JŚ Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Wreszcie ktoś odpisał, bo wraz z rozpoczęciem konkursu mało kto coś tu pisze Bo w zasadzie wszystko ok, nawet bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Czekam co Ci z tych odprysków wyjdzie A, no i w tej czwóreczce baaaardziej uwal wanne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Zrobiłem je(odpryski) na całym modelu... i właściwie poszłem też na całość bo lekko przesadziłem W każdym razie czekam teraz na przesyłke z farbami i jade dalej (zdjęcia niedługo). w tej czwóreczce baaaardziej uwal wanne Być może tak zrobie... na warsztat pójdzie jeszcze ausf.G a szczególnie wieża... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 cacy. Poczemu ten kalek, na przedzie taki ciemny pod spodem?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Poczemu ten kalek, na przedzie taki ciemny pod spodem?;> Nie kpw? Pisz trochę jaśniej Rafale... w każdym razie u mnie na monitorze nic tam ciemniejszego nie widzę... ba, na modelu też. Chyba, że chodzi Ci o cień który pada pod lufą i obok kalki, ale jak mówe to tylko cień. Jest jeszcze jedna opcja... na tej płycie nie ma żadnego obicia, a według Ciebie przydałoby się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 ta ciemna otoczka w koło kalki góry nie ruszaj, na dole do tych(obok nich) pociągłych dodaj nieco malutkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Hehe być może, że jestem po karaoke nie kontaktuje bo dalej nie wiem oco chodzi. Rafale może to zaznaczyć jakimś czerwonym? Przepraszam ale ja tam na serio nic nie widze Chyba że patrze na coś innego a wydaje mi się to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Czekając na przesyłke pracuje nad figurką (na żywo wygląda znacznie lepiej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Nieco komiksowa, ale mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Ten kadłub nie za bardzo się błyszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Nieco komiksowa, ale mi się podoba. Wymaga jeszcze pracy. Ten kadłub nie za bardzo się błyszczy? A widziałeś ausf. G na końcu? Po różnych zabiegach nie będzie tak błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Kiepsko mi to wyszło... zobaczymy jak będzie wyglądać po nałożeniu ciemnych plamek na te jasne: Na prawym błotniku widać, że już próbowałem z czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 A te srebrne kreski, to co to za jedne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 A te srebrne kreski, to co to za jedne ?? Nie srebrne. To podkład pod odpryski. Widze, że się nie czytało od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Z tymi bandażami gumowymi coś zrobisz??? Są tak nie równo pomalowane, że głowa boli. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Z tymi bandażami gumowymi coś zrobisz??? Są tak nie równo pomalowane, że głowa boli. :> Hehe wiedziałem, że ktoś to zauważy... miałem to napisać od razu... To tylko dołożone koła w fazie malowania. Jeszcze nie przyklejone i niegotowe. Bardziej chodziło mi o układ i jakość podkładu odprysków niż o bandaże ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam. Test wydechu: Najpierw popaćkany klejem i uderzany pędzlem od góry: Następnie przetarłem to papierem ściernym i pomalowałem kolorem pomarńczowo - rdzawym jako baza do dalszych prac: Kolejny etap to pigmenty Miga i Tamiya (rdzawe i piaskowy) oraz suche pastele: Na końcu czarny wash na przemian z rdzawym: Mi się to podoba ale być może troche to jeszcze urozmaice. Sami oceńcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Sami oceńcie. Jakby to powiedział Wojewódzki w "Mam talent!": Jestem na nie... ;) Faktura nie bardzo mi się podoba - kolorystycznie ok Nie lepiej było pobawić się szpachlówką Tamiyi tapowaną twardym pędzlem i potem szlifowana wodnym papierem ściernym do zadowalającego efektu? Wydaje mi się, że efekt byłby lepszy. Tak poza tym modelik zapowiada się zacny Jedziesz dalej P.S. Na 2. fotce widać delikatnie łączenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Na ostatniej fotce nie ma już takiej fakturki jak na pierwszej. Właściwie to mogłem jeszcze dodać fotke po szlifowaniu (nie zrobiłem). Co do łączenia to jak widzisz na 3 i 4 fotce już go nie ma. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 A mnie się podoba, na chwile obecną tłumik jest zardzewiały, teraz powinieneś go "wypalić" jak to każdy tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Witam. Poszło do przodu. Po zrobieniu odprysków wogóle mi się to nie podobało, ale jak już zrobiłem washa to lepiej. Ogólnie model jeszcze bedzie pigmentowany PS. Projekt troche zwolni bo oszczędzam na kompresor i aero. Powiedzcie mi jaki kompresor wybrać. Coś tu już szukałem i na necie ale jestem z tego tematu ciemna masa Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 No teraz odpryski wyglądają znacznie lepiej. Ogólinie bardzo dobrze Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Hej Boozy, Tłumik wyszedł bardzo fajny, a jeśli chodzi o odpryski to cóz, moim zdaniem nie ich forma a przypadkowość jest największym problemem. Nastepnym razem staraj się uporządkować odpryski w miejscach narażonych na tego typu uszkodzenia. Trwa mocna dyskusja na temat odprysków, czy były czy nie. Ja jestem zwolenikiem ich stosowania ale z większa rozwagą. Takie moje zdanie. Dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Może ten panzer był w strefie walk z użyciem lekkiej broni a za nim szła piechota? To by wyjaśniało odpryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Wszystko fajowe, ale przyłącze się do lekkiej krytyki tych "odprysków". Wygląda to jakby ktoś lub ktosie obstukali go łomami ze złości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi