KFS-miniatures Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 Jak w tytule.. Mały Czołg. Przy czym, jak wiemy, zdecydowanie nie czołg. A przy tym, choć większość ludzi pamięta ten pojazd jako Sdk.Kfz.222, to nic bardziej mylnego.. Jeśli ktoś jest ciekaw, co to właściwie za pojazd, to uwadze polecam relację z budowy tej miniatury A tak zupełnie na marginesie - ten model był przyczynkiem do historii, której sam sobie zazdroszczę, a której opis znaleźć można klikając w poniższe zdjecie 12 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 Piękna historia! Super. Szacun! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 (edited) Allo Allo - piękna sprawa żeby przenieść element tego bez przesady kultowego serialu na modelarski grunt. Kawał porządnego i ciekawego scratchu z zaskakującym zakończeniem. Naprawdę niezły scenariusz życie napisało. Gratulacje. Edited June 22, 2024 by TAW 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 Porucznik robi robotę. Tak rodzą się legendy, Świetny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin70 Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 Wspaniały model i jego historia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 Pamiętam że czytałem tą relację kilka lat temu. Genialny pomysł, zazdraszczam historii z Guyem Sinerem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 Fajny model i ciekawa historia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 Rene też by się model podobał a serial dawno temu oglądałem i naprawdę był jak na swoje czasy parodia wojny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 Cytat był jak na swoje czasy parodia wojny Był i jest. I dlatego ponad ćwierć wieku czekał na dopuszczenie do emisji w Niemczech, a i w Polsce wzbudził spore emocje. A Guy Siner jeszcze do tego świetnie śpiewał w Cafe Rene (w przeciwieństwie do Madame Edith i jej mamy Fanny). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 To chyba tutaj w dziale dioramy jest cała kawiarnia. Warto jednak robić model na "podstawie", bo może nam kiedyś przyjdzie spotkać się z załogą/obsługą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioc Posted June 24, 2024 Share Posted June 24, 2024 super pomysł i realizacja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KFS-miniatures Posted June 25, 2024 Author Share Posted June 25, 2024 Dziękuję bardzo. Początkowo planowałem winietkę, z Renee, ale sam pojazd na tyle mnie wyeksploatował, że ostatecznie odpuściłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted June 25, 2024 Share Posted June 25, 2024 4 godziny temu, KFS-miniatures napisał: Początkowo planowałem winietkę, z Renee... To teraz Kamil zrób winietkę z kawiarnią, dla Renee, niech chłop też się ucieszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted June 25, 2024 Share Posted June 25, 2024 Fortepian, żandarma oraz partyzantki z lotnikami dołącz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted June 25, 2024 Share Posted June 25, 2024 (edited) Koniecznie żandarma "Dziń dybry". Edited June 25, 2024 by Endrju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted June 28, 2024 Share Posted June 28, 2024 W dniu 25.06.2024 o 11:06, Rafał B napisał: To teraz Kamil zrób winietkę z kawiarnią, dla Renee, niech chłop też się ucieszy Niestety aktor który ogrywał rolę Rene czyli Gordon Kaye zmarł 2017 roku A co do modelu małego czołgu świetna robota i przy czym niesamowita historia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts