x_bandit Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 Przez to, że nie mogę wstawić filmiku to musicie wyobrazić sobie, że ten przegub poniżej może się poruszać Tak czy inaczej poniżej zdjęciowe efekty dłubaniny mojej nad nowym typem anteny instalowanej na T-84U, ale też na pozostałych pojazdach SZU. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 Nie tylko zew Cthulu wpędza ludzi w otchłań szaleństwa i rozpaczy... Oglądanie Twoich prac również, czysty obłęd, szok i niedowierzanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 Teraz 2 razy się zastanowię zanim użyję po prostu rozciągniętej ramki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 A to już jest szczyt nieprzyzwoitości. Teraz upychanie detalu na szpilce... A wygląda to wręcz oszałamiająco! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 oj tam obłęd czy nieprzyzwoitość od razu coś nowego w każdym kolejnym chcę zrobić żeby progres zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 7 godzin temu, copycat napisał: Teraz 2 razy się zastanowię zanim użyję po prostu rozciągniętej ramki. to jest tak, że nie wszędzie używam igieł do zrobienia całej anteny. W tym konkretnym przypadku aż się prosiło bo było sporo różnych przekrojów tej anteny. Zwykle w tych ruskich antenach jest część grubsza, którą robię z igły i końcówkę dosztukowuję już z rozciągniętej ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 27 Września 2023 Share Napisano 27 Września 2023 A już zaczynałem spokojnie spać..... A tu bandit wrócił z Marsa, zaczął wstawiać zdjęcia i spokój szlag trafił.... Podziwiam tą precyzję. Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 27 Września 2023 Autor Share Napisano 27 Września 2023 36 minut temu, gajur napisał: A już zaczynałem spokojnie spać..... A tu bandit wrócił z Marsa, zaczął wstawiać zdjęcia i spokój szlag trafił.... Podziwiam tą precyzję. Pozdro. Dziękuję i przepraszam, że niepokoję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Takiej anteny to jeszcze w życiu nie widziałem!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 30 Września 2023 Autor Share Napisano 30 Września 2023 (edytowane) No i wjechały na warsztat schodki. Poniżej efekty mojego rzeźbienia, nawet jakoś to składanie wyszło Edytowane 30 Września 2023 przez x_bandit 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 Cześć, no to chyba koniec już składania. Dodane chyba wszystko co znalazłem na tych filmikach: Została tylko blaszka łącząca osłonę zasobnika na pojemniki NSVT i osłonę granatów dymnych Tucha, ale to dopiero dołożę jak go pomaluję. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 ... i trochę zbliżeń 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) Jest przepiękny i genialny, nawet bez farby - prawdziwe arcydzieło. Nic tylko wozić po festiwalach w takim stanie i pokazywać ile można z modelarstwa wycisnąć. Chciałbym kiedyś zobaczyć T-90A w Twoim wykonaniu bo to chyba taki najwdzięczniejszy model do przeróbek w Twoim stylu. Edytowane 5 Listopada 2023 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 Mam widzenie, że ten model to połączenie usług jubilerskich z transplantologią na światowym poziome. Kolejną BABARYBę masz w kieszeni!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 Ucz mnie Mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 6 minut temu, robertmodelarz napisał: Mam widzenie, że ten model to połączenie usług jubilerskich z transplantologią na światowym poziome. A ja tu zacytuję nieśmiertelnego Jamesa Bonda. ŚWIAT TO ZA MAŁO. To jest jakiś kosmos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) 2 godziny temu, TAW napisał: Jest przepiękny i genialny, nawet bez farby - prawdziwe arcydzieło. Nic tylko wozić po festiwalach w takim stanie i pokazywać ile można z modelarstwa wycisnąć. Chciałbym kiedyś zobaczyć T-90A w Twoim wykonaniu bo to chyba taki najwdzięczniejszy model do przeróbek w Twoim stylu. Ostatnimi czasy ciężko mi się faktycznie zebrać i skończyć model malowaniem, pewnie jakiś czas postoi i tak niepomalowany na półce a jeśli chodzi o t-90A to mam Menga w planach, ale leży sobie i niestety na razie się kurzy. Taki mam plan by jeszcze dorobić sobie w T-80UD w wersji również ukraińskiej, ale z kontakt-5 i początku lat 90tych ... wtedy zbiorę komplecik ukraińskich UD 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Mam widzenie, że ten model to połączenie usług jubilerskich z transplantologią na światowym poziome. Kolejną BABARYBę masz w kieszeni!!!!! Dzięki. Co do Babaryby to na razie nie planuję bo u mnie ciężko ostatnio z czasem... 55 minut temu, Kapitan_Kurt napisał: Ucz mnie Mistrzu Edytowane 5 Listopada 2023 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Kapitan_Kurt napisał: Ucz mnie Mistrzu Przytoczę klasyka :). Srogi detal bandyto !! Przeorasz pola i stoły modelarskie tym Edytowane 5 Listopada 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Mam pytanie - gdzie się kupuje takie oczy??? Normalni ludzie takich nie mają... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 6 Listopada 2023 Autor Share Napisano 6 Listopada 2023 23 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: Przytoczę klasyka :). Srogi detal bandyto !! Przeorasz pola i stoły modelarskie tym dawno nie słyszałem tak tęgiej poezji w mym, że kierunku... Dzięki 13 godzin temu, kryspacz napisał: Mam pytanie - gdzie się kupuje takie oczy??? Normalni ludzie takich nie mają... Przed Czarnobylem czasem takie robili. Można by nawet rzec, że na zamówienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Nie mogę się napatrzeć, miód najwyższej słodkości. Jaki masz patent na instalację paliwową? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 6 Listopada 2023 Autor Share Napisano 6 Listopada 2023 (edytowane) 16 minut temu, halset napisał: Nie mogę się napatrzeć, miód najwyższej słodkości. Jaki masz patent na instalację paliwową? Instalację paliwową zwykle robię z drutu 0,4mm. Łączniki to taśma tamki plus dorobione opaski zaciskowe. Standardowo powinny być 4 opaski na łącznik. Opaska zaś to pasek 0,5-0,6mm blaszki mosiężnej 0,2mm. Z jednego końca owijam tym paskiem drucik o średnicy 0,3mm i takim to ustrojstwem owijam później taśmę tamki wcześniej przyklejoną wokół miejsca gdzie znajduje się łącznik. Edytowane 6 Listopada 2023 przez x_bandit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 Poczekam, aż z 0, jedno miejsce po przecinku zaczniesz czynić cuda z 0, dwa miejsca po przecinku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 52 minuty temu, bulik58 napisał: I po co kupować jakieś poradniki modelarskie skoro mamy je na miejscu, wystarczy tylko kopiować każdą stronę Prościzna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi