michal78 Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca (edytowane) Witam, po dość długich bojach ukończyłem mój drugi po Merkavie MK3D pojazd pancerny w skali 1/35. Cały czas się uczę i tym razem zastosowałem trochę szerszy wachlarz technik modelarskich. Cóż, pojazd jest, powiedzmy, po dość intensywnej eksploatacji w warunkach bojowych. Konstruktywna krytyka mile widziana. Pozdrawiam. Edytowane 4 Marca przez michal78 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca bardzo ładny koszerny brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Tak brzydki, że aż ładny. Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Pojazd nie należy do najpiękniejszych ale model bardzo efektowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Pojazd nie grzeszy urodą ale jest ciekawą ozdobą każdej kolekcji , ciekawostką jest iż w następna wersja (z pancerzem listwowym) miała psią budę obróconą o 180 stopni. Co do modelu, bardzo fajne wyszły ci łączenia płyt psiej budy, anty poślizg na dachu widzę też zrobiłeś. Podkład dawałeś ciemny czy jasny , ten pierwszy powoduje iż kolejna warstwa farby będzie przez to ciemniejsza. Ogólnie jak na 2 model pancerki to idziesz w dobrym kierunku. Powodzenia przy następnych projektach. Gdybyś robił kolejny pojazd na tym podwoziu to można zrobić : anteny z cienkiego drutu stalowego wtedy nie będa tak wygięte w łuk spaw na tylnej płycie kadłuba (boki i dół ) nadbudówka nad silnikiem to odlew więc można zrobić strukturę jest to miejsce dość wyeksponowane, wielu modelarzy maluje na czarno tylko tylną cześć osłony pod błotnikiem a powinna również z boku wiszące łańcuszki można zrobić z zestawu Trumpetera 06624 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Kapitalna praca, ten paskud jest wdzięcznym tematem i wykorzystałeś go fantastycznie. Brudzenie doskonale zróżnicowane od dołu ku górze. Z uwag: Bulik poruszył już temat wygięcia anten, ja dorzucę duże obszary obłążącej farby - mimo, że efekt jest fajny (łamie monotonne płaszczyzny), to na oryginalnych pojazdach tego nie zobaczysz - współczesne powłoki tak się nie zachowują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Podoba się, bardzo! Jeśli mogę trochę po "ajabymić": wytrzyj gąsienice w miejscach, po których toczą się koła, na 3 zdjęciu wstawionym przez Bulika od końca licząc dość dokładnie to widać, spróbuj też zmatowić brezentowe osłony wyrzutników granatów dymnych (czy co to tam jest ukryte); wymień anteny na druciane, z drutu 0,3mm, ja to zrobiłem we wszystkich modelach, nawet tych sprzed kilkunastu lat, efekt duuuużo lepszy - oczywiście moim bardzo skromnym zdaniem Przykurz go trochę bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Dzięki za miłe słowa, postaram się poprawić tych kilka wskazanych niedociągnięć. A skoro mówimy o urodzie pojazdów opancerzonych to aktualnie na warsztat biorę w mojej ocenie jeden z najładniejszych powojennych czołgów o bardzo klasycznej sylwetce. Nie od podstaw izraelski ale przez Izraelczyków intensywnie rozwijany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca (edytowane) 7 godzin temu, michal78 napisał: A skoro mówimy o urodzie pojazdów opancerzonych to aktualnie na warsztat biorę w mojej ocenie jeden z najładniejszych powojennych czołgów o bardzo klasycznej sylwetce. Nie od podstaw izraelski ale przez Izraelczyków intensywnie rozwijany. Brzydkich kobiet i pojazdów wojskowych niema , to pierwsze zależy od ilości wypitego alkoholu a to drugie od ilości nawdychanego rozpuszczalnika. Z czołgów intensywnie były rozwijane 2 modele , Shot/Centurion , Magach/M48/60 , następne już mniejszym nakładem to były Tiran/T-54/55/62 oraz Sherman/M50/51. P.S. Czy w tym zestawie również były 2 wersje Droida , większy i mniejszy? Edytowane 6 Marca przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Fajny , zastanawiają mnie tylko te odrapania na pancerzu bocznym takie dziwne kleksy. Anteny najlepiej rób ze światłowodu , pozyskasz za darmo od robotników a starczy na długo. Do brudzenia używaj tez farb olejnych, bo same pigmenty dają mało realności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca 10 godzin temu, bulik58 napisał: Czy w tym zestawie również były 2 wersje Droida , większy i mniejszy? Była tylko przedłużka wysięgnika do montazu na merkawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Godzinę temu, michal78 napisał: Była tylko przedłużka wysięgnika do montazu na merkawie O tyle to dziwne gdyż Tiger Model nie robi innych pojazdów IDF oprócz 3 wersji Nagmachona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca Droid mam od Legenda, nie było go w zestawie Tigera. Figurki równiez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Bardzo fajnie wyszedł, o paru drobnych niedociągnięciach już koledzy wspomnieli, ale każdy nowy model Chel ha Szirion* cieszy oczy. *Sił pancernych Cahalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi