stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Już spieszę z wyjaśnieniami: Po pomalowaniu białą farbą akrylową (aerograf), nałożyłem na to Pronto. Po wyschnięciu nałożyłem na wszystko pędzlem rozcieńczoną w terpentynie farbę Vandyke Brown od Talensa, i po ok 2 godzinach zacząłem ścierać gąbką nasączoną w terpentynie. Co do tego proszku z białej farby to wynikło to chyba ze zbyt dużego ciśnienia w aero (i zbyt małej ilości retendera) ale zrobiło się to w miejscach słabo widocznym, a problem ze ścierania był spowodowany tą szorstką fakturą powierzchni (ale to niewielki problem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Zdecydowanie dobrze to wyglada, do tej pory najlepiej ze wszystkich forumowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Dla mnie sprzęt z tego okresu to czarna magia, o ten chociażby wygląda jak wielki zielony żuczek Ładnie, podoba mi się, nie po mogę Ci za bardzo ale chętnie poobserwuje Twoje zmagania z materią ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki koledzy za dobre słowa. Ostatni ze zgrozą odkrywam że większa satysfakcje mam z klejenia modeli "gorszych" firm (Skif, RPM, Zwezda) gdzie trzeba coś samemu dodłubać, niż na przykład Dragonów gdzie wszystko jest idealne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki koledzy za dobre słowa.Ostatni ze zgrozą odkrywam że większa satysfakcje mam z klejenia modeli "gorszych" firm (Skif, RPM, Zwezda) gdzie trzeba coś samemu dodłubać, niż na przykład Dragonów gdzie wszystko jest idealne... Bo dlubanie, scratchbuild i dorabianie przynosi wiecej radochy ze zrobionego modelu, nie mowiac o podnoszeniu umiejetnosci. Mam tak samo chociaz klne przy tym co niemiara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Bo dlubanie, scratchbuild i dorabianie przynosi wiecej radochy ze zrobionego modelu, nie mowiac o podnoszeniu umiejetnosci. Mam tak samo chociaz klne przy tym co niemiara. Dokładnie (tylko że ja warczę bo na głos w domu nie mogę przeklinać ). No to premiera wnętrza (jeszcze bez foteli): Szkoda że po przyklejeniu góry będzie tak mało widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 W jednym z foteli musiałem dorobić nowe "nogi" bo ten walec powodował że ten fotelik wyglądał jak sedes , no i będzie widoczny po złożeniu: I po montażu: Dodatkowe fotele w przejściu zrobiłem w pozycji złożonej (bo nic ciekawego sobą nie reprezentowały), dorobiłem rurki podobne do tych które widziałem na zdjęciach: No i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Co to za cisza, nie możecie znaleźć swoich szczęk pod biurkami? Zrobiłem jeszcze takie elementy z blaszki, dzięki świetnemu zaprojektowaniu tych elementów przez Eduarda ich montaż mimo moich wcześniejszych obaw to sama poezja, obok "odpowiednik: od Skifa : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 takie podobne że nie wiem któro to Skif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Dłubaj, dłubaj a nie nam dokuczasz A nic nie piszemy bo nie jest łatwo pisać ze szczęką na klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 "hop, siup, łup" z przewagą "łup" - przykleiłem górny pancerz - czyli proces wybitnie siłowy ale nawet obeszło się bez dużych szpar: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 czyli proces wybitnie siłowy ale nawet obeszło się bez dużych szpar Znam to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Ja też, ale silny uścisk i super glue i można świat zdobywać Świetnie wszystko wygląda, będzie ładny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Te wnętrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 wnętrze super tylko szkoda, że zaklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 No, jeszcze parę drobiazgów i będzie gotowy do malowania: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Aj aj aj, jaka szkoda że musiałeś zaklejać... Pięknie to wychodzi - świetna blacharka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 zostawisz włazy otwarte rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Aj aj aj, jaka szkoda że musiałeś zaklejać... Pięknie to wychodzi - świetna blacharka Dzięki, szczególnie że to mój drugi kontakt z większym zestawem blach. Myślałem żeby nie przyklejać góry, ale była tak źle spasowana, że bez mocnego dociśnięcia były wielkie szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Kolejne etapy malowania: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Widzę że do malowania musisz wykonywać skomplikowane obliczenia A cóż to za zieleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Hah, czyżby zadania z obliczania rezystancji? Też takie miałem w szkole A sam model, no cóż nie będę oryginalny, jeśli powiem, że poziom wykonania to najwyższa półka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Hah, czyżby zadania z obliczania rezystancji? Też takie miałem w szkole Smile A widzisz, ja mam to na drugim roku studiów (tylko że tu nie chodzi niestety o rezystancje) A cóż to za zieleń? Nasza polska właśnie..., Zajrzyj do relacji z Twardym i tam zobaczysz dlaczego taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 ok już wiem 120 Valejlo tyle że AIR czyli do aero ale zaraz znajde odpowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Nie,nie humbrol 120 = 95 Vallejo Air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi