sas55 Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Jak to dobrze, że skupiliśmy się na defiladzie, ponieważ dało nam to oznaczenia wszystkich naszych Himarsów. Poniżej zdjęcie z Air Show w Radomiu. Nadchodzi okres ,,tajemnicy'' Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 30 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Poprzednia dostawa Himarsów rozeszła się szybko ale znowu jest. Tym razem sklep podaje, że są na stanie 2szt. Pozdrawiam Andrzej Trumpeter 01041 M142 High Mobility Artillery Rocket System HIMARS - sklep modelarski Plastmodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 18 minut temu, sas55 napisał: Poprzednia dostawa Himarsów rozeszła się szybko ale znowu jest. Tak czytam i myślałem, że znów cos przypłynęło, a tu modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) koreańczycy zapowiedzieli dodatki do medelu trumpka http://www.tetramodel.com/?act=board&bbs_code=News&bbs_mode=view&bbs_seq=19 EDIT ----------- nie wiem jak to się będzie miało do egzemplarzy z dostaw do PL ..... jeśli uznacie to za OFFTOP to proszę o pw --> usunę Edytowane 5 Września 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) 46 minut temu, M.A.V. napisał: koreańczycy zapowiedzieli dodatki do medelu trumpka http://www.tetramodel.com/?act=board&bbs_code=News&bbs_mode=view&bbs_seq=19 EDIT ----------- nie wiem jak to się będzie miało do egzemplarzy z dostaw do PL ..... jeśli uznacie to za OFFTOP to proszę o pw --> usunę Myślę że spokojnie można używać ,bo te HIMARS-y które zakupił Płaszaczak to są pojazdy z ichniego ZN-u także nie trzeba ich jakoś tam "polonizować" z tego co pisali te robione dla "nas" na zamówienie mają być na czteroosiowych podwoziach Jelcza , wystarczy tylko dodać znak priorytetu drogowego . Pozdr.A. Edytowane 5 Września 2023 przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Jelcz z nową kabiną, z wyrzutnią Himars. Edytowane 5 Września 2023 przez X32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 7 Września 2023 Autor Share Napisano 7 Września 2023 Dzień dobry, Rozpoczynając ten i inne wątki dotyczące dokumentacji zakupionych ostatnio pojazdów starałem się skupiać na ich oznakowaniu i cezurą miała być defilada 15.08. Jak przypuszczałem pojazdy będą na niej prezentowane ze wszystkimi oznaczeniami i nie pomyliłem się. Udało się skompletować wszystkie Himarsy i dodatkowo udokumentować wiele szczegółów. Miałem nadzieję i dawałem temu wyraz we wcześniejszych wpisach, że ktoś pojedzie do stolicy na piknik i porobi fotki brakujących elementów. Niestety nikt nie zamieścił żadnych nowych fotek, co oznacza, że możliwość sfotografowania brakujących elementów będzie możliwa na kolejnych piknikach itp. A jak to jest na piknikach wiadomo. Może będzie można wejść na obiekt a może nie. No cóż, może komuś się uda i opublikuje w tym wątku potrzebne foty. Jeszcze porada dla niedoświadczonych modelarzy. Z istniejącego materiału zdjęciowego zawartego w tym wątku wybierzcie sobie jakiś pojazd, załóżcie folder, skopiujcie do niego zamieszczone fotografie i polujcie dalej na szczegóły. W dniu 5.09.2023 o 11:30, M.A.V. napisał: koreańczycy zapowiedzieli dodatki do medelu trumpka http://www.tetramodel.com/?act=board&bbs_code=News&bbs_mode=view&bbs_seq=19 EDIT ----------- nie wiem jak to się będzie miało do egzemplarzy z dostaw do PL ..... jeśli uznacie to za OFFTOP to proszę o pw --> usunę Zestaw ten na pewno będzie przydatny w budowie polskiego Himarsa i trzeba tylko poczekać aż się ukaże w naszych sklepach. Pozostałe szczegóły Himarsów, których nie ma w tym zestawie trzeba będzie dorobić. Muszę przerwać swój udział w tym przedsięwzięciu. Jeśli znajdę coś ciekawego na pewno zamieszczę. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Dzień dobry, Pierwszy mix koreańsko-polski trafił właśnie do 18 DZ. Na stronie dywizji oczywiście zniekształcono numer rejestracyjny ale dowiemy się... Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 5 godzin temu, sas55 napisał: zniekształcono numer rejestracyjny Trochę widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 14:28, Grzes napisał: Trochę widać Brawo za spostrzegawczość. To jest moim zdaniem UG 3136 albo 38. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 Dobry wieczór, No i wszystko jasne. Najpierw zakrywają a potem taka niespodzianka. Zdjęcie pochodzi ze strony FB 18 dywizji. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 W dniu 11.12.2023 o 10:09, sas55 napisał: To jest moim zdaniem UG 3136 Znaczy to, że przy poprzednim zdjęciu trafiłeś prawie w sedno tarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Model w 1:35 już się kończy ::) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 25.05.2023 o 19:46, X32 napisał: To podwozie Jelcza, na którym będą montowane wyrzutnie. kabina ta ale czy te dokladnie podwozie Edytowane 28 Grudnia 2023 przez Maverick33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi