Hubert Kendziorek Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 Autoblinda AB 41, w barwach Pułku Ułanów Karpackich, Egipt 1942. Źródło: Internet, w celu dyskusji. Model produkcji Italeri, bez waloryzacji, poza przeniesieniem anteny, modyfikacją klaksonu, nawierceniem luf. Kalkomanie Toro Model. Z oponami nie kombinowałem, choć te "środkowe", po obu stronach powinny mieć inny bieżnik. Są zestawowe z gumy, mocno takie sobie. Malowany farbami Lifecolor, washe od Modellers World, płyny Lifecolor Tensocrom, pigmenty AK. Zapraszam do galerii. 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 Podoba mi się, świetny model, może podstawkę do kompletu?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 Z podstawką jest u mnie, jak z grą na kobzie. Nie wiem czy bym potrafił, nie próbowałem. Dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 Świetny. Prawie czyścioch, jak to u samolociarzy - ale tu, IMHO, na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Świetny model. A jaki dokładnie kolorek wziąłeś na bazę? U mnie model leży w kolejce. Może informacja przyda się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Listopada 2023 Autor Share Napisano 6 Listopada 2023 42 minuty temu, Endrju napisał: A jaki dokładnie kolorek wziąłeś na bazę? Czarny podkład MRP i na to UA217 Giallo Sabbia chiaro z zestawu Lifecolor CS 08 Italian WWII Regio Esercito. Do włoskiej pancerki moim zdaniem najlepsze farby, a wśród akryli - w ogóle jedne z najlepszych, tylko trzeba rozcieńczać firmowym środkiem, dają przyjemne matowe wykończenie i nadają się do pracy pędzelkiem, np. przy wyciąganiu detali powierzchni. 10 godzin temu, zaruk napisał: Świetny. Prawie czyścioch, jak to u samolociarzy - ale tu, IMHO, na plus. Na pustyni pada nieczęsto, więc nie szalałem z brudzeniem. Ale masz rację, coś jest na rzeczy z awersją do przesady z brudem gdy pancerka jest odskocznią od samolotów. Ciekawe, czy działa to także w drugą stronę? Dzięki za komentarze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 21 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Ale masz rację, coś jest na rzeczy z awersją do przesady z brudem gdy pancerka jest odskocznią od samolotów. Ciekawe, czy działa to także w drugą stronę? Działa. Przynajmniej u mnie. Przeskoczyłem z pancerki na samoloty i cały czas mam problem z wypuszczeniem czystego i nie zużytego egzemplarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Podglądałem robotę na PWMie, świetnie wyszła . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Czy te koła Italeri wydało takie beznadziejne, czy to twoja wtopa? Jak się na nie spojrzy od wewnątrz, to są puste i wygląda to jakbyś dał tylko połówkę koła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Listopada 2023 Autor Share Napisano 6 Listopada 2023 Godzinę temu, SFModel napisał: Czy te koła Italeri wydało takie beznadziejne, czy to twoja wtopa? Jak się na nie spojrzy od wewnątrz, to są puste i wygląda to jakbyś dał tylko połówkę koła. Dałem tyle, ile mi dali w pudle . Koła są słabawe, nie dość że gumowe, to kiepsko odlane. Są puste w środku i trudno było je na feldze ułożyć, ale nie w tym sensie, o jaki Ci chyba chodzi, to raczej kwestia cienia na planie zdjęciowym, "kurzyłem" obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Bardzo dobrze wyszedł. Tak delikatnie bez szaleństw - w sam raz. Przy założeniu, że pustynia to raczej wszechobecny pył beż żadnych zacieków i "splaszy" i tutaj jest co byc powinno i nie ma efekciarstwa na siłę. Wash tez dobrze dobrany - podkreśla detale nie wybijając się na pierwszy plan. Bardzo fajny dla oka model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 1 godzinę temu, Hubert Kendziorek napisał: Dałem tyle, ile mi dali w pudle . Ok, jak się teraz przyjrzałem to faktycznie na małym ekranie mogło to dziwnie wyglądać. Model całkiem fajny. Podoba mi się i też mam w planach ten egzemplarz. Bardzo lubię robić "nasze" pojazdy. Tylko muszę upolować dobry model Autoblindy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 Spoko model. Dla mnie tzw. czyścioch. Ale na pustyni to jeszcze przechodzi. Jedyne co rzuca mi się w oczy to brak sadzy na tłumiku i brak konsekwencji w kurzeniu właśnie na tym tłumiku. Wszystko wokół zakurzone a tłumik nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi