raptorf22 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Nowość, ma się ukazać w sierpniu http://www.aviationmegastore.com/?shopid=LM4881cf1e30b3d64256a6e7b9d2&action=prodinfo&parent_id=212&art=80234 Ma zawierać 24 części wtryskowe !!!! i 3 szklane. Kalki dla 3 maszyn. Cena..... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 No niestety, cena tradycyjna dla Broplanu, jak i to że zapewne bedzie niedostępny w Polsce (chore, nieprawdaż?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 No niestety, cena tradycyjna dla Broplanu, jak i to że zapewne bedzie niedostępny w Polsce (chore, nieprawdaż?) Sugerujesz że będzie go trzeba zamawiać w zachodnim sklepie internetowym? Grzesiu, nie załamuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 no tak przypuszczam. Gdy chciałem kupić Bryzę i Anakondę, producent (Broplan) odesłał mnie do sklepu w Wielkiej Brytanii z dopiskiem, że w kraju modeli nie sprzedają A czy widział ktoś model Casy w naszych sklepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Sorry że tak post pod postem, wkurzyłem się i dzwonie do Broplanu. Pan (szef) odsyła do sklepu Martola, że jak zamówią to będzie , bo model już jest gotowty. Pytałem i chciałem zakupić bezpośrednio, argumentując że więcej sprzeda itp odpowiedź krótka NIE NIE. Nie sprzedaje bezpośrednio, bo nie ma czasu i takie tam tere fere. Na Martoli Casa 230 zł, SW-4 ma kosztować ok 80 zł (za szit ran?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Grzesiek, spokojnie zamawiaj Broplan w Martoli Ja bez problemów Bryzę u nich kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 raptorf22 no to widzisz, że nie kłamałem (niestety) O, to dobra wiadomość Wojtku... A SW-4 bedziez zamawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Nawet niezła wiadomość, trzeba będzie zakupić. Cena pewnie jest wynikiem niskonakładowej produkcji. A swoją drogą wielbiciele polskich skrzydeł powinni być mistrzami modelarstwa. Żeby skleić sensownie Orlika, Bryzę, Sokoła i pewnie SW-4 trzeba mieć znacznie więcej samozaparcia i zdolności niż przy tysiącsiedemsetczterdziesympiątym Meserszmicie czy Fokiewulfie z samosklejalnej Tamigawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Święte słowa Piotruś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 viewtopic.php?t=7577 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Gdybym był złośliwy powiedziałbym, że przyda się.....żeby załamać ręce nad koniecznością miliona poprawek doprowadzających do stanu "puszczykopodobnego" Ale na razie jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 raptorf22 no to widzisz, że nie kłamałem (niestety)O, to dobra wiadomość Wojtku... A SW-4 bedziez zamawiał? Najpierw napiszę do Martoli i dowiem się o cenę. Jak będzie a poziomie CASy to nie kupuje... Ale na na poziomie Bryzy to chyba kupię... raz się żyje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Hej! Dziwie sie Broplanowi, ze tak olewa potencjalnych klientow. Powinni sie cieszyc, ze jest grono zainteresowanych ich nowym produktem. I czy naprawde sprzedaz kilku modeli prosto z tasmy stanowi az taaaaaki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Info z Martoli, modele będa w przyszłym tygodniu. Cena 85 zł. Zastanawiam się czy zamówić, bo jak znam życie jak go dostanę to odrazu się za to zabiorę. I znowu kolejny model budowany w bólach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Też dostałem to info i mam podobny dylemat Poprosiłem jeszcze o fotki wyprasek i kalkomanii, może sie uda zobaczyć model przed kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Grzesiu, prośba Jak dostaniesz te zdjęcia to wrzuć na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Hahaha, to i tak jest dobrze, ze Martola sprzedaje czasem Broplany. Nawet ten sklep z UK to też nie tragedia, bo z Anglii przesyłka jest niedroga. Natomiast jak chciałem w Broplanie kupić Boeinga (taki cywilny z lat 30tych), to mnie pan odesłał do sklepu w.... Szwecji. I powiedział, żebym tam sobie kupił . No cóż, ostatecznie kupiłem w UK, bo cena była o wiele niższa niż w Szwecji. A model, za który zapłaciłem ponad 180 pln okazał się totalną, asklejalną porażką.... Nigdy więcej Broplana. Brrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Grzesiu, prośba Jak dostaniesz te zdjęcia to wrzuć na forum Oczywiście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Nie wiem czy się doczekacie zdjęć, z tego co wiem to w Martoli modele się rozchodzą mimo swojej ceny. Zamówiłem i czekam na przesyłkę , mam nadzieję że się nie rozczaruję i żona mnie nie sklepie Tak jakoś się na niego napaliłem sam nie wiem dlaczego? Aktulanie kończe Tigera z Revella i będe kontynuował temat heli. Jak dostane to w łapki to zrobię inboxa, ale modelu w ciemno nigdy nie kupowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Zaraz Wam fotke wrzucę O proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Kolejny "badziew" w wykonaniu polskiego producenta. A cena, zostawię bez komentarza, komuś nieźle pomieszało się w głowie. I jeszcze brak szacunku dla polskiego klienta. W taki sposób miną jeszcze wieki zanim dogonimy świat w tej materi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 No w sumie jak na praktycznie chałupniczą produkcje Broplanu to badziew nie taki zły... poziom shortrunów ACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Na swojego SW-4 czekam, widze że nie będzie tak źle. Co do ceny, hmmm mi nie było łatwo powiedzieć że kupuję (to 85 zł!!!! za szit ran), ale bardziej interesuje mnie to , że będę miał model, który jest raptem u kilku modelarzy, a nie masówka spitów, messerów itp.. Każdy skleja co chce, ja akurat chcę mieć polski sprzęt więc kupuję to co się pojawi. Może w piątek go dostanę , to będą lepsze zdjęcia. ps. Nigdy nie sklejałem Hase, Tamiyi itp super producentów, więc może dlatego mam więszą tolerancję między totalnym badziewem, a bazą na ciekawy i unikatowy model.Grzesiu dzięki za fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Kolejny "badziew" w wykonaniu polskiego producenta. A cena, zostawię bez komentarza, komuś nieźle pomieszało się w głowie. I jeszcze brak szacunku dla polskiego klienta. W taki sposób miną jeszcze wieki zanim dogonimy świat w tej materi... No właśnie Kolego. Spróbuj niewielkim nakładem kosztów zrobić coś sensownego i jeszcze wyżywić z tego rodzinę i siebie. Broplan to nie Hasegawa ani nawet Italeri - modele są dość proste i drogie - takich małych firemek produkujących niechodliwe modele są na świecie setki. Zaleta ich bytu jest taka, że wąskie grono maniaków konkretnego typu ma możliwość sklejenia swojego cacuszka. Pomyśl ile w Polsce i Europie osób sklei Mesera czy Fokę a ile Sokoła lub Puszczyka. Teraz już wiesz skąd wysoka cena??? Aaa jeszcze jedno, tak długo jak polskie samoloty nie będą popularne na świecie nie znajdzie się w Polsce producent bądź firma która wyłoży kapitał na masową produkcję modelu. Nie ma to nic wspólnego z szacunkiem dla klientów. Grzesiu daj więcej fotek bom niecierpliwy a chciałbym się rozczarować...miło. P.S. Skany wiesz czego puszczę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Kolejny "badziew" w wykonaniu polskiego producenta. Nie podoba się - nie masz przymusu kupować. Zresztą dość wyraźnie na pudełku producent napisał: TYLKO DLA DOŚWIADCZONYCH MODELARZY! (kolorek też czerwony dał) To czy wyjdzie z tego badziew czy cudo zależy tylko wyłącznie od Ciebie. A mi on przypomina jeden z moich pierwszych wiatraków - Mi-1 MPMu... Aż się łeska kręci w oku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi