Skocz do zawartości

MiG 21F, Modelsvit, 1/72

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D 

Dziś  w niedzielnej galerii pierwszy "dwudziesty pierwszy" czyli MiG 21F.  Model powstał w ramach "Projektu Bałałajka"  czyli takiej radzieckiej odpowiedzi na "Ławicę śledzi". Sam model wyszedł jak wyszedł i tu liczy się każdy komentarz. Natomiast  co do samego modelu pod względem budowlano - konstrukcyjnym to mogę napisać, że nie jest źle. Może odrobinkę miejscami przekombinowany ale ogólnie polecam. Jest to jeden z tych modeli, w którym grubość farby ma znaczenie - jej nadmiar powoduje,  że się niektóre elementy "nie schodzą" i jest problem ze spasowaniem.  Czasami  podział konstrukcyjny jest odrobinę zaskakujący i trzeba się naszlifować żeby wyprowadzić połączenie.  Ale  ogólnie - prawie zero szpachli, bardziej samo CA. Kalki ok, choć instrukcja ich naklejania miejscami trochę mętna.

I tyle pitolenia o niczym wystarczy - pora na bohatera:

MiG 21F,  lata 60-te, ZSRR

52lkPMR.jpg

Wor2Gh0.jpg

1pB1aHg.jpg

moJdPoG.jpg

HqIlHhN.jpg

HRW0gvK.jpg

uVDohV4.jpg

HwYIACi.jpg

NlpsORs.jpg

yVYojz6.jpg

DcQei3j.jpg

05wR9Xv.jpg

vbu9vQ3.jpg

5UDgusR.jpg

enG9KaL.jpg

afkg0Ou.jpg

7TVACJi.jpg

:kawa:

• Like 28

Tak w niedzielę od razu gwiazdami po oczach. Aż mi się czerwono zrobiło i ręka mnie świerzbi. :pif:

Modelik zacny. Podoba się. Dobrze rokuje na przyszłość. :super:

• Thanks 1
  • Haha 1

Dziękuję za opinie panowie :piwo:

Temat może niezbyt górnolotny ale jednak ważny dla historii lotnictwa :D

W dniu 22.09.2024 o 22:30, Endrju napisał:

Tak w niedzielę od razu gwiazdami po oczach.

Sorry Andrzeju, ale inaczej się nie dało. Ta wersja była tylko i wyłącznie na stanie ZSRR. Dopiero wersja F13 rozpowszechniła się po całym świecie.

W dniu 22.09.2024 o 22:30, Endrju napisał:

Aż mi się czerwono zrobiło i ręka mnie świerzbi. 

Strach na konkurs wieść - jeszcze wpadniesz z szablą na salę i będziesz rąbał po "gwiaździstych" tematach :haha:

14 godzin temu, Xmen napisał:

.................... w prawilnym malowaniu.:super:

Nie pierwszy i nie ostatni  :mrgreen:

3 godziny temu, abtb napisał:

Strach na konkurs wieść - jeszcze wpadniesz z szablą na salę i będziesz rąbał po "gwiaździstych" tematach :haha:

Oj tam, oj tam. Ja tylko w gębie taki mocny a ostatnią szablę oddałem kolegom ze Świdnicy. Możesz spokojnie przyjeżdżać. :mrgreen:

• Haha 1

• 2 weeks later...