jachud3 Napisano 5 Października 2024 Share Napisano 5 Października 2024 Fajny, niby jednobarwny a dużo się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 7 Października 2024 Share Napisano 7 Października 2024 Pomalowany pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 7 Października 2024 Share Napisano 7 Października 2024 Piękna robota, malowanie robi świetne wrażenie, jak również niby „niewidoczne” detale, one też robią tu robotę. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 7 Października 2024 Autor Share Napisano 7 Października 2024 (edytowane) Hej, cieszy mnie to że się wam podoba. Po poprawkach malowania zabrałem się za obtarcia i odrapania farby. Do tego wybrałem srebrną kredkę Derwenta i metaliczny akryl nanoszony igłą. Mniej więcej wychodzi dobrze, choć jest kilka miejsc gdzie obtarcia są za szerokie bądź wzorek się powtarza. Trochę biorę ze zdjęć, trochę domyślam się po tym gdzie obsługa chodziła resztę zmyślam. Na wierzch pójdzie na koniec ziemia spod butów więc pewnie jeszcze poszaleję z tym. Szkoda że nie potrafię pokazać jak ładnie się świecą łby śrub na panelach serwisowych za silnikiem. Edytowane 7 Października 2024 przez Kalor 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Wyciągnąłem z lodówki i oblepiłem kalkami. Przy napisach brakowało mi tych edkowych z odrywanym filmem. Bombkom spsułem stabilizatory i zastanawiam się czy jest sens dawać tą figurkę, rzeźba jest wyjątkowo słaba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Nie psułbym tego modelu figurką… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 12 minut temu, Albatros napisał: Nie psułbym tego modelu figurką… Tą figurką. Przykładowe zdjęcia odlewów wyglądały całkiem dobrze, pewnie formy zjechane albo się nie przykładają. Chyba tylko drugowojenne szkopy mają dużo i dobrej jakości figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Figurka do poprawy. Pomalowana bardzo przeciętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 3 minuty temu, patrykd napisał: Figurka do poprawy. Pomalowana bardzo przeciętnie. Nawet nie zacząłem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Dzbanek się bardzo podoba, przede wszystkim za nieoklepane francuskie barwy. Sama robota z farbami też do mnie mocno przemawia . Edytowane 9 Marca przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Ja mam może głupie pytanie, bo nie przyglądałem się nigdy aż tak stencilom na Dzbanach - czy przypadkiem znaczniki kąta wychylenia klap nie powinny być... na klapach? Tak jak jest teraz to chyba niezbyt by działało...? P.s.: jeszcze pomarudzę na te maziaje za wyrzutnikami łusek Edytowane 9 Marca przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Teraz, jachud3 napisał: Ja mam może głupie pytanie, bo nie przyglądałem się nigdy aż tak stencilom na Dzbanach - czy przypadkiem znaczniki kąta wychylenia klap nie powinny być... na klapach? Tak jak jest teraz to chyba niezbyt by działało...? Robiłem według instrukcji https://www.mojehobby.pl/zdjecia/4/7/7/62229_2_mna48015_8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 18 godzin temu, Albatros napisał: Nie psułbym tego modelu figurką… Zgadzam się z przedmówcą. Ludziki bardzo często odwracają uwagę od świetnie zrobionego (jak ten) modelu i w odbiorze ogólnym niszczą jako całość. 8 godzin temu, jachud3 napisał: Ja mam może głupie pytanie, bo nie przyglądałem się nigdy aż tak stencilom na Dzbanach - czy przypadkiem znaczniki kąta wychylenia klap nie powinny być... na klapach? W instrukcji jest błąd i większość modeli, a z tych co ja widziałem wszystkie, ma je tak naklejone. Sam zaliczam się do tego grona. Zorientowałem się niestety w momencie, w którym odwrotu już nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Godzinę temu, rymulus napisał: Zgadzam się z przedmówcą. Ludziki bardzo często odwracają uwagę od świetnie zrobionego (jak ten) modelu i w odbiorze ogólnym niszczą jako całość. Ja tam figurki lubię i pcham gdzie się da. Godzinę temu, rymulus napisał: W instrukcji jest błąd i większość modeli, a z tych co ja widziałem wszystkie, ma je tak naklejone. Sam zaliczam się do tego grona. Zorientowałem się niestety w momencie, w którym odwrotu już nie było. Fak. Poszukałem dokładniej i te wskaźniki powinny być w tamtym miejscu ale na klapie więc można je bezpiecznie usunąć z poszycia A wskaźnik zera stopni jest tak daleko bo klapa przy rozkładaniu wysuwa się kawałek do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 10 minut temu, Kalor napisał: Ja tam figurki lubię i pcham gdzie się da. Szanuję choć nie rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano Środa o 21:11 Autor Share Napisano Środa o 21:11 Dorobiłem w końcu ostatnie detale do przednich goleni: Zostały mi siłowniki drugiej części kółko ogonowe i zgubiłem gdzieś popychacze klap więc te też muszę dorobić : / 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi