jl Napisano 27 Lipca 2023 Share Napisano 27 Lipca 2023 12 godzin temu, Vieh_san napisał: Bez dyskusji. "Pakuj się do miski". Nie no, jak pacjent nie chce to na siłę nie można Teraz nie, kiedyś pewnie bez dyskusji pakowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 Godzinę temu, jl napisał: Teraz nie, kiedyś pewnie bez dyskusji pakowali. Myślę, że tak, a jak pijany to jeszcze rachunek wystawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 Poskładany cały oprócz wirników. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Lipca 2023 Autor Share Napisano 28 Lipca 2023 Coś tam go pomaziałem. Odkleiło mi się kilka drucików tylko przy ściąganiu masek. Jeszcze będę malował białe koła i czerwone krzyże. Próbowałem retuszować zdjęcia żeby trochę kolorystycznie odpowiadały temu co jest w rzeczywistości, bo mój chiński telefon strasznie stara się upiększać foto, niestety w tym momencie niepożądany efekt. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lipca 2023 Share Napisano 28 Lipca 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Lipca 2023 Share Napisano 28 Lipca 2023 Jeszcze jak twoje kółeczka z żywicy pójdą w ruch....to będzie cudo..........a które w końcu numery wybrałeś(chyba że nie doczytałem) ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Lipca 2023 Autor Share Napisano 28 Lipca 2023 18 minut temu, Sławekb napisał: Jeszcze jak twoje kółeczka z żywicy pójdą w ruch....to będzie cudo..........a które w końcu numery wybrałeś(chyba że nie doczytałem) ?. SP-SXC drogą eliminacji. No mam nadzieję, że będą pasowały bo jeszcze ich nawet nie przymierzałem ;D Ja czekam za to na kontynuację twojego śmigła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Lipca 2023 Autor Share Napisano 29 Lipca 2023 Jako tako krzyże namalowane, ale następnym razem robiłbym chyba kalkomanię. Teraz zostało mi malowanie drobnicy pędzelkiem, a potem trzeba się wziąć za wirnik. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Podoba się . A przy okazji taka ciekawostka, świeżo wykopany z PKF. SM-1 z dwoma gondolami dla Finlandii. Przyleciał do Gdyni, a tam załadowali go na statek: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 26 minut temu, Vieh_san napisał: Jako tako krzyże namalowane, ale następnym razem robiłbym chyba kalkomanię. W przypadku niezadowalających efektów zawsze możesz na malunek położyć kalkomanię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Lipca 2023 Autor Share Napisano 29 Lipca 2023 2 minuty temu, barszczo napisał: Podoba się . A przy okazji taka ciekawostka, świeżo wykopany z PKF. SM-1 z dwoma gondolami dla Finlandii. Przyleciał do Gdyni, a tam załadowali go na statek: Ciekawe zdjęcia , chociaż to chyba nie ta wersja, którą mam. 2 minuty temu, Grzes napisał: W przypadku niezadowalających efektów zawsze możesz na malunek położyć kalkomanię No można, problemem tutaj było po prostu dobre krycie białej farby na niebieskim tle. Jako, że łatwiej też było wyciąć maski na czerwone tło to najpierw dałem czerwony podkład, potem zamaskowałem krzyże, a na koniec pomalowałem na biało. Problem jest taki, że na obrzeżach jest bardzo delikatna, cieniutka obwódka czerwona. Trochę to zeszlifowałem i poprawiłem delikatnie pędzelkiem. No jest na tyle dobrze, że tak na prawdę z odległości z której się model ogląda nie kłuje to w oczy, na makro na pewno wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 Wytworzyłem kalkomanię z nr rejestracyjnym. Poza tym pomalowałem resztę drobiazgów. Dorobiłem też srebrne obejmy zbiornika paliwa z samoprzylepnej folii aluminiowej. Dodałem też koła. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 Czekaj, bo tak się zastanawiam skąd ten wzór malowania? 8 godzin temu, Vieh_san napisał: @barszczowrzucił nieco inny schemat malowania, no chyba że dotarłeś do jakichś kwitów... W dniu 6.04.2023 o 18:27, barszczo napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Lipca 2023 Autor Share Napisano 31 Lipca 2023 25 minut temu, Grzes napisał: Czekaj, bo tak się zastanawiam skąd ten wzór malowania? @barszczowrzucił nieco inny schemat malowania, no chyba że dotarłeś do jakichś kwitów... Nie no, to ma być to co on wrzucił. Co masz na myśli, że jest nieco inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 Zerknij, tu lepiej widać: W dniu 6.04.2023 o 18:27, barszczo napisał: Dwa kolory śmigłowca są rozdzielone ciemnymi paskami. Coś takiego: W dniu 8.04.2023 o 12:53, Artek82 napisał: Albo takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 No muszę przyznać że cóś poszło nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 Wydaje mi się, że ten niebieski jest za ciemny. Na paski oddzielające kolory byłby OK. Z tych zdjęć widać, że kolor jest o wiele jaśniejszy niż który zastosowałeś. Ale podziwiam warsztat, taka drobnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Lipca 2023 Autor Share Napisano 31 Lipca 2023 Faktycznie za ciemny, teraz widzę. Wcześniej nie zauważyłem kolorowych zdjęć z epoki. Kierowałem się boxartem. Niebieski kolor jest odgraniczony jeszcze ciemniejszym paskiem, ale zobaczę co da się zrobić Jak dobrze zamaskuje wszystko to powinno jakoś pójść. Dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 Godzinę temu, Vieh_san napisał: Dzięki za czujność. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 8 godzin temu, Grzes napisał: No ba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 A jakbym wam pokazał, że on tak wygląda na żywo? Chyba nie jest tak źle jednak, nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 5 minut temu, Vieh_san napisał: Chyba nie jest tak źle jednak, W sumie - trochę ciasno przy numerze rejestracyjnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Nie jest źle pytanie o technikalia projektowe - jak w kadzie robiłeś ugięcie opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 11 minut temu, blackriver napisał: Nie jest źle pytanie o technikalia projektowe - jak w kadzie robiłeś ugięcie opony? Koło robiłem w blenderze, a ugięcie za pomocą "Lattice". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi