Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Kalimera, cześć wszystkim. Wróciłem po wakacjach z dużym zapałem, który na pewno się przyda przy budowie tego modelu. Zaopatrzyłem się w blaszki do kabiny i poszycia. Pierwsze co zrobiłem to wkleiłem blaszki podłogi wraz z pedałami orczyka. Delikatnie przerobiłem drążki sterowe, porównanie - po lewej przerobiony, po prawej oryginał. Zmieniłem też oparcia foteli na bardziej według mnie odpowiadające. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Skandaliczny wpis! Wpadasz i od razu pół kabiny zrobione. Najpierw trzeba podebatować parę stron nad malowaniem, jakością zestawu i celowością jego robienia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Grzes napisał: Skandaliczny wpis! Wpadasz i od razu pół kabiny zrobione. Najpierw trzeba podebatować parę stron nad malowaniem, jakością zestawu i celowością jego robienia. Hahahah xD, no tak. Model na pewno może wzbudzać spore emocje ;D Nad malowaniem się nie zastanawiałem, wybiorę coś potem ;D "Jakość" to złe słowo jeśli chodzi o poziom zestawu. Jeśli chodzi o celowość to jestem chyba małym masochistą, który zaczyna być fanbojem Amodelu ;D, no ale mają na prawdę fajne dla nas tematy. Ten model uznaję za wyzwanie, nie tylko ze względu na "surówkę", ale też na klejenie powierzchni fototrawionych, zastanawiam się jak to kleić? Czy na klej typu wikolowego, czy gęstym CA? No i czy mam robić "wgłębienia" dla tych blaszek żeby były równo z powierzchnią modelu? Czy mam ten schodek zeszlifować? A może mam w miejscu gdzie zaczyna się blaszka dać szpachli i wtedy szlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 18 minut temu, Vieh_san napisał: Nad malowaniem się nie zastanawiałem, wybiorę coś potem ; Nie sanitarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Kalimera-Ja również byłem na siga-siga. Wilga z serialu 07 zgłoś się w identycznych barwach jak w odcinku 19. Zamknąć za sobą drzwi -jakim uciekali Kopiński i „Cappuccino”. Edytowane 28 Listopada 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 ambitnie to wersja na pływakach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Wymysl napisał: Nie sanitarny? Sanitarny to silna opcja ;D 3 minuty temu, robertmodelarz napisał: Kalimera-Ja również byłem na siga-siga. Wilga z serialu 07 zgłoś się w identycznych barwach jak w odcinku 19. Zamknąć za sobą drzwi -jakim uciekali Kopiński i „Cappuccino”. Nie moje czasy ;D Ale taka biało-czerwona ładnie wygląda. 2 minuty temu, M.A.V. napisał: ambitnie to wersja na pływakach ? Żeby mi się ta ambicja czkawką nie odbiła ;D Nie, kolasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) No to w kamuflażu.... Edytowane 30 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Hola! Ja jeszcze parę godzin na Costa del Sol, ale podglądam. Temat zacny, jak wrócę to też jakieś malowanki zapodam . Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Budowalem Wilge z A-modela 2 lata i bede sie wtracal, jesli pozwolisz Zauwaz, ze podloga w modelu jest do wyrzucenia. Ja zrobilem swoja od podstaw - nie jest plaska ! a fotele przerobilem z.... Ju-52 revella przepraszam za jakosc zdjec ( nie bylo zadnego warsztatu) Jakbys potrzebowal zdjec - mam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Ratownicza z Paragwaju? https://www.fuerzaaerea.mil.py/index.php/cultura-aerea/historia/los-anos-90-1990-1999 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Wymysl napisał: Ratownicza z Paragwaju? https://www.fuerzaaerea.mil.py/index.php/cultura-aerea/historia/los-anos-90-1990-1999 Nieee, jak już to z Polski do kolekcji. Tylko nie mogę znaleźć zdjęć przedziału medycznego ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 7 minut temu, Vieh_san napisał: Tylko nie mogę znaleźć zdjęć przedziału medycznego ;/ Przepatrzę zasoby jak wrócę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Tyle znalazłem na tę chwilę z "Planów Modelarskich" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Jednak będę robił raczej jakiś aeroklubowy, bo za dużo przeróbek by było. Sanitarny był jeden i to była Wilga 3, a z modelu i blaszek można robić 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Temat ciekawy, będę zaglądał. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 25.08.2023 o 20:11, Vieh_san napisał: Jednak będę robił raczej jakiś aeroklubowy, bo za dużo przeróbek by było. No to moja propozycja, zdjęcia nieoceniony Wacław Hołyś: Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez barszczo 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 a kto kalki zrobi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 26 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2023 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a kto kalki zrobi??? Mógłbym spróbować, ale ciężko może być. @barszczoon cały był taki żółto -granotowo-pomarańczowy. Bo do tego malowania musiałbym mieć więcej kolorowych fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 13 godzin temu, Vieh_san napisał: on cały był taki żółto -granotowo-pomarańczowy. Bo do tego malowania musiałbym mieć więcej kolorowych fotografii. Niestety kolorowe mam tylko jedno, to które wrzuciłem. Można jeszcze przegrzebać fejsa pana Wacława. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 W dniu 27.08.2023 o 00:15, Vieh_san napisał: on cały był taki żółto -granotowo-pomarańczowy Cała żółta i biało-granatowe pasy ozdobne. Pomarańczy weń nie było W dniu 25.08.2023 o 15:49, Vieh_san napisał: Kalimera, cześć wszystkim. Wróciłem po wakacjach z dużym zapałem, który na pewno się przyda przy budowie tego modelu. Zaopatrzyłem się w blaszki do kabiny i poszycia. Pierwsze co zrobiłem to wkleiłem blaszki podłogi wraz z pedałami orczyka. Delikatnie przerobiłem drążki sterowe, porównanie - po lewej przerobiony, po prawej oryginał. Zmieniłem też oparcia foteli na bardziej według mnie odpowiadające. Tylna kanapa do wywalenia no chyba że robisz wcześniaka bądź prototyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 57 minut temu, Artek82 napisał: Cała żółta i biało-granatowe pasy ozdobne. Pomarańczy weń nie było No rysunki na to wskazują, ale zdjęcia już trochę mniej. Na kolorowym widać pomarańcz, na czarno - białych spód jest ciemniejszy i nie jest to efekt cienia. Szczególnie dobrze widać to na pierwszym zdjęciu, gdzie samolot stoi w pełnym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, barszczo napisał: spód jest ciemniejszy i nie jest to efekt cienia tak, ale przetloczenie juz jest wyraznie zolte, a nie pomaranczowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 2 godziny temu, barszczo napisał: i nie jest to efekt cienia No raczej jest Zauważ że goleń jest żółta i brzechwy też. Efekt odbicia podłoża daje taki półcień jakby. Pod statecznikiem nad pasem jest tak samo. W tamtych czasach nikt by nie malował fabrycznego schematu dodatkowo innym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 no to teraz czekamy na gotowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi