tees Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) Następny mój LOT nielot czyli Ił -18 w nowszych barwach lotowskich. Zestaw Eastern Express 1/144 plus kalki Brasildecals. An-2 z w malowaniu z 7 Specjalnego Pułku Lotnictwa MW z Siemirowic . Zestaw Trumpeter 1/72. Z mojej strony spora ingerencja w zestaw by poprawic wyglad ogólny modelu. Edytowane 30 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Bardzo fajny Iłek i Antek Darku. Użyłeś innych kalek do Ila ,czy te zestawowe są złej jakości ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Tak jak napisałem w opisie użyłem kalek Brasildecals. Te zestawowe nie są złej jakości ,absolutnie tylko zbyt ubogie jak mi się wydaje. Poza tym ładnie są odwzorowane okna z imitacja ramek a to pomimo ze w rzeczywistosci miejsca nie miało trochę dodaje kopa modelowi.Poza tym w zestawowych brak napisów ostrzegawczych i informacyjnych ( np. o wyjsciach awaryjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Tak jak napisałem w opisie użyłem kalek Brasildecals. Te zestawowe nie są złej jakości ,absolutnie tylko zbyt ubogie jak mi się wydaje. Poza tym ładnie są odwzorowane okna z imitacja ramek a to pomimo ze w rzeczywistosci miejsca nie miało trochę dodaje kopa modelowi.Poza tym w zestawowych brak napisów ostrzegawczych i informacyjnych ( np. o wyjsciach awaryjnych). Dzięki za info , planuję zakup tego Iła więc dlatego zapytałem o kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamik616 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Tak sobie pomyślałem, że ja też dodam coś od siebie. Szału nie ma... W fotel też nie wgniata, ale mi się nawet podoba Ił-28, Airfix, 1:72, pędzle plus Humbrol. Wysłużony, przeznaczony do złomowania bądź jako eksponat muzealny Nie znalazłem żadnych informacji na temat egz. z numerem taktycznym 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Szachownic na górnych powierzchniach to z pewnością nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamik616 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Być może i nie było. Nie wiem.. Kalki Airfixa zawierały 8 szachownic na dolne i górne powierzchnie skrzydeł cztery sztuki i po dwie na kadłub i usterzenie. W instrukcji było tak samo, więc tak też zrobiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Oeffag D.III s.153 - Flik 3J, por. Stanisław Maria Tomicki - 1/72 - Roden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Obetnij dolną krawędź zdjęcia, żeby Karaś nie lewitował i będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 To może i ja dorzucę coś od siebie. Ostatnio popełniłem dwa Poloniki, oto one: TS-11 Iskra z 40 ELT w Świdwinie, skala 1/48 Choroszy Modelbud. Friedrichshafen FF-49b z Bazy Lotnictwa Morskiego w Pucku, skala 1/72 TopGun. Ponieważ w produkcji i w planach są kolejne modele, myślę, że się tu jeszcze pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Oj świetna ta ISKRA...bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Dzięki. Teraz już mogę to napisać, ale ta Iskra to model z historią: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=276&Itemid=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Dzięki.Teraz już mogę to napisać, ale ta Iskra to model z historią: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=276&Itemid=20 Nooo...fajny i miły zaszczyt cię dotknął w tej całej historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 P.7 trochę w innych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 P.7 trochę w innych barwach Ciekawe. Proszę o więcej informacji o malowaniu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Nie mam kwitów na to malowanie - jest to mój osobisty modelarski hołd złożony nieżyjącemu dziadkowi. To on mnie przekonał do modelarstwa. Pomysł na takie, a nie inne malowanie to mój pomysł. Cyfry na górnym płacie to data urodzin dziadka (rok). Takiego malowanie nigdzie nie ma - autorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Rozumiem. Pytałem, bo malowanko w pierwszym skojarzeniu zakwalifikowałem do kategorii "kolorowe lotnictwo hAmerkańskie lat `30 zaprosiło PZL na pokazy sprzętu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Dorzucę i ja do tematu. Pierwszy z czekającej w kolejce kolekcji polskich myśliwców w 1:48, Spitfire LF.XVI ICM z 317 Dywizjony Myśliwskiego "Wileńskiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 MiG 21 Bis Babie Doły z zestawu Fujimi 1/72 created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Polskie skrzydła na Święto Niepodległości: Fokker D.VII i Albatros C.III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 Ode mnie take 2 w 1 Mi-2 1/48 i Herkules Italeri 1/72 z podziekowaniem za kalki Adasiowi Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Dywizjon 303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Na koniec roku postanowilem pokazac szkolnego Nieuporta Ni-83E2 z zestawu HR Model w 1/72. Kalkomania zrobiona na zamowienie, w trakcie budowy tego modelu nie bylo jeszcze na rynku zestawu z odpowiednimi kalkomaniami (wystepuje tam rowniez ta 25). No ale tak bywa jak robi sie maly model z przerwami przez 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 W Nowym Roku 2014 wielu sukcesów życzę i dorzucam swojego RWD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Slicznotka ta RWD! Samorobka, skala to pewnie 48? Nie wyglada mi to na zywice MK w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi