KurChees Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) Cześć Model ukończony. Sklejało się go bardzo przyjemnie, nieco mniej malowało ze względu na moje błędy, ale oto jest rezultat- skończony model. Jestem zadowolony z końcowego efektu, choć po zdjęciu masek zauważyłem pełno brudu po wewnętrznych stronach szyb- nie mam pojęcia skąd się tam wziął. Na zdjęciach raczej go nie widać, a i na żywo dopóki się nie przyjrzymy nie jest zbyt widoczny. Dla chętnych warsztat można obejrzeć tutaj: Warsztat Zapraszam do oglądania, komentowania i miłego weekendu życzę Edytowane 6 Maja 2023 przez KurChees 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Świetny, bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Też mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Ciekawa maszyna i ciekawy model. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Podoba mi się Szkoda, że nie pobrudziłeś trochę opon. Zdecydowanie są za czyste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurChees Napisano 7 Maja 2023 Autor Share Napisano 7 Maja 2023 Cieszę się, że model ma pozytywny odbiór . W dniu 6.05.2023 o 18:37, mig napisał: Podoba mi się Szkoda, że nie pobrudziłeś trochę opon. Zdecydowanie są za czyste. Racja, zarówno opony jak i dół kadłuba mogłem mocniej przybrudzić, niestety dostały tylko washa + delikatne obicia (na kadłubie, mało widoczne przy zdjęciu całego modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 Model świetny. A samolot jak dla mnie to jedna z najciekawszych konstrukcji drugowojennych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 Świetny. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Piękny model. Zazdroszczę i gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Gratulacje za fotkę tygodnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 I proszę - trafiony, zatopiony. Gratki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Bardzo mi się podoba, tym bardziej że mam duży sentyment do modelu Cataliny - to był mój pierwszy zachodni model (Airfix), kupiony w CSH w Warszawie gdzieś koło 73-75. Pamiętam rozjeżdżające się podwozie główne tego modelu pod wpływem ciężaru. Ciekawy jestem jak jest w Academy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurChees Napisano 11 Maja 2023 Autor Share Napisano 11 Maja 2023 Raz jeszcze dzięki za miłe słowa oraz za fotkę tygodnia- kompletnie się nie spodziewałem takiego wyróżnienia W dniu 9.05.2023 o 08:58, JJ62 napisał: Ciekawy jestem jak jest w Academy? Nic się nie rozjeżdża, stoi równo na kołach, choć ciężaru faktycznie dużo potrzeba- wpakowałem do dzioba +- 40g ciężarków wędkarskich, czyli tyle co zaleca Academy. Wystarcza, by model sam z siebie nie siadał na ogonie ale delikatnie się go dotknie i się przewraca, więc warto dodać nieco więcej jakby ktoś planował sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Model samolotu, dzięki któremu bitwa o Midway potoczyła się jak potoczyła, wyszedł bardzo elegancko. Sukces modelarza można porównać do sukcesu Yankesów w tej bitwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi