Mitrandir Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Model tego śmigłowca od dawna mi chodził po głowie, zarówno z sentymentu jak i fascynacji dla tej maszyny. Anakonda to wersja śmigłowca W-3A Sokół przystosowana do ratownictwa morskiego. Kilka lat temu miałem okazję "pomacać" ten egzemplarz... po brzuchu, i od tamtej pory wiedziałem, że będzie moja ... Choćby w miniaturce. Co zaś się tyczy numeru 0906, był to ostatni oddany do służby egzemplarz, wyposażony już m.in w noktowizję. Maszyna ta stała się swoistym pierwowzorem wersji docelowej. Obecne malowanie wersji WARM jest efektowne, ale to właśnie te krzyże maltańskie mnie urzekły, i misja jaką ze sobą niosą. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba Edytowane 13 Lipca 2023 przez Mitrandir 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 No jest elegancki, mój TOPRowski czeka grzecznie cały czas w kolejce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Cytując klasyka ,,no ładne cacko'' Model prezentuje się kozacko ,ale to już norma w twoich warsztatach i galeriach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 20 minut temu, Billo Bill napisał: Cytując klasyka ,,no ładne cacko'' Model prezentuje się kozacko ,ale to już norma w twoich warsztatach i galeriach Dziękuję bardzo. Dużo łatwiej było mi zrobić model, niż dobre zdjęcia... zwłaszcza z tym białym kolorem. Jakaś masakra. I na białym tle i na czarnym próbowałem i ni cholery to nie wyglądało. Wysoki kontrast malowania też nie ułatwiał dlatego tyle trwało przygotowanie galerii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Świetny jest, lubię takie pootwierane modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Świetny Patrzeć i chłonąć. Jak zwykle Ekstraklasa. Już to niedawno pisałem, Twoje modele śmigłowców są motywacją do ich zrobienia. Ja mam plan na Sokoła TOPR i Anakondę. Dzięki tej galerii te plany są coraz bliższe. Dziękuję za miłe doznania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Fajny podoba się aż sam nabrałem ochoty na sklejenie takiego może kiedyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: Świetny jest, lubię takie pootwierane modele . ... Przeca on jest gotowy do lotu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 24 minuty temu, Mitrandir napisał: ... Przeca on jest gotowy do lotu Ale otwarty na przestrzał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Jest cód, mniód i łożeszki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 7 godzin temu, Mitrandir napisał: Dziękuję bardzo. Dużo łatwiej było mi zrobić model, niż dobre zdjęcia... zwłaszcza z tym białym kolorem. Jakaś masakra. I na białym tle i na czarnym próbowałem i ni cholery to nie wyglądało. Wysoki kontrast malowania też nie ułatwiał dlatego tyle trwało przygotowanie galerii. Ja mam na taki wypadek szary brystol i polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Piękna "Gadzinka" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Super! Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Przez Ciebie czuję się jeszcze bardziej zdopingowany aby skończyć Toprowskiego. Bardzo fajnie zrobiony; wygląda jak w realu w 1:1. Im loving It!!! Ave Śmigłowcowy Cezarze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Lipca 2023 Autor Share Napisano 17 Lipca 2023 Godzinę temu, bart207skw napisał: Przez Ciebie czuję się jeszcze bardziej zdopingowany aby skończyć Toprowskiego. Bardzo fajnie zrobiony; wygląda jak w realu w 1:1. Im loving It!!! Ave Śmigłowcowy Cezarze!!! Bardzo się cieszę, że Cię zmotywowałem cieszy mnie również, że i Tobie się podoba... Ale czy musisz tak publicznie sobie ze mnie robić jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Piękny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 W dniu 17.07.2023 o 12:30, Mitrandir napisał: Ale czy musisz tak publicznie sobie ze mnie robić jaja Ależ skąd, broń Boże! Ja tylko wychwalam pod niebiosa twoje modelarskie dokonania!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 Godzinę temu, bart207skw napisał: Ależ skąd, broń Boże! Ja tylko wychwalam pod niebiosa twoje modelarskie dokonania!!! ... Nie brnij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi