halset Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 Takie coś sobie w międzyczasie dłubię. Nie moja skala, ale wpadło mi w ręce to zrobi się dla relaksu w międzyczasie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 2, 2024 Share Posted September 2, 2024 Wspaniała maszyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 Super. Będę podglądał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 Fajny temat, jak ze składalnością tej firmy i dopasowaniem blaszek SG Modelling? Bo u Ciebie widać fajny model się szykuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted September 3, 2024 Author Share Posted September 3, 2024 Godzinę temu, mysiek13 napisał: Fajny temat, jak ze składalnością tej firmy i dopasowaniem blaszek SG Modelling? Bo u Ciebie widać fajny model się szykuje... Dobrze się składa, części pasują do siebie bez kombinowania. Jest trochę uproszczeń, zdarzyło się parę lekko rozmytych detali, jakieś nadlewki i ślady po łączeniu form ale nie ma tragedii. Ciężko mi się trochę wypowiedzieć bo nie jestem obyty ze skalą i nie wiem czego powinienem się spodziewać po 72 Blaszki póki co ogólnie w porządku. Czepię się kosza na kolo zapasowe, średnio przemyślana konstrukcja, ja bym zrobił inaczej Numerki na blaszkach zbyt male, przez co kompletnie nieostre i słabo czytelne i czasem trzeba się wysilić żeby znaleźć odpowiedni element (na szczęście na stronie producenta można znaleźć grafikę w lepszej rozdzielczości). Poza tym wydaje mi się ze liczba haczyków do zaczepienia plandeki jest za mała. Ale ogólnie gdybyś miał ochotę na ten model to jak najbardziej warto blachy kupić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 18 godzin temu, halset napisał: zrobi się dla relaksu w międzyczasie W tej skali dla relaksu? Proszę Cię! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 Robię modele tylko w tej skali i zawsze dla relaksu. Skala nie ma nic do rzeczy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 44 minuty temu, Endrju napisał: Robię modele tylko w tej skali i zawsze dla relaksu. Skala nie ma nic do rzeczy Dokładnie tak jest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted September 22, 2024 Author Share Posted September 22, 2024 Panowie żołnierze w kabinie: I sama kabina, powiedzmy w 90% skończona. Skrzynia jest w trakcie, ładunek w sumie mam mniej więcej przygotowany, tak że pewnie za niedługo kolejna aktualizacja, 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted September 29, 2024 Author Share Posted September 29, 2024 Pie******* blaszki, na szczęście najgorsze za mną. I skrzynia. Dorobiłem sobie m.in. ławeczki, bo nie było a mają być. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 13 minut temu, halset napisał: Pie******* blaszki.... zgadzam się w 100% ---> Piękne są ! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 7, 2024 Share Posted October 7, 2024 Fajnie wygląda. Czekam na malunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 7, 2024 Share Posted October 7, 2024 W dniu 22.09.2024 o 16:01, halset napisał: Panowie żołnierze w kabinie: Rzeknij słówko, z jakiego zestawu ludziki? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted October 7, 2024 Author Share Posted October 7, 2024 56 minut temu, Grzes napisał: Rzeknij słówko, z jakiego zestawu ludziki? To "moje" wydruki, jakieś poprzerabiane na szybkości modele 3d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted October 7, 2024 Share Posted October 7, 2024 W dniu 29.09.2024 o 18:11, halset napisał: Pie******* blaszki, na szczęście najgorsze za mną. I skrzynia. Dorobiłem sobie m.in. ławeczki, bo nie było a mają by P.......lone są tylko na samym początku , potem już pozostaje ci tylko pozazdrościć umiejętności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted October 8, 2024 Share Posted October 8, 2024 Lepiej KRAZa pchać pod górkę... Ale fajnie to wychodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted October 28, 2024 Author Share Posted October 28, 2024 Czas na malunki. Kogut, lampy tylne i oznaczenie pojazdu specjalnego będą później. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted October 29, 2024 Share Posted October 29, 2024 Też mnie czeka taki zestaw. Pięknie Ci to wyszło W dniu 3.09.2024 o 17:25, Lipstein napisał: W tej skali dla relaksu? Proszę Cię! Oczywista!!! Relaks w 120%, tylko czasem pójdzie jakaś wiązanka 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted October 30, 2024 Share Posted October 30, 2024 Bardzo fajnie Ci to wyszło i jeszcze taki "szybki szpil" to podwójna 5 za stos wykonanie/czas nie mogę się doczekać malowania w Twoim wykonaniu... PS pręty odbojników czy lusterka to na 99% urwiesz przy operowaniu modelem w trakcie malowania czy jesteś David Copperfield i nie urwiesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 31, 2024 Share Posted October 31, 2024 Podstawka będzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 1, 2024 Author Share Posted November 1, 2024 W dniu 30.10.2024 o 10:54, mysiek13 napisał: PS pręty odbojników czy lusterka to na 99% urwiesz przy operowaniu modelem w trakcie malowania czy jesteś David Copperfield i nie urwiesz? Lepiej żebyś nie wykrakał W dniu 31.10.2024 o 16:52, Markuz napisał: Podstawka będzie? Zawsze jest 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 15, 2024 Author Share Posted November 15, 2024 Kolorek. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 16, 2024 Share Posted November 16, 2024 Miodzio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 16, 2024 Share Posted November 16, 2024 Obłędnie to wyglada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekW Posted November 16, 2024 Share Posted November 16, 2024 (edited) Miodzio. Ostatnio, na 11.11, był u nas m.in. taki. Przemek Edited November 16, 2024 by PrzemekW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts