Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, Xmen napisał:

trzeba będzie się kiedyś wybrać na tę imprezę.

I znów dochodzi do niecodziennej sytuacji, gdzie muszę się z Tobą zgodzić 😛

...choć tylko połowicznie, ponieważ

Cytat

oczywiście bez modeli.

tu popełniasz błąd. Szanuję Twój wybór, ale naprawdę warto pokazywać swoje modele światu. 

Pozdrawiam!

• Like 1
Napisano (edytowane)
25 minut temu, socjo1 napisał:

I znów dochodzi do niecodziennej sytuacji, gdzie muszę się z Tobą zgodzić 😛

Widzę że coraz częściej do tego dochodzi.:super:

tu popełniasz błąd.

Być może ale nie chcę wlec modeli tak daleko.

naprawdę warto pokazywać swoje modele światu. 

Pozdrawiam!

Jestem tego samego zdania.(znowu :mrgreen:)

Pozdrawiam 

Edytowane przez Xmen
  • Like 1
Napisano

Tak trzeba trzeba bo są jeszcze kategorie słabiej reprezentowane nawet w tak dużej masie jak na tej imprezie. Ja tam jestem zdania żeby utrudniać organizatorom i sędziom zadanie poprzez frekwencję😉😁

Napisano
4 minuty temu, unicaunica napisał:

Tak trzeba trzeba bo są jeszcze kategorie słabiej reprezentowane nawet w tak dużej masie jak na tej imprezie. Ja tam jestem zdania żeby utrudniać organizatorom i sędziom zadanie poprzez frekwencję😉😁

A tak trochę jaśniej.

Dlaczego utrudniać organizatorom poprzez frekwencję?

Napisano

Oczywiście żartobliwie, nie po złości, więcej modeli to więcej stołów, więcej oceniania itd. Frekwencja to też docenienie trudu włożonego w przygotowanie imprezy.

• Like 2
Napisano
3 minuty temu, unicaunica napisał:

Oczywiście żartobliwie, nie po złości, więcej modeli to więcej stołów, więcej oceniania itd. Frekwencja to też docenienie trudu włożonego w przygotowanie imprezy.

Ale ja doceniam trud organizatorów w przygotowanie imprezy.

Tylko niektóre imprezy są dla mnie za daleko by jechać na nie z modelami.

Teraz już uciekam bo znowu dostanę opr. za pisanie nie na temat..

Napisano
14 godzin temu, Endrju napisał:

Dziękuję za spotkanie kolegom @abtb, @Grzes, @Paweł Czarnocki, @TAW, @WPR, @zaruk, @socjo1.

Korzystając z okazji chcę też podziękować koledze @Mitrandir z którym pogawędki o śmigłowcach są dla mnie ogromną przyjemnością.

Za rok też się wybieram i mam nadzieję, że Was wszystkich tam spotkam.

Ja też się cieszę Andrzeju, że miałem zaszczyt osobiście Cię poznać i uścisnąć modelarska dłoń...

• Thanks 1
Napisano
15 godzin temu, unicaunica napisał:

... są jeszcze kategorie słabiej reprezentowane nawet w tak dużej masie jak na tej imprezie.

No to jest zadanie dla wystawiających się modelarzy, a nie dla organizatorów - na to kto jaki model zarejestruje / przywiezie organizator wpływu nie ma...

15 godzin temu, unicaunica napisał:

Oczywiście żartobliwie, nie po złości, więcej modeli to więcej stołów, więcej oceniania itd. ...

Więcej stołów... w tej konkretnej hali już dużo więcej stołów raczej się nie pomieści 🙂

Napisano

No i wróciłem, troszkę mi się ta Babaryba przeciągnęła :) . Dziękuję organizatorom za przygotowanie świetnej imprezy, życzliwość i pomoc żeby się odnaleźć, kolegom z forum za to, że dali się poznać 😉, porozmawiać i pomacać wydruki. Wyjazd bardzo udany bo i po zakończeniu było co robić - Warszawa oferuje wiele do zwiedzania, szczególnie kiedy się jeszcze tu nie było. A i jeszcze Mamrot w Wilkowyjach się nawinął. Cała rodzina trochę zmęczona, ale szczęśliwa choć planu wycieczki nie udało się zrealizować w 100% - będzie po co wrócić 😉  . Dzięki wielkie i do zobaczenia przy następnej okazji!

• Like 2
Napisano
12 godzin temu, gajowy z wąsami napisał:

Więcej stołów... w tej konkretnej hali już dużo więcej stołów raczej się nie pomieści 🙂

Jeszcze jest Narodowy.

Dach zamknąć i do boju.

Napisano (edytowane)
W dniu 4.06.2024 o 11:57, Dudzio napisał:

Czy są jakieś fotorelacje z festiwalu? Takie nie na zamkniętych grupach facebookowych 😉 

Będzie relacja na :

https://ipmspolska.org.pl/imprezy/

Video:

Edytowane przez robertmodelarz
  • Like 2
  • Thanks 1
Napisano

Może zostanę uznany za awanturnika ale trudno.

Właśnie przeczytałem wyniki i jedna rzecz mi się nie podoba.

Brakuje mi zapisu w regulaminie że nagradzany jest najlepszy model danego zawodnika bez względu ile modeli wystawił. Jak dla mnie dziwnie to wygląda jak dwa ,trzy  lub więcej czołowych  miejsc w danej kategorii zajmuje ta sama osoba.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Xmen napisał:

Brakuje mi zapisu w regulaminie że nagradzany jest najlepszy model danego zawodnika bez względu ile modeli wystawił. Jak dla mnie dziwnie to wygląda jak dwa ,trzy  lub więcej czołowych  miejsc w danej kategorii zajmuje ta sama osoba.

Bo w festiwalu oceniany jest model a nie modelarz...
Dlatego jeśli modelarz wystawił w danej kategorii kilka dobrych modeli, to jego kilka modeli może być wyróżnionych (jeśli faktycznie, w ocenie komisji sędziowskiej, na to zasługują)
Na Babierybie nie ma limitu wyróżnień w danej kategorii - może być jedno a może być i fafnaście - wszystko zależy od tego ile dobrych (w ocenie komisji sędziowskiej) modeli będzie w danej kategorii..

Za to modelarz - niezależnie od ilości wyróżnionych modeli - otrzymuje tylko jednego "krasnala" (u nas - wpinkę) którą odbiera w biurze festiwalu (mowa oczywiście o seniorach) plus odpowiednią ilość dyplomów...

Edytowane przez gajowy z wąsami
  • Like 1
Napisano
8 minut temu, gajowy z wąsami napisał:

Bo w festiwalu oceniany jest model a nie modelarz...

Myślałem że na wszystkich imprezach modelarskich tak jest.:hmmm:Chyba że źle myślałem.

10 minut temu, gajowy z wąsami napisał:

Dlatego jeśli modelarz wystawił w danej kategorii kilka dobrych modeli, to jego kilka modeli może być wyróżnionych

Nie przekonuje mnie to wyjaśnienie.Ale to jest bez znaczenia.