jachud3 Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) Półroczna batalia z Eduardową materią zakończona. Dużo w niej było dla mnie nowości, począwszy od "nowoczesnego" malowania i cieniowania poprzez kalkomanie z "nowym filmem", zabawę z farbami olejnymi, drapaniem, brudzeniem. Z wielkim zadowoleniem stwierdzam, że jest to zdecydowanie mój najlepszy model w zasadzie pod każdym aspektem. Oczywiście nadal nie jest to nie wiadomo jaki poziom i są miejsca, które mogłyby pewnie wyglądać lepiej, ale parafrazując klasyka: "to jest mój model, przeze mnie pomalowany, i to nie jest moje ostatnie słowo!" Sam zestaw z czystym sumieniem polecam każdemu. Najłatwiejszy nie jest, ma swoje pułapki, ale ogółem warto zlepić. Wątek warsztatowy do znalezienia tutaj: Model przedstawia maszynę o numerze seryjnym NV994, na której latał najsłynniejszy francuski as myśliwski, Pierre Clostermann. Jego Tempesty nosiły oznaczenie kodowe "JF-E", a na tym konkretnym egzemplarzu latał on pomiędzy 15 kwietnia a 1 lipca 1945 roku. Tego dnia samolot został uszkodzony w wypadku podczas lądowania w złych warunkach pogodowych na lotnisku w Vaerlöse, nie mogąc wylądować w bazie w Kastrup po pokazie zorganizowanym dla Duńczyków. NV994 został wtedy odesłany do fabryki Hawkera w celu naprawy. (ŹRÓDŁO) A teraz zdjęcia: Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez jachud3 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Wyszło super.Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Piękny model, dopieszczony w każdym calu. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Bardzo ładnie pomalowany i pobrudzony. Wygląda świetnie, do tego bardzo ładne fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Świetnie się prezentuje. Gratuluję ukończenia i pięknej galerii. To oczywiście kwestia gustu, jednak mnie bardziej podobał się bez obić. Nie trzeba na to zwracać uwagi, bo zwyczajnie zazdroszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Bardzo dziękuję, cieszę się że nie tylko mnie się podoba Fotki robione metodą chałupniczą - biały brystol, zimne LEDy kuchenne, ajfon żony - nawet dało radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Werypriti ale nie widać zbiorników za bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 35 minut temu, lord_karton napisał: ale nie widać zbiorników za bardzo. Bo i nic szczególnego tam nie ma - przezroczysty plastik jest dość kruchy i przy wycinaniu z ramek oba pękły, jakoś połatałem i zamaskowałem, ale chwalić się nie ma tam czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Jasiek no... super. Gratuluję ładnego modelu. Pamiętam forumowe początki i progres jest olbrzymi. Teraz już tylko jeszcze lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Pięknie wygląda. Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 No fantastyczny, kawał dobrej roboty. Podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Bardzo fajny model . Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi