jeszcze raz Su-7 z bambetlami i sprzętem: Edytowane 17 Czerwca 2023 przez barszczo 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2023 Mniej oczywisty element lotniskowy samolotu. Pokrowiec na śmigło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 9 godzin temu, barszczo napisał: Żeby takiego Ursusa Arma lub IBG puścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2023 11 godzin temu, jmx62 napisał: Żeby takiego Ursusa Arma lub IBG puścili Niepoprawny marzyciel Puki co za ok 50 zł można kupić np coś takiego : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 16 minut temu, kopernik napisał: Puki co za ok 50 zł można kupić np coś takiego : Gdzie to można nabyć i w jakiej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi