jacek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego 19 minut temu, imt napisał: wieczorem jeszcze pooglądam fotki, ale wydaje mi się że to właściwa konfiguracja Witam kolegę. Z góry dziękuję, tym bardziej że dzisiaj chcę zamówić parę gratów i farb żeby do piątku trafiły pod moją strzechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego (edytowane) Zabieram się powoli za wnęki podwozia. Większości i tak nie będzie widać ale postanowiłem coś dodać od siebie. Po za tym skrzydła powiercone i szykują się do malowania. Tu producent podaje dwie barwy do wyboru czyli 58 lub 70. Osobiście zastanawiam się jeszcze nad 51. 58 raczej odrzucę jako zbyt zieloną. Edytowane 14 Lutego przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Można psikać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Ad. podwieszeń: dwie rakiety RS-2US oraz dwie R-3S są jak najbardziej OK. Konfiguracje z rysunku z poprzedniej strony nie są jedynymi dopuszczalnymi. BTW: ta kombinacja z PTB-800 to chyba ma S-24 w konfiguracji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego Pogrzebałem trochę w bebechach. Trochę pomalowałem, dołożyłem brudzing, lekkie przebarwienia. Może jeszcze troszkę śrebrnych przetarć brakuje ale to się potem dołoży. Muszę przyznać ze jakość tego zestawu jest fenomenalna. To się samo składa. Dokładam foty przed i po montażu ( oczywiście wstępnym bo jeszcze czeka mnie kabina). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Ładnie, ładnie, bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego Niedługo mój ołówek dostanie ząbki żeby miał czym gryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Bardzo proszę mnie tu szybko pomiziać srebrną farbką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Godzinę temu, Kon_Bar napisał: Bardzo proszę mnie tu szybko pomiziać srebrną farbką ! dlaczego? Ta przestrzeń powinna być niewidoczna a jeżeli już to coś w odcieniu żółci (tzw anodowanego aluminium) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego 7 godzin temu, Kon_Bar napisał: Bardzo proszę mnie tu szybko pomiziać srebrną farbką ! W tym miejscu srebrna poszła na zamalowanie lamp. Więcej nie planuje bo miejsce niewidoczne ale przede wszystkim nie ma obić i odprysków bo nie są zniszczone te bebechy więc mizianie nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego 15 minut temu, jacek napisał: W tym miejscu srebrna poszła na zamalowanie lamp. Więcej nie planuje bo miejsce niewidoczne ale przede wszystkim nie ma obić i odprysków bo nie są zniszczone te bebechy więc mizianie nie potrzebne. Sorki, kółko jest za duże, ale liczyłem, że domyślisz się, ze chodzi właśnie o lampy Jeżeli pomalowałeś przezroczystą część to wszystko załatwione (na zdjęciach złożonych skrzydeł nie widać tego i myślałem, że zostawisz sobie lampy bez odbłyśników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Żeby pilot miał na czym posadzić dupsko powoli zabieram się za fotel. I tu ku mojemu zdziwieniu zonk. Nie ma w zestawie spadochronu w zagłówku. Czyżby Eduard przeoczył ten element czy może to nie jest KM-1 ??? Coś mi się zdaję ze trzeba będzie go dorobić. Najgorzej będzie ze składaniem czaszy ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego 41 minut temu, jacek napisał: Żeby pilot miał na czym posadzić dupsko powoli zabieram się za fotel. I tu ku mojemu zdziwieniu zonk. Nie ma w zestawie spadochronu w zagłówku. Czyżby Eduard przeoczył ten element czy może to nie jest KM-1 ??? Coś mi się zdaję ze trzeba będzie go dorobić. Najgorzej będzie ze składaniem czaszy ; ) Jak sobie dokupisz żywiczny fotel od Eduarda to tam już będzie spadochron, po to Edek robi dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Teraz, Tazman79 napisał: Jak sobie dokupisz żywiczny fotel od Eduarda to tam już będzie spadochron, po to Edek robi dodatki Czyli trzeba dorobić. Trochę to dziwne bo zestaw dla mnie jest naprawdę wysokiej jakości a tu taka niespodzianka. Ja rozumiem że żywiczny lepszy od fabrycznego no ale żeby nie dać w ogóle to trochę dziwne. No nie ma co płakać tylko trzeba zabierać się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Coś tam umęczyłem. Prysnę to podkładem. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie i czy ta niezeszlifowana szpachla choć trochę będzie przypominała materiał pokrowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Póki co zostaje tak aż do wyschnięcia. Poprawię jeszcze ten spadochron, przetarcia na zagłówku zostaną może trochę oparcie poprawię co by nie było takie brudne w zagłębieniach. Jutro pasy i reszta szpeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Nie wiem kto kogo bardziej wymęczył? Ja fotel czy fotel mnie ; ) ale jest. Zupełnie nie widać na nim pigmentów i innego brudzingu za to widać pasy z których nie do końca jestem zadowolony ale cóż. Ponieważ w ogóle nie widać będzie tylu to trochę go sobie odpuściłem. Zobaczę jeszcze jak kabina będzie gotowa do montażu czy jeszcze czegoś nie dorzucić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego fotel " amerykanski " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego 7 minut temu, BRAVO112 napisał: fotel " amerykanski " Amerykański? A my tu są chwalone czy ganione jak to pytał mieszkaniec Taplar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego chwalone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Niestety utknąłem w kabinie. Wydawało się to wszystko prostsze. Poskładać , pomalować i gotowe. Nie mam zestawu do waloryzacji oprócz blaszek więc będzie to musiało potrwać. Do tego trzeba wracać do pracy wiec na jakiś tydzień muszę odstawić całą zabawę. Będę tęsknił bo na prawdę świetny to jest producent i daje mi wiele radości. Nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Coś tam grzebię i niby do przodu ale jakoś bez entuzjazmu. Dokładam, poprawiam, ulepszam a z tyłu głowy zawsze myśl że można więcej i lepiej. Ech to modelarstwo. Niekończąca się walka z sobą. Też tak macie czy to chwilowy kryzys??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Też tak mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego ja mecze Lysandera z Pavli - tez tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego 3 godziny temu, jacek napisał: Też tak macie czy to chwilowy kryzys??? Ja już mam permanentny kryzys. U mnie modelarstwo przeszło ostatnio w kolekcjonerstwo. Modeli i dodatków . 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi