jachud3 Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) Półroczna batalia z Eduardową materią zakończona. Dużo w niej było dla mnie nowości, począwszy od "nowoczesnego" malowania i cieniowania poprzez kalkomanie z "nowym filmem", zabawę z farbami olejnymi, drapaniem, brudzeniem. Z wielkim zadowoleniem stwierdzam, że jest to zdecydowanie mój najlepszy model w zasadzie pod każdym aspektem. Oczywiście nadal nie jest to nie wiadomo jaki poziom i są miejsca, które mogłyby pewnie wyglądać lepiej, ale parafrazując klasyka: "to jest mój model, przeze mnie pomalowany, i to nie jest moje ostatnie słowo!" Sam zestaw z czystym sumieniem polecam każdemu. Najłatwiejszy nie jest, ma swoje pułapki, ale ogółem warto zlepić. Wątek warsztatowy do znalezienia tutaj: Model przedstawia maszynę o numerze seryjnym NV994, na której latał najsłynniejszy francuski as myśliwski, Pierre Clostermann. Jego Tempesty nosiły oznaczenie kodowe "JF-E", a na tym konkretnym egzemplarzu latał on pomiędzy 15 kwietnia a 1 lipca 1945 roku. Tego dnia samolot został uszkodzony w wypadku podczas lądowania w złych warunkach pogodowych na lotnisku w Vaerlöse, nie mogąc wylądować w bazie w Kastrup po pokazie zorganizowanym dla Duńczyków. NV994 został wtedy odesłany do fabryki Hawkera w celu naprawy. (ŹRÓDŁO) A teraz zdjęcia: Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez jachud3 28 Cytuj
marskan Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 Piękny model, dopieszczony w każdym calu. Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj
Juffre Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 Bardzo ładnie pomalowany i pobrudzony. Wygląda świetnie, do tego bardzo ładne fotki 1 Cytuj
zaruk Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 Świetnie się prezentuje. Gratuluję ukończenia i pięknej galerii. To oczywiście kwestia gustu, jednak mnie bardziej podobał się bez obić. Nie trzeba na to zwracać uwagi, bo zwyczajnie zazdroszczę. 1 Cytuj
jachud3 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Napisano 19 Sierpnia 2023 Bardzo dziękuję, cieszę się że nie tylko mnie się podoba Fotki robione metodą chałupniczą - biały brystol, zimne LEDy kuchenne, ajfon żony - nawet dało radę Cytuj
lord_karton Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 Werypriti ale nie widać zbiorników za bardzo. 1 Cytuj
jachud3 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Napisano 19 Sierpnia 2023 35 minut temu, lord_karton napisał: ale nie widać zbiorników za bardzo. Bo i nic szczególnego tam nie ma - przezroczysty plastik jest dość kruchy i przy wycinaniu z ramek oba pękły, jakoś połatałem i zamaskowałem, ale chwalić się nie ma tam czym Cytuj
marek d Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 Jasiek no... super. Gratuluję ładnego modelu. Pamiętam forumowe początki i progres jest olbrzymi. Teraz już tylko jeszcze lepiej. 1 Cytuj
barszczo Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 No fantastyczny, kawał dobrej roboty. Podoba się bardzo . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi