Xmen Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca (edytowane) Kalkomanie OWL. Edytowane 25 Marca przez Xmen 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 2 minuty temu, Xmen napisał: Oglądasz na własną odpowiedzialność. Obejrzałem, nic złego nie nastąpiło. No dobry jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 26 minut temu, Xmen napisał: Oglądasz na własną odpowiedzialność. A już nie przesadzaj, fajna, schludna robota. Podoba mi się ten Bristol . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 38 minut temu, Xmen napisał: Oglądasz na własną odpowiedzialność. Coś jeszcze nadciąga? Bo Blenheim jest fajny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca 9 minut temu, kelly9mm napisał: Coś jeszcze nadciąga? Nic nie nadciąga. Fajnie że się podoba ale model ma pełno baboli. Antena nie w tym miejscu co powinna być, pajączki na oszkleniu od naprężeń i to tylko te pomniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca AAAAaaaaaAAAAA MOJE OCZY! Żartowałem. Nie mógłbym pisać, prawda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Jedna z niewielu maszyn DWS tak brzydka, że aż ładna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Zaryzykowałem. Myślałem, że mi coś do gardła skoczy ale nic z tych rzeczy. Tylko miły i sympatyczny samolocik. Nawet mi się podobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 1 godzinę temu, Xmen napisał: Nic nie nadciąga. Fajnie że się podoba ale model ma pełno baboli. Antena nie w tym miejscu co powinna być, pajączki na oszkleniu od naprężeń i to tylko te pomniejsze Panie Kolego nie ma co zgrywać cierpiętnika. Robisz fajne modele i zupełnie nie rozumiem tego samobiczowania. Jest dobrze Czy pomarańczowy odcień Dark Earth to kwestia zdjęć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca 2 minuty temu, jachud3 napisał: Panie Kolego nie ma co zgrywać cierpiętnika. Panie Kolego nie robię z siebie cierpiętnika.Dawno jakikolwiek model nie dał mi tak w kość.Budowa ciągnęła się od listopada.Już IARa-80 z A Modelu lżej się budowało. 6 minut temu, jachud3 napisał: Robisz fajne modele Dzięki. 6 minut temu, jachud3 napisał: Czy pomarańczowy odcień Dark Earth to kwestia zdjęć? Pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 35 minut temu, Xmen napisał: Dawno jakikolwiek model nie dał mi tak w kość. ja proponuje Wilge z Amodela... jakbys nie mial modelu, to daj znac a ten pomaranczowy odcien, to tez zauwazylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Bardzo fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca 6 godzin temu, BRAVO112 napisał: ja proponuje Wilge z Amodela... jakbys nie mial modelu, to daj znac A dziękuję bardzo ale Wilga nie leży w kręgu moich zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Jeszcze na koniec odnośnie kolorów. Dark earth na zdjęciu zarobionym telefonem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca 12 godzin temu, Xmen napisał: Oglądasz na własną odpowiedzialność. Powiało grozą Obejrzałem, i o dziwo nic mi nie jest . Nawet napiszę, że kolejne galerie moich modeli będą wrzucane wg harmonogramu A co do modelu to ładnie wyszedł, a nawet bardzo ładnie. Powiem szczerze, że na fotce zrobionej telefonem wygląda zdecydowanie lepiej Poza plusami zwracam uwagę na dwa małe minusy: brak linki anteny i nie pomalowane światła pozycyjne Cieszy mnie również postęp technik warsztatowych . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca (edytowane) Świetna praca. Wydobycie właściwych kolorów na zdjęciu to kwestia oświetlenia, a dokładnie temperatury barwowej. Na tę wpływa samo źródło światła, ale również otoczenia, czyli powierzchnie, o które to światło się odbija. Najważniejsze to dobrać żarówki, które będą miały temperaturę barwową 5500 kelvinów, oraz zapewnić otoczenie w neutralnym kolorze, które nie będzie z palety RGB, czyli najlepiej białe/czarne, ewentualnie szare. Wtedy wydobędziesz kolor właściwy. Gratuluję modelu, działaj dalej. Pzdr. Łukasz Edytowane 25 Marca przez Boch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Dziękuję za komentarze i polubienia. Fajnie że model się podoba bo krwi mi napsuł sporo.Mam jeszcze wersję Mk.IVF ale w tej chwili nie mam na nią siły. Trzeba będzie Ramie dobrać coś do towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Specjalnie dla kolegi @abtb.Linka już założona i światełka też zrobione.Uprzedzając kąśliwe uwagi wiem że światełka słabo widać. Być może następny też będzie wyrób Airfixa.Jednak mocno pocięty.Jednak na wątek warsztatowy się nie odważę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca 2 minuty temu, Xmen napisał: Być może następny też będzie wyrób Airfixa.Jednak mocno pocięty.Jednak na wątek warsztatowy się nie odważę. Kibica już masz. Jakieś ćwierć wieku temu robiłem to samo w skali 1:48 ale poległem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 14 godzin temu, Xmen napisał: Specjalnie dla kolegi @abtb.Linka już założona i światełka też zrobione.Uprzedzając kąśliwe uwagi wiem że światełka słabo widać. Być może następny też będzie wyrób Airfixa.Jednak mocno pocięty.Jednak na wątek warsztatowy się nie odważę. Czy ten zestaw CMK zawiera kalkomanie? W sensie czy ma z 307go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca 38 minut temu, jmx62 napisał: Czy ten zestaw CMK zawiera kalkomanie? W sensie czy ma z 307go? Tak zawiera kalkomanie do 307. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca (edytowane) No to warto powalczyć bo raczej wątpię żeby ktoś tą wersję puścił w normalnym wtrysku. A Mk.II jest jednak ważny w historii naszych skrzydeł. Edytowane 28 Marca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi