arhtus Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego A czy ktoś może przypomnieć od kiedy Eduard zaczął wkładać do pudełek te nowe kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Podobno od 23.06.2020 https://modelersalliance.org/threads/eduards-new-decals.155482/#post-353552 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego A tymczasem położona satyna. Pozostały do zrobienia jeszcze wycieki i delikatne okopcenia. Na sam koniec pójdą obicia i odrapania: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Fajnie się to ogląda, stały, wysoki poziom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego W dniu 4.02.2024 o 11:51, arhtus napisał: A czy ktoś może przypomnieć od kiedy Eduard zaczął wkładać do pudełek te nowe kalki? Nowe kalki poznasz między innymi po nierównym brzegu filmu i niejednorodnym połysku kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego Małymi kroczkami do przodu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Ależ mi się ten Twój mikro-szkop coraz bardziej podoba. Aż mam ochotę swojego E-edka wyciągnąć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Niby malowanie mało efektowne,wręcz standardowe,ale jak dobrze się przyjrzeć wychodzą smaczki,wygląda bardzo naturalnie,znać łapę mistrza:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego Odrobinkę pociekło tu i tam: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Świetnie się prezentuje. Widać dopracowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego No to będziemy wreszcie powoli kończyć Friedricha: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Z przyjemnością się patrzy na cały proces. Te 109-ki mają swój urok.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Super! Ciekawe co będziesz robić następne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Jak ci się go sklejało? Łatwo? Trudno? Czasem widzę niezbyt dobre opinie o firmie Eduard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego 18 minut temu, Artur_12 napisał: Jak ci się go sklejało? Łatwo? Trudno? Czasem widzę niezbyt dobre opinie o firmie Eduard... Typowy Messer w wydaniu Eduarda, bez większych problemów przy składaniu. Niektóre elementy mocowane tylko na wcisk. Znacznie gorzej budowało mi się kiedyś wersję G-10. A co będę męczył później? Mam rozgrzebane kilka modeli, może wreszcie któregoś skończę. No chyba że napocznę kolejnego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego 28 minut temu, Artur_12 napisał: Jak ci się go sklejało? Łatwo? Trudno? Czasem widzę niezbyt dobre opinie o firmie Eduard... Z Bf 109 w wydaniu Eduarda jest ten problem, ze są ponitowane, a spasowanie to jednak nie Tamiya.... Wyciągnij wnioski sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Wiesz nigdy nie sklejałem żadnego modelu z firmy Eduard Dopiero planuje zakup modelu z owej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Chodziło mi o wyciągnięcie wniosków z faktu połączenia modelu spasowanego nieidealnie z jego fakturą czyli siatką nitów. na połączeniach musisz szpachlować i szlifować i wtedy nity w tej okolicy znikają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Aaa dobra mówisz że w tym sensie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego 1 hour ago, RogerM said: połączeniach musisz szpachlować i szlifować Zawsze trzeba , przynajmniej wyszlifować/zlikwidować mikro szparę . Chyba, że jest to linia jak w spicie tamki. Duża przesada z tymi problemami Bf-ów edka. Ale jak Cię przerażają te ostrzeżenia kup Hase, tamke, zvezde. Tam już będziesz od tych paskudnych nitów wolny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego 1 godzinę temu, Luljan napisał: Zawsze trzeba , przynajmniej wyszlifować/zlikwidować mikro szparę Prawda, tylko jak wokół jest masa nitów to ich odtwarzanie jest raczej upierdliwą czynnością chyba, że nie przywiązujesz wagi do zanikających nitów w miejscach łączenia części. 1 godzinę temu, Luljan napisał: Duża przesada z tymi problemami Bf-ów edka. Twoja opinia. Swoją drogą ciekaw jestem ile modeli Eduarda (Bf 109) zrobiłeś bo nity to nie jedyny niedostatek i budowa Bf 109 Edka, a budowa Bf 109 Tamki to duuuża różnica na korzyść japońskiej firmy. Merytorycznie też Eduard przegrywa, na plus ma to, że oferuje wiele wersji, a Tamiya tylko jedną. 1 godzinę temu, Luljan napisał: Ale jak Cię przerażają te ostrzeżenia kup Hase, tamke, zvezde. Tam już będziesz od tych paskudnych nitów wolny . Nigdzie nie pisałem, że te nity są paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego 1 hour ago, RogerM said: Prawda, tylko jak wokół jest masa nitów to ich odtwarzanie jest raczej upierdliwą czynnością Prawda, ale według tego co piszesz to należałoby generalnie unikać tego typu modeli. I teraz pytanie. Łatwiej odtworzyć czy robić całość? No chyba, że nie interesuje Cię próba odtworzenia tego elementu. 1 hour ago, RogerM said: Swoją drogą ciekaw jestem ile modeli Eduarda (Bf 109) A jak bym powiedział że pięć to moje słowa nabrałyby magii? To nie ma znaczenia ile, żadnego. Tamiya, najnowsze modele to oczywiście nr1 w magicznym spasowaniu. Co nie oznacza, że edek, arma, chińskie firmy wymagają ostrzeżeń przed nimi, bez przesady. O błędach, tych prawdziwych i wydumanych nie rozmawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego 18 godzin temu, Luljan napisał: A jak bym powiedział że pięć to moje słowa nabrałyby magii? To nie ma znaczenia ile, żadnego. 18 godzin temu, Luljan napisał: O błędach, tych prawdziwych i wydumanych nie rozmawiamy. W ogóle nie rozmawiamy bo nie wiesz o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca No to finito. Galeria w łykend: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Klasa, jak zawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi