stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 Już spieszę z wyjaśnieniami: Po pomalowaniu białą farbą akrylową (aerograf), nałożyłem na to Pronto. Po wyschnięciu nałożyłem na wszystko pędzlem rozcieńczoną w terpentynie farbę Vandyke Brown od Talensa, i po ok 2 godzinach zacząłem ścierać gąbką nasączoną w terpentynie. Co do tego proszku z białej farby to wynikło to chyba ze zbyt dużego ciśnienia w aero (i zbyt małej ilości retendera) ale zrobiło się to w miejscach słabo widocznym, a problem ze ścierania był spowodowany tą szorstką fakturą powierzchni (ale to niewielki problem). Cytuj
adamkijak Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Zdecydowanie dobrze to wyglada, do tej pory najlepiej ze wszystkich forumowych. Cytuj
Jendrass1 Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Dla mnie sprzęt z tego okresu to czarna magia, o ten chociażby wygląda jak wielki zielony żuczek Ładnie, podoba mi się, nie po mogę Ci za bardzo ale chętnie poobserwuje Twoje zmagania z materią ! Cytuj
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki koledzy za dobre słowa. Ostatni ze zgrozą odkrywam że większa satysfakcje mam z klejenia modeli "gorszych" firm (Skif, RPM, Zwezda) gdzie trzeba coś samemu dodłubać, niż na przykład Dragonów gdzie wszystko jest idealne... Cytuj
adamkijak Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki koledzy za dobre słowa.Ostatni ze zgrozą odkrywam że większa satysfakcje mam z klejenia modeli "gorszych" firm (Skif, RPM, Zwezda) gdzie trzeba coś samemu dodłubać, niż na przykład Dragonów gdzie wszystko jest idealne... Bo dlubanie, scratchbuild i dorabianie przynosi wiecej radochy ze zrobionego modelu, nie mowiac o podnoszeniu umiejetnosci. Mam tak samo chociaz klne przy tym co niemiara. Cytuj
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 Bo dlubanie, scratchbuild i dorabianie przynosi wiecej radochy ze zrobionego modelu, nie mowiac o podnoszeniu umiejetnosci. Mam tak samo chociaz klne przy tym co niemiara. Dokładnie (tylko że ja warczę bo na głos w domu nie mogę przeklinać ). No to premiera wnętrza (jeszcze bez foteli): Szkoda że po przyklejeniu góry będzie tak mało widać... Cytuj
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 W jednym z foteli musiałem dorobić nowe "nogi" bo ten walec powodował że ten fotelik wyglądał jak sedes , no i będzie widoczny po złożeniu: I po montażu: Dodatkowe fotele w przejściu zrobiłem w pozycji złożonej (bo nic ciekawego sobą nie reprezentowały), dorobiłem rurki podobne do tych które widziałem na zdjęciach: No i jak?? Cytuj
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 Co to za cisza, nie możecie znaleźć swoich szczęk pod biurkami? Zrobiłem jeszcze takie elementy z blaszki, dzięki świetnemu zaprojektowaniu tych elementów przez Eduarda ich montaż mimo moich wcześniejszych obaw to sama poezja, obok "odpowiednik: od Skifa : Cytuj
peter Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 takie podobne że nie wiem któro to Skif Cytuj
Złośliwiec Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Dłubaj, dłubaj a nie nam dokuczasz A nic nie piszemy bo nie jest łatwo pisać ze szczęką na klawiaturze Cytuj
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 "hop, siup, łup" z przewagą "łup" - przykleiłem górny pancerz - czyli proces wybitnie siłowy ale nawet obeszło się bez dużych szpar: cdn... Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 czyli proces wybitnie siłowy ale nawet obeszło się bez dużych szpar Znam to.... Cytuj
Roobert Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Ja też, ale silny uścisk i super glue i można świat zdobywać Świetnie wszystko wygląda, będzie ładny pojazd. Cytuj
ShaDow FoX Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 wnętrze super tylko szkoda, że zaklejone Cytuj
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 No, jeszcze parę drobiazgów i będzie gotowy do malowania: cdn... Cytuj
reggy Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Aj aj aj, jaka szkoda że musiałeś zaklejać... Pięknie to wychodzi - świetna blacharka Cytuj
krzychu-onisk Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 zostawisz włazy otwarte rozumiem Cytuj
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Aj aj aj, jaka szkoda że musiałeś zaklejać... Pięknie to wychodzi - świetna blacharka Dzięki, szczególnie że to mój drugi kontakt z większym zestawem blach. Myślałem żeby nie przyklejać góry, ale była tak źle spasowana, że bez mocnego dociśnięcia były wielkie szpary. Cytuj
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Kolejne etapy malowania: cdn... Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Widzę że do malowania musisz wykonywać skomplikowane obliczenia A cóż to za zieleń? Cytuj
Barthass Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Hah, czyżby zadania z obliczania rezystancji? Też takie miałem w szkole A sam model, no cóż nie będę oryginalny, jeśli powiem, że poziom wykonania to najwyższa półka Cytuj
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Hah, czyżby zadania z obliczania rezystancji? Też takie miałem w szkole Smile A widzisz, ja mam to na drugim roku studiów (tylko że tu nie chodzi niestety o rezystancje) A cóż to za zieleń? Nasza polska właśnie..., Zajrzyj do relacji z Twardym i tam zobaczysz dlaczego taka. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 ok już wiem 120 Valejlo tyle że AIR czyli do aero ale zaraz znajde odpowiednik Cytuj
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Nie,nie humbrol 120 = 95 Vallejo Air Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi