smialus Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) Tutaj masz fajny konfig: https://www.airplane-pictures.net/photo/940898/305-poland-air-force-sukhoi-su-22m-3/ https://www.airplane-pictures.net/photo/935723/3816-poland-air-force-sukhoi-su-22m-4/ Z zasobnikiem WRE i krakersem bym odpuścił. Lepiej wygląda uzbrojona. Bombki szare jak najbardziej. Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Sierpnia 2023 Share Napisano 24 Sierpnia 2023 W dniu 22.08.2023 o 16:53, boberm1 napisał: w kwestii SPS - pod jedno skrzydło SPS , a pod drugie w ramach przeciwwagi UB 32 lub jakas rakieta? Pod drugie w ramach przeciwwagi jak najbardziej może być UB-32. Ewentualnie można zostawić pustą belkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 24 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Przyznam ze chyba zrobię 2x2bombki fab100 plus zbiorniki( o ile rozgryze te pody do bombek.) Ale.... gadu ,gadu a powolutku zaczalem walczyć z materią primą Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez boberm1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Zegarki za niebieskie. Albo to wina zdjęć, nasze suki są szare. W fotel bym zainwestował parę groszy, ale dałbym żywiczny. Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, smialus napisał: Zegarki za niebieskie. Albo to wina zdjęć, nasze suki są szare. W fotel bym zainwestował parę groszy, ale dałbym żywiczny. Nie będę przemalowywał ( w zreczywistośc aż tak niebieskie to one nie są - kolor pomarańczowy też jest przekłamamny ) . Mój stosunek do modelarstwa bywa frywolny , a purystą kolorystycznym nie jestem. W kwestii dodatków - jak juz pisałem na początku - z dodatków tylko kalkomanie i basta. Reszte jakoś wydłubię z tej materii com dostał od Śmera :-)) I przyjemnie bo tanio , i przyjemnie bo nie nudzę sie wieczorami :-))) Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Hejka. Powodzenia życzę. Jeżeli faktycznie nie chcesz rzeźbić ideału to wybrałeś najlepsze rozwiązanie. Jeżeli chcesz mogę Ci podesłać jakieś uzbrojenie bo mam i hobby bossa i Kitty hawka (dwumiejscową) i mam tam sporo uzbrojenia. Jak coś to pisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 26 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2023 3 godziny temu, biket26 napisał: Hejka. Powodzenia życzę. Jeżeli faktycznie nie chcesz rzeźbić ideału to wybrałeś najlepsze rozwiązanie. Jeżeli chcesz mogę Ci podesłać jakieś uzbrojenie bo mam i hobby bossa i Kitty hawka (dwumiejscową) i mam tam sporo uzbrojenia. Jak coś to pisz. Dzieki za atencję . Temat uzbrojenia ogarnąłem przy pomocy @mcrec1962. Bedą zbiorniki , bomby , tudzież "niesmiertelne" UB-ki. I starczy :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Jeśli interesuje Cię drabinka do Su-22 to mogę oddać gratis - pozostaje tylko kwestia przesyłki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Kolego Drogi. Dzieki za zainteresowanie ale nie skorzystam . Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Gdybyś jeszcze chciał zmienić zdanie i zrobić coś innego (uzbrojenie Ci proponowali) to proszę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2023 6 godzin temu, rudy0007 napisał: Gdybyś jeszcze chciał zmienić zdanie i zrobić coś innego (uzbrojenie Ci proponowali) to proszę: Dzieki- ładne zdjątko - zachomikowałem sobie jeśli pozwolisz. Ale raczej juz nie zmienię konfiguracji. Będą bombki , UBki i zbiorniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Września 2023 Autor Share Napisano 3 Września 2023 Mozolnie pcham ten " wózek". Jest .....interesująco 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Września 2023 Share Napisano 4 Września 2023 W dniu 29.08.2023 o 18:56, boberm1 napisał: Dzieki- ładne zdjątko - zachomikowałem sobie jeśli pozwolisz. Ale raczej juz nie zmienię konfiguracji. Będą bombki , UBki i zbiorniki . Jak przyjdzie u mnie czas na su22 to będzie chyba w takiej choinkowej konfiguracji . .... bombki, bombki, wszędzie bombki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Września 2023 Autor Share Napisano 4 Września 2023 2 godziny temu, zenek_65 napisał: Jak przyjdzie u mnie czas na su22 to będzie chyba w takiej choinkowej konfiguracji . .... bombki, bombki, wszędzie bombki O panie .... jakbym tyle miał , tez zrobiłbym winogrona pod skrzydłami :-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) 16 godzin temu, zenek_65 napisał: bombki, bombki, wszędzie bombki ale on tam ( samolot ) tylko stoi, czy latal tez tak obwieszony? przeciez to dopalacze za slabe.... Edytowane 5 Września 2023 przez BRAVO112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 A tego to ja niestety nie wiem, fotka znaleziona w bezkresnych odmętach internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 6 Września 2023 Share Napisano 6 Września 2023 Życzę powodzenia i radochy z budowy . Swego czasu także budowałem ten zestaw ( jednak dołożyłem nieco drobiazgów ), i całkiem przyjemnie go wspominam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 6 Września 2023 Autor Share Napisano 6 Września 2023 @kapsel - wbrew wszelkim obawom i nie wiadomo jakim negatywnym oczekiwaniom - nie jest żle:-) Na "klik" się nie złozy , ale jakas bajeczna góra szpachli tez nie jest potrzebna. Stosunek cena -jakość jak najbardziej OK. Jest uproszczony - to nie jest model z górnej półki pod wzgledem szczegółowosci , i - jak mniemam- ciut odbiega od wymiarów w skali :-)). mam Su 7 z tej "stajni" to i Su 22 bedzie pasował do stadka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 11 Września 2023 Autor Share Napisano 11 Września 2023 (edytowane) Edytowane 11 Września 2023 przez boberm1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 (edytowane) Część podszybia jest okryta materiałem koloru brązowego, tak do połowy mniej więcej. https://www.airplane-pictures.net/photo/1085274/3713-poland-air-force-sukhoi-su-22m-4/ Edytowane 12 Września 2023 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Września 2023 Autor Share Napisano 12 Września 2023 @smialus dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Września 2023 Share Napisano 12 Września 2023 Imitację możesz zrobić z sreberka papierosów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Września 2023 Autor Share Napisano 12 Września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, smialus napisał: Imitację możesz zrobić z sreberka papierosów. A od czekolady moze być ? A na powaznie - spróbuję . Edytowane 12 Września 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 13 Września 2023 Share Napisano 13 Września 2023 Jakiś taki materiał najlepiej żeby miał jakąś delikatną fakturę. Lepiej od folii od czekolady nadaje się teflon taki który się stosuje do uszczelniania rur. Fajny materiał bo jest w kilku grubościach oraz daje się formować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 13 Września 2023 Autor Share Napisano 13 Września 2023 2 godziny temu, smialus napisał: Jakiś taki materiał najlepiej żeby miał jakąś delikatną fakturę. Lepiej od folii od czekolady nadaje się teflon taki który się stosuje do uszczelniania rur. Fajny materiał bo jest w kilku grubościach oraz daje się formować. Jak mniemam - mówisz o tasmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi