barszczo Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 14 godzin temu, jmx62 napisał: U nas w krt to były pługi na Kraz255, to były sprzęty. Nic go nie zatrzymało, żadna zaspa. Kraza 255 to tylko granat z RPG by zatrzymał. Prawdopodobnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia W dniu 12.01.2024 o 21:55, kopernik napisał: Jest zima to trzeba grzać ! Szkoda, że w zasadzie nie widać tych maszynek grzejących ... Może któryś z Kolegów ma coś lepszego ? Na pierwszym zdjęciu Jak-12M SP-AWB, obecnie eksploatowany w Aeroklubie Kujawskim w Inowrocławiu, na drugim zdjęciu n/n PZL 101 Gawron. Pamietam bodaj w 2003 lub 2004 taką nagrzewnicą dmuchaliśmy w silniki bydgoskich Antków zanim poleciały na jesienne sektory zrzucać szczepionkę dla lisów. Byli czasy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Byli czasy... Ech, gdzie się te czasy podzieli, że na wiśniach kwitnęli moreli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia LOT-owska APA z 1946r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Nabyłem takiego Dodge'a WC-51 z myślą o podczepieniu do Limka jakiegoś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego 10 godzin temu, Grzes napisał: Nabyłem takiego Dodge'a WC-51 z myślą o podczepieniu do Limka jakiegoś Oj, chętnie bym zobaczył co jest w środku. Plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego 10 godzin temu, kopernik napisał: Plisss Proszszzzz... WC-51 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego W gratisie Masz klatki dla pseudo-kibiców 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego W dniu 29.01.2024 o 21:56, kopernik napisał: LOT-owska APA z 1946r. Na moje oko to raczej samojezdny wózek akumulatorowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego 16 minut temu, Endrju napisał: Na moje oko to raczej samojezdny wózek akumulatorowy. Czyli APA lat 40 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Jeśli rozpatrujemy tylko czy na końcu druta płynie prąd czy nie to zgoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Jak już jesteśmy przy Li-2 to takie sprzęty znalazłem: -ruski to ruski ale i samolot ruski więc Aerofłot i coś? no właśnie co to za pojazd? -jak w podpisie na lotnisku 64LPSz pod Przasnyszem, w tle za Litką straż pożarna na Star 25 -i "krasula" na Star 25 też z Przasnysza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 52 minuty temu, jmx62 napisał: Jak już jesteśmy przy Li-2 to takie sprzęty znalazłem: ... no właśnie co to za pojazd? Cysterna TZ-150 na podwoziu ZiS-150, a później ZIŁ-164. Fotki z sieci w celach dyskusyjnych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego Mobilna beczka paliwowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego (edytowane) We wojsku to nazywałaby się MBP i tutaj liczba określająca pojemność np. 1,5 (w domyśle 1500litrów) ale że to raczej cywilne lotnisko sądząc po rejestracji Junaka2 to nie wiem jak to się nazywało. Super fotka. Edytowane 10 Lutego przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego (edytowane) Jakby co to niedługo będzie w 1/48. Tylko dokupić migusia z wodzidłem. Edytowane 10 Lutego przez TM48 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 2 godziny temu, jmx62 napisał: J Bolesław Andrychowski to organizator i pierwszy dowódca 37 pułku śmigłowców transportowych. Jego żona Zofia Andrychowska była również pilotem wojskowym i służyła w 37 pśt na stanowisku nawigatora pułku. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego 31 minut temu, jmx62 napisał: We wojsku to nazywałaby się MBP i tutaj liczba określająca pojemność np. 1,5 (w domyśle 1500litrów) ale że to raczej cywilne lotnisko sądząc po rejestracji Junaka2 to nie wiem jak to się nazywało. Super fotka. Gdzieś czytałem o tym wynalazku "mobilna beczka paliwowa ZSL". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego A ja znalazłem jeszcze fragment cysterny i pięknego UIła-10: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego (edytowane) Ten samolocik od lat chodzi mi po głowie. Zbieram dokumentację i jak już mam zacząć konwersję, to jakiś głos w mojej głowie mówi : nie zaczynaj, poczekaj, zaraz ktoś go wyda ... Edytowane 11 Lutego przez kopernik 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Fotkę już raz zamieszczałem, ale w wątku z warsztatem An-12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 14 godzin temu, kopernik napisał: Ten samolocik od lat chodzi mi po głowie. Zbieram dokumentację i jak już mam zacząć konwersję, to jakiś głos w mojej głowie mówi : nie zaczynaj, poczekaj, zaraz ktoś go wyda ... Nie słuchaj tego głosu, bo on Ci źle mówi. Musisz zacząć ten model wtedy będzie większa szansa, że ktoś to wyda. Inaczej nie ma szans. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 14 godzin temu, kopernik napisał: jakiś głos w mojej głowie mówi : nie zaczynaj, poczekaj, zaraz ktoś go wyda ... Jak nie zaczniesz to nie wyda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego (edytowane) strategiczny element dlatego tak niewiele zdjęć (rynek oferuje różne modele i skale) Edytowane 11 Lutego przez panmopsik 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego (edytowane) W dniu 10.02.2024 o 21:52, kopernik napisał: Mobilna beczka paliwowa be(cz)kę mają, już słyszę te teksty . W temacie sprzętu obsługowego do silnika f-16 (foto z dvidshub.net) pomocna będzie Tamiya 60315. Ale ktoś musi uwieczniać te wszystkie sceny. Albo cywil albo żołnierz, więc warto mieć też taki asortyment w różnej skali (np.R2Miniatures, Bronco, Black Dog, etc. ) Edytowane 11 Lutego przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi