abtb Napisano 22 Września 2024 Napisano 22 Września 2024 Witam Dziś w niedzielnej galerii pierwszy "dwudziesty pierwszy" czyli MiG 21F. Model powstał w ramach "Projektu Bałałajka" czyli takiej radzieckiej odpowiedzi na "Ławicę śledzi". Sam model wyszedł jak wyszedł i tu liczy się każdy komentarz. Natomiast co do samego modelu pod względem budowlano - konstrukcyjnym to mogę napisać, że nie jest źle. Może odrobinkę miejscami przekombinowany ale ogólnie polecam. Jest to jeden z tych modeli, w którym grubość farby ma znaczenie - jej nadmiar powoduje, że się niektóre elementy "nie schodzą" i jest problem ze spasowaniem. Czasami podział konstrukcyjny jest odrobinę zaskakujący i trzeba się naszlifować żeby wyprowadzić połączenie. Ale ogólnie - prawie zero szpachli, bardziej samo CA. Kalki ok, choć instrukcja ich naklejania miejscami trochę mętna. I tyle pitolenia o niczym wystarczy - pora na bohatera: MiG 21F, lata 60-te, ZSRR 28 Cytuj
Endrju Napisano 22 Września 2024 Napisano 22 Września 2024 Tak w niedzielę od razu gwiazdami po oczach. Aż mi się czerwono zrobiło i ręka mnie świerzbi. Modelik zacny. Podoba się. Dobrze rokuje na przyszłość. 1 1 Cytuj
barszczo Napisano 22 Września 2024 Napisano 22 Września 2024 Ojciec wszystkich dwudziestych pierwszych, podoba się bardzo . 1 Cytuj
Xmen Napisano 23 Września 2024 Napisano 23 Września 2024 Konkretny model w prawilnym malowaniu. 1 Cytuj
abtb Napisano 24 Września 2024 Autor Napisano 24 Września 2024 Dziękuję za opinie panowie Temat może niezbyt górnolotny ale jednak ważny dla historii lotnictwa W dniu 22.09.2024 o 22:30, Endrju napisał: Tak w niedzielę od razu gwiazdami po oczach. Sorry Andrzeju, ale inaczej się nie dało. Ta wersja była tylko i wyłącznie na stanie ZSRR. Dopiero wersja F13 rozpowszechniła się po całym świecie. W dniu 22.09.2024 o 22:30, Endrju napisał: Aż mi się czerwono zrobiło i ręka mnie świerzbi. Strach na konkurs wieść - jeszcze wpadniesz z szablą na salę i będziesz rąbał po "gwiaździstych" tematach 14 godzin temu, Xmen napisał: .................... w prawilnym malowaniu. Nie pierwszy i nie ostatni Cytuj
Endrju Napisano 24 Września 2024 Napisano 24 Września 2024 3 godziny temu, abtb napisał: Strach na konkurs wieść - jeszcze wpadniesz z szablą na salę i będziesz rąbał po "gwiaździstych" tematach Oj tam, oj tam. Ja tylko w gębie taki mocny a ostatnią szablę oddałem kolegom ze Świdnicy. Możesz spokojnie przyjeżdżać. 1 Cytuj
marek d Napisano 24 Września 2024 Napisano 24 Września 2024 Modelik zacny. Przyjemnie się ogląda na dobrych fotkach. 1 Cytuj
Artek82 Napisano 24 Września 2024 Napisano 24 Września 2024 Fajny, taki surowy, taki zimny, taki typowo radziecki Podoba się 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi