łsobota Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 czekamy z niecierpliwością Dokładnie. Tym bardziej, że do tej pory odwaliłeś kawał porządnej roboty i jak na razie w starciu z "Żulem" zdecydowanie prowadzisz na punkty. Czekam na K.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Czekam na K.O. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Na nokaut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Mam nadzieję że to Ja go znokautuję a nie on mnie Dzięki wszystkim za wsparcie Dziś raport słowny:wykąpałem I-401 i usunąłem pastele.Czekam teraz na możliwość kupna farb olejnych.Tak jak mówiłem stanie się to we wtorek.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 no i jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Witam! Na razie kicha...brak czasu.Jutro może uda się wyrwać z rana do jakiegoś artystycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 aha, no szkoda, bo czekałem na jaką rewelacje, u mnie w modelu też cienko... może mam 15% zrobione ale... poprostu ale :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Jakich tam rewelacji...Dziś niestety musiałem załatwić sporo rzeczy,jedyne co to nabyłem trochę chemii i odebrałem jeden model i padam na twarz...może uda mi się dziś prysnąć I-401 sidoluksem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 W porównaniu do tego co miałeś w pudle to teraz naprawdę wygląda jak I-401 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Dziękuję ale jeszcze chyba nie...nie mam doświadczenia w okrętach.Dopiero się uczę działać na tym polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Cześć wszystkim! Na początek chciałbym podziękować za wątek poradników na forum wszystkim co się nim zajmowali i rozwijali.Dzięki temu co tam wygrzebałem SIDO nareszcie dobrze się położył (po prostu kupowałem zły-do drewna, a gdy kupiłem do PCV to jest super). Słuchając rad nabyłem farby olejne i... mam problem.Do washa olejnego należy to rozcieńczyć a do zacieków? Jak tym działać?Podpowie ktoś Tym czasem świeże zdjęcia Sen Toku, prosto spod igły.Świeci się jak przysłowiowe ... na mrozie I próba washa olejnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 wash odrazu po sido??? poczekaj pare dni aż to na 100% wyschnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Nie strasz kolegi Sidolux schnie kilkanaście minut. Chociaż oczywiście dla pewności lepiej odczekać godzinę czy dwie zanim zacznie się cokolwiek majstrować po jego nałożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Eeee...czekałem 15 minut Teraz próbuję z zaciekami...jest coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Mam taki sam sido jak Ty i no trzeba odczekać z pół godziny żeby dobrze stwardniał. Dobrze jest też dać drugą warstwę bo ten specyfik ma tendencję do zbierania się w zakamarkach a nie zostaje na wystających częściach. I dlatego można przy ścieraniu washa zetrzeć poprzez tarcie takie czysto fizyczne, bez reakcji, aż do samego plastiku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Fakt mogłem poczekać bo tego nie przewidziałem.Ale mimo to nic się nie stało bo już tarłem washa spomiędzy kabli demagnetyzujących.A teraz trę z pokładu Głupi ma szczęście albo tzn beginner's luck W każdym razie zacząłem zacieki i wygląda to jak scena z horroru...krwawiący okręt Zdjęcia jak aparat naładuję bo padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 (edytowane) I oto obecny stan I-401 ,alias "Krwawa Mary" Na żywo wygląda trochę lepiej niż na zdjęciu...zaznaczam:TROCHĘ ! Pomóżcie , zmywać i robić jeszcze raz czy dać spokój i zostawić? godzina 19:00 Stonowałem trochę te kolory.Teraz wygląda tak(zdjęcia bez lampy): Edytowane 30 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 wybacz, ale zjechałeś to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Wybacz...ale robię to po raz pierwszy i najnormalniej nie wiem jak to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Każdy robi to kiedyś pierwszy raz , wydaje mi się, że dalej kolor "zacieków" jest za mocny ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 (edytowane) no to jutro czeka mnie kolejna wycieczka po farby...siena palona i brąz Van Dyke...zobaczymy jak się sprawdzą.Teraz zmywam to co schrzaniłem... Edytowane 30 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 nie no wiem że robisz to pierwszy raz, spoko a tak kolor niezbyt, no i te kształty - takie nienaturalne, poszukaj coś na forach jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Hm... w rdzy pomoże Ci troche pancerka najładniejsze zacieki wychodzą gdy wykonasz następujące 2 kroki: 1 troszke farby rdzawej 2 po ok 20 sekundach dużym pędzlem przecierasz w stronę w którym mają być zacieki i powinno wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 (edytowane) Oj, chyba spierdo..... , !!!! A, nie , jednak nie! Wszak farbę olejną zetrzesz )))) Teraz weź wacik do wydłubywania nadmiaru wosku z uszu (czysty oczywiście), i potrzyj nim te miejsca, w których wystąpiły Ci krwawe stygmaty. Tak po kilkukrotnym przetarciu (zebraniu nadmiaru farby) powinno być OK Nawet 'facet na krzyżu byłby zadowolony po takim zabiegu - rdza (krew) wygląda o wiele atrakcyjniej niż u Mela Gibsona jeśli jest bardziej stonowana i rozmyta ))))))))))) Edytowane 30 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi