socjo1 Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 3 godziny temu, Xmen napisał: trzeba będzie się kiedyś wybrać na tę imprezę. I znów dochodzi do niecodziennej sytuacji, gdzie muszę się z Tobą zgodzić ...choć tylko połowicznie, ponieważ Cytat oczywiście bez modeli. tu popełniasz błąd. Szanuję Twój wybór, ale naprawdę warto pokazywać swoje modele światu. Pozdrawiam! 1 Cytuj
Xmen Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) 25 minut temu, socjo1 napisał: I znów dochodzi do niecodziennej sytuacji, gdzie muszę się z Tobą zgodzić Widzę że coraz częściej do tego dochodzi. 25 minut temu, socjo1 napisał: tu popełniasz błąd. Być może ale nie chcę wlec modeli tak daleko. 25 minut temu, socjo1 napisał: naprawdę warto pokazywać swoje modele światu. Pozdrawiam! Jestem tego samego zdania.(znowu ) Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2024 przez Xmen 1 Cytuj
unicaunica Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 Tak trzeba trzeba bo są jeszcze kategorie słabiej reprezentowane nawet w tak dużej masie jak na tej imprezie. Ja tam jestem zdania żeby utrudniać organizatorom i sędziom zadanie poprzez frekwencję Cytuj
Xmen Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 4 minuty temu, unicaunica napisał: Tak trzeba trzeba bo są jeszcze kategorie słabiej reprezentowane nawet w tak dużej masie jak na tej imprezie. Ja tam jestem zdania żeby utrudniać organizatorom i sędziom zadanie poprzez frekwencję A tak trochę jaśniej. Dlaczego utrudniać organizatorom poprzez frekwencję? Cytuj
unicaunica Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 Oczywiście żartobliwie, nie po złości, więcej modeli to więcej stołów, więcej oceniania itd. Frekwencja to też docenienie trudu włożonego w przygotowanie imprezy. 2 Cytuj
Xmen Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 3 minuty temu, unicaunica napisał: Oczywiście żartobliwie, nie po złości, więcej modeli to więcej stołów, więcej oceniania itd. Frekwencja to też docenienie trudu włożonego w przygotowanie imprezy. Ale ja doceniam trud organizatorów w przygotowanie imprezy. Tylko niektóre imprezy są dla mnie za daleko by jechać na nie z modelami. Teraz już uciekam bo znowu dostanę opr. za pisanie nie na temat.. Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 14 godzin temu, Endrju napisał: Dziękuję za spotkanie kolegom @abtb, @Grzes, @Paweł Czarnocki, @TAW, @WPR, @zaruk, @socjo1. Korzystając z okazji chcę też podziękować koledze @Mitrandir z którym pogawędki o śmigłowcach są dla mnie ogromną przyjemnością. Za rok też się wybieram i mam nadzieję, że Was wszystkich tam spotkam. Ja też się cieszę Andrzeju, że miałem zaszczyt osobiście Cię poznać i uścisnąć modelarska dłoń... 1 Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 5 Czerwca 2024 Autor Napisano 5 Czerwca 2024 15 godzin temu, unicaunica napisał: ... są jeszcze kategorie słabiej reprezentowane nawet w tak dużej masie jak na tej imprezie. No to jest zadanie dla wystawiających się modelarzy, a nie dla organizatorów - na to kto jaki model zarejestruje / przywiezie organizator wpływu nie ma... 15 godzin temu, unicaunica napisał: Oczywiście żartobliwie, nie po złości, więcej modeli to więcej stołów, więcej oceniania itd. ... Więcej stołów... w tej konkretnej hali już dużo więcej stołów raczej się nie pomieści Cytuj
TAW Napisano 5 Czerwca 2024 Napisano 5 Czerwca 2024 No i wróciłem, troszkę mi się ta Babaryba przeciągnęła . Dziękuję organizatorom za przygotowanie świetnej imprezy, życzliwość i pomoc żeby się odnaleźć, kolegom z forum za to, że dali się poznać , porozmawiać i pomacać wydruki. Wyjazd bardzo udany bo i po zakończeniu było co robić - Warszawa oferuje wiele do zwiedzania, szczególnie kiedy się jeszcze tu nie było. A i jeszcze Mamrot w Wilkowyjach się nawinął. Cała rodzina trochę zmęczona, ale szczęśliwa choć planu wycieczki nie udało się zrealizować w 100% - będzie po co wrócić . Dzięki wielkie i do zobaczenia przy następnej okazji! 2 Cytuj
Xmen Napisano 5 Czerwca 2024 Napisano 5 Czerwca 2024 12 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Więcej stołów... w tej konkretnej hali już dużo więcej stołów raczej się nie pomieści Jeszcze jest Narodowy. Dach zamknąć i do boju. Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 6 Czerwca 2024 Autor Napisano 6 Czerwca 2024 (edytowane) 12 godzin temu, Xmen napisał: Jeszcze jest Narodowy. Dach zamknąć i do boju. Racja , ale obawiam się ze na Narodowy to nas nie stać Edytowane 6 Czerwca 2024 przez gajowy z wąsami Cytuj
robertmodelarz Napisano 6 Czerwca 2024 Napisano 6 Czerwca 2024 W dniu 4.06.2024 o 11:57, Dudzio napisał: Czy są jakieś fotorelacje z festiwalu? Takie nie na zamkniętych grupach facebookowych Będzie relacja na : https://ipmspolska.org.pl/imprezy/ Cytuj
robertmodelarz Napisano 6 Czerwca 2024 Napisano 6 Czerwca 2024 (edytowane) W dniu 4.06.2024 o 11:57, Dudzio napisał: Czy są jakieś fotorelacje z festiwalu? Takie nie na zamkniętych grupach facebookowych Będzie relacja na : https://ipmspolska.org.pl/imprezy/ Video: Edytowane 6 Czerwca 2024 przez robertmodelarz 2 1 Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 9 Czerwca 2024 Autor Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) wyniki... statystyki... http://warszawskifestiwalmodelarski.pl/pliki/2024wyniki.pdf Zapraszamy w 2025 roku - 7/8.06.2025, miejsce bez zmian... Edytowane 9 Czerwca 2024 przez gajowy z wąsami Cytuj
Xmen Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 Może zostanę uznany za awanturnika ale trudno. Właśnie przeczytałem wyniki i jedna rzecz mi się nie podoba. Brakuje mi zapisu w regulaminie że nagradzany jest najlepszy model danego zawodnika bez względu ile modeli wystawił. Jak dla mnie dziwnie to wygląda jak dwa ,trzy lub więcej czołowych miejsc w danej kategorii zajmuje ta sama osoba. Cytuj
Boch Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 To był fajny weekend. Dzięki wielkie organizatorom i sędziom za ogrom włożonej roboty. Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 9 Czerwca 2024 Autor Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Xmen napisał: Brakuje mi zapisu w regulaminie że nagradzany jest najlepszy model danego zawodnika bez względu ile modeli wystawił. Jak dla mnie dziwnie to wygląda jak dwa ,trzy lub więcej czołowych miejsc w danej kategorii zajmuje ta sama osoba. Bo w festiwalu oceniany jest model a nie modelarz... Dlatego jeśli modelarz wystawił w danej kategorii kilka dobrych modeli, to jego kilka modeli może być wyróżnionych (jeśli faktycznie, w ocenie komisji sędziowskiej, na to zasługują) Na Babierybie nie ma limitu wyróżnień w danej kategorii - może być jedno a może być i fafnaście - wszystko zależy od tego ile dobrych (w ocenie komisji sędziowskiej) modeli będzie w danej kategorii.. Za to modelarz - niezależnie od ilości wyróżnionych modeli - otrzymuje tylko jednego "krasnala" (u nas - wpinkę) którą odbiera w biurze festiwalu (mowa oczywiście o seniorach) plus odpowiednią ilość dyplomów... Edytowane 9 Czerwca 2024 przez gajowy z wąsami 1 Cytuj
Xmen Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 8 minut temu, gajowy z wąsami napisał: Bo w festiwalu oceniany jest model a nie modelarz... Myślałem że na wszystkich imprezach modelarskich tak jest.Chyba że źle myślałem. 10 minut temu, gajowy z wąsami napisał: Dlatego jeśli modelarz wystawił w danej kategorii kilka dobrych modeli, to jego kilka modeli może być wyróżnionych Nie przekonuje mnie to wyjaśnienie.Ale to jest bez znaczenia. Cytuj
Iron Duke Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 A jakieś wyniki to gdzie można poczytać? Cytuj
Soris Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 10 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: wyniki... statystyki... http://warszawskifestiwalmodelarski.pl/pliki/2024wyniki.pdf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi