Szydercza Gała Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja Widzisz, mówiłem żebyś wbijał, że i tak nie będziesz ostatni Swoją drogą może urządzimy plebiscyt na następny projekcik? Tym razem trzeba wybrać model w granicach 10 czesci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja 11 minut temu, Szydercza Gała napisał: Widzisz, mówiłem żebyś wbijał, że i tak nie będziesz ostatni Swoją drogą może urządzimy plebiscyt na następny projekcik? Tym razem trzeba wybrać model w granicach 10 czesci Może taki: 1 1 część, ma ze 3 cm długości, a skala zacna - 1/350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja (edytowane) Może jednak nieco ambitniej Michu? W sumie pomysł dobry jak każdy inny. Trzeba chyba założyć osobny wONteczek... Edytowane 21 Maja przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Maja Super Moderator Share Napisano 21 Maja Witam. Przepraszam że przerywam tą dyskusję. Piana docelowa. Ciąg dalszy nastąpi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Może jednak nieco ambitniej Michu? W sumie pomysł dobry jak każdy inny. Trzeba chyba założyć osobny wONteczek... Był to dowcip w formie żartu, chyba jednak niezbyt czytelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Maja Autor Share Napisano 22 Maja (edytowane) Jawkers teraz przeciągnij rzadkim raz, a może dwa, żeby nabrało wodnego błyszczącego wyglądu, szczegolnie to białe. Zakładam że to farba albo jakieś medium. Michu, czytelny czytelny, nie zmienia to jednak faktu że i z takiej szalupki można zrobic fajna mini dioramke. Na przykład z napadajONcym ją Kfk pełnym kFiatu somalijskiej młodzieRZy Edytowane 22 Maja przez Szydercza Gała 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja "Na ratunek Europie! Desant inżynierów w południowych Włoszech." Znakomity temat, obsypanej wielokrotnie nagrodami, rozumISZ, dioramy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Maja Super Moderator Share Napisano 22 Maja 10 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Jawkers teraz przeciągnij rzadkim raz, a może dwa, żeby nabrało wodnego błyszczącego wyglądu, szczegolnie to białe. Zakładam że to farba albo jakieś medium. Używam tego co mi polecałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Maja Autor Share Napisano 22 Maja OK, to zdecydowanie trzeba na to dac dwie warstwy rzadkiego. Druga sprawa ze jak sie to naklada, to trzeba robic tak zeby byly przeswity koloru wody, wtedy realistyczniej wyglada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Maja Super Moderator Share Napisano 22 Maja Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Druga sprawa ze jak sie to naklada, to trzeba robic tak zeby byly przeswity koloru wody, wtedy realistyczniej wyglada. Właśnie tak pomyślałem, już po zrobieniu tego. Mądry polak po szkodzie. Chyba żeby jakiś wash jasno niebieski nałożyć na to? Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: OK, to zdecydowanie trzeba na to dac dwie warstwy rzadkiego. Na pianę czy na całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Maja Autor Share Napisano 22 Maja Na pianę, na reszte tez nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Maja Super Moderator Share Napisano 23 Maja Mały postęp Zostało kilka zabiegów i można robić galerię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Maja Autor Share Napisano 24 Maja Teraz bardziej wodnie ta piana wyglada. Następnym razem wyjdzie lepiej. Zdecydowanie jest to najbardziej upierdliwa część wszelkich wodnych wysiłków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja (edytowane) Są noce muzeów i są noce... porażek...? Kadłub zmalowany od góry. Ale się wkurzyłem po zdjęciu maskowania. Taśmy maskujące Tamiya zostawiły częściowo klej (why?), który z drugiej strony nadał jakiejś tam faktury pokładowi. Efekt był pierwotnie niechciany i niezamierzony więc próbowałem to zmyć mało skutecznie white spiritem i benzyną do zapalniczek. Farby to gunziaki C i H. Ale im dłużej na to patrzę to się zastanawiam czy jednak nie zostawić tego tylko jeszcze lekko zblendować. Po posadzeniu na wodzie prezentuje się jak poniżej. Woda nie jest tak piękna jak te Wasze cesarskie ale mi się wstępnie podoba i na pewno jeszcze się trochę zmieni. Pierwsze koty na płoty i już widzę jaki wpływ ma na to malowanie podłoża. Trzeba ciemniej walić. Wystawiam to na Wasze komentarze. TeZłośliwe też są mile widziane Edytowane 24 Maja przez Woit 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Sobota o 11:58 Share Napisano Sobota o 11:58 Jak Ci taśma klej zostawia to ściągasz go za pomocą, rozumISZ, tej samej taśmy. Powinno się rolować i w miarę ładnie złazić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano Sobota o 12:28 Share Napisano Sobota o 12:28 29 minut temu, Lipa napisał: Jak Ci taśma klej zostawia to ściągasz go za pomocą, rozumISZ, tej samej taśmy. Powinno się rolować i w miarę ładnie złazić. Podziękował, obym nie musiał już korzystać z tej porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Sobota o 13:23 Share Napisano Sobota o 13:23 Tymczasem żeby nie było, że tylko wUtka w głowie... Ch.. te działko jest. Nie podoba mi się. Zostały jeszcze, rozumISZ, radary, płotki i celownik torpedowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano Sobota o 13:45 Share Napisano Sobota o 13:45 20 minut temu, Lipa napisał: Tymczasem żeby nie było, że tylko wUtka w głowie... Ch.. te działko jest. Nie podoba mi się. Zostały jeszcze, rozumISZ, radary, płotki i celownik torpedowy. To jest ten sam zestaw co my kleimy?! 1/350?! No ja przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano Sobota o 16:42 Share Napisano Sobota o 16:42 W dniu 21.05.2025 o 00:34, socjo1 napisał: Panie z zaświatów, minęliśmy się czasowo w aktywnościach na Forum. Jednak lubię czytać Twoje dawne wpisy. Jest nadzieja, że będziesz jeszcze coś robił pływającego i to opisywał? Nadzieja niech nie umiera Pływadełka czekają na lepsze czasy ale z pewnością będą. Póki co w żółwim tempie scratchyk foliowo papierowo i ze wszystkiego co pod ręką popełniam... Skala 1/48 na bazie druku 3d. Ale to tematyka z zupełnie innego działu. Wstawiam skromny teaser... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano Niedziela o 18:02 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 18:02 Witam. Łódź została ukończona. Drugi Galeria Jak dajemy zdjęcia z zapałkami to ja też dam z zapałką. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Niedziela o 23:09 Share Napisano Niedziela o 23:09 W dniu 24.05.2025 o 18:42, Super_Hans napisał: Nadzieja niech nie umiera Pływadełka czekają na lepsze czasy ale z pewnością będą. Póki co w żółwim tempie scratchyk foliowo papierowo i ze wszystkiego co pod ręką popełniam... Skala 1/48 na bazie druku 3d. Ale to tematyka z zupełnie innego działu. Wstawiam skromny teaser... Kolektor deszczówki w 1/12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano Niedziela o 23:13 Share Napisano Niedziela o 23:13 (edytowane) W dniu 24.05.2025 o 15:45, Woit napisał: To jest ten sam zestaw co my kleimy?! 1/350?! No ja przepraszam... Bez przesady. Na tle kilku magikUF z tego działu wypadam co najmniej bardzo słabo Na każdym cesarskim, rozumISZ, dworze jest co najmniej jeden nadworny partacz Co nie zmienia faktu, że jednak cieszy mnie, że komuś się te moje wypierdki podobają Edytowane Niedziela o 23:23 przez Lipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Poniedziałek o 06:28 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:28 (edytowane) Tam zaraz partacz... nie jestes partacz bo należysz do Cechu Z pewnością natomiast masz problemy w dziale motywacji i potrzebujesz nacisku ciężkiego buta cesarskiego Siepacza Druga UTka cieszy, może jednak projekcik nie zakończy się totalna klapą Edytowane Poniedziałek o 06:28 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi