abtb Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Witam Dziś w niedzielnej galerii pierwszy "dwudziesty pierwszy" czyli MiG 21F. Model powstał w ramach "Projektu Bałałajka" czyli takiej radzieckiej odpowiedzi na "Ławicę śledzi". Sam model wyszedł jak wyszedł i tu liczy się każdy komentarz. Natomiast co do samego modelu pod względem budowlano - konstrukcyjnym to mogę napisać, że nie jest źle. Może odrobinkę miejscami przekombinowany ale ogólnie polecam. Jest to jeden z tych modeli, w którym grubość farby ma znaczenie - jej nadmiar powoduje, że się niektóre elementy "nie schodzą" i jest problem ze spasowaniem. Czasami podział konstrukcyjny jest odrobinę zaskakujący i trzeba się naszlifować żeby wyprowadzić połączenie. Ale ogólnie - prawie zero szpachli, bardziej samo CA. Kalki ok, choć instrukcja ich naklejania miejscami trochę mętna. I tyle pitolenia o niczym wystarczy - pora na bohatera: MiG 21F, lata 60-te, ZSRR 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Tak w niedzielę od razu gwiazdami po oczach. Aż mi się czerwono zrobiło i ręka mnie świerzbi. Modelik zacny. Podoba się. Dobrze rokuje na przyszłość. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Ojciec wszystkich dwudziestych pierwszych, podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Konkretny model w prawilnym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września Dziękuję za opinie panowie Temat może niezbyt górnolotny ale jednak ważny dla historii lotnictwa W dniu 22.09.2024 o 22:30, Endrju napisał: Tak w niedzielę od razu gwiazdami po oczach. Sorry Andrzeju, ale inaczej się nie dało. Ta wersja była tylko i wyłącznie na stanie ZSRR. Dopiero wersja F13 rozpowszechniła się po całym świecie. W dniu 22.09.2024 o 22:30, Endrju napisał: Aż mi się czerwono zrobiło i ręka mnie świerzbi. Strach na konkurs wieść - jeszcze wpadniesz z szablą na salę i będziesz rąbał po "gwiaździstych" tematach 14 godzin temu, Xmen napisał: .................... w prawilnym malowaniu. Nie pierwszy i nie ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Pra-ołówek, fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września 3 godziny temu, abtb napisał: Strach na konkurs wieść - jeszcze wpadniesz z szablą na salę i będziesz rąbał po "gwiaździstych" tematach Oj tam, oj tam. Ja tylko w gębie taki mocny a ostatnią szablę oddałem kolegom ze Świdnicy. Możesz spokojnie przyjeżdżać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Modelik zacny. Przyjemnie się ogląda na dobrych fotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Fajny, taki surowy, taki zimny, taki typowo radziecki Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października Piękny radziecki sledź 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi