peter Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Dzięki , farba była mówiona pare postów wcześniej Zaplanowałem podstawke, na podstaiwe zdjęcia co jest u mnie rzadkie Prosta jak drut a w wykonaniu banalna, jest to Stryker wzmacniający checkpoint, stoi on zastawiony betonowym "stoperem" na środkowym pasie. Na zdjęciu co prawda stał Abrams ale nie zawsze taka krowa jest pod ręką Beton zrobie z płyty kartonowo gipsowej. Teraz pytanie do Was, z jakiego papieru ściernego asfalt ??? Zmieniam obszar bo Bagdad był pod odpowiedzialnością Korpusu Piechoty Morskiej. Teraz prosze bez skojarzeń Czy na Strykerach montowano CIPy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Beton zrobie z płyty kartonowo gipsowej. Teraz pytanie do Was, z jakiego papieru ściernego asfalt ??? Z tego co pamiętam to przy swoim BMP-1 ( też iracka dróżka ) dałem 240... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 peter W kwestii dioramki moja mała uwaga. Postaraj się, aby pojazd nie był równolegle ustawiony do krawędzi podstawki. To taka można powiedzieć reguła / zasada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 ok Kubo na teraz wygląda tak rejestracja nie jest krzywa a w sumie jest ale tylko na tym zdjęciu a teraz zagadka, kto powie co jest z nią nie tak (oprócz że jest krzywo [na zdjęciu !!!]) obok zdjęcie na którym luźno sie wzorowałem ( tam jest Abrams TUSK ?!), napis z innego zdjęcia na którym też sie luźno wzorowałem dalszy ciąg prac po dorwaniu papieru ściernego bo jedyny o zbliżonej gradacji jaki mam jest żółty Co o tym sądzicie, to pierwsza rzecz jaką robie na podstwke (mam na mysli "beton") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Zrób ten piach, który nawiał wiatr w pobliżu tej barykady. Będzie super wyglądał Modelik ładniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Fajne Sprawdziłem jaki papier użyłem do ulicy i był to 280 Jaki zamierzasz dać (papier) na tą drogę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Jaki zamierzasz dać (papier) na tą drogę ?? Odpisuje teraz bo dopiero zauważyłem Pewnie coś koło 300, w sobote ide do dziadka więc będe musiał splądrować jego warsztat a jak nic nie znajde to wydam tych pare miedziaków Już widze że będzie troche pusto a żadnego pomysłu na wypełnienie nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Bardzo fajnie zapowiada się model.Czekamy na dalsze prace.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Dziś około 4 w nocy męczony bezsennością zacząłem przeglądać wszelkiego rodzaju NTW, Poligony, Armie, Komandosy i znalazłem zdjęcie Półprzytomny wstałem i zacząłem robić ten znak, z tego wszystkiego pamiętam tylko Ewe Drzyzge i jej gości czyli to musiało dziać sie między 3 a 4 co utwierdza mnie w przekonaniu że był wcześnie Zrobiłem taki znak i zacząłem plecaki, napis mówi: a w sumie nie wiem co mówi ale znalazłem taki lub podobny też na bliższym nam pojeździe nie wiem co tam może być skoro stoi i na ulicy i na pojeździe, wygląda to tak Tandetnie czyli jak w rzeczywistości, nie wiem czy to wykorzystam ale pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 napis mówi: a w sumie nie wiem co mówi w dość dowolnym tłumaczeniu "zachowaj odległość 50m, nie wyprzedzaj bo zostaniesz ostrzelany" W 2003 roku raczej ich nie było na pojazdach. Weszły dopiero później po zakończeniu działań typowo bojowych. Tablica jak na zdjęciu powyżej montowana na ostatnim samochodzie w kolumnie. A ten murek to własny pomysł czy gdzieś znalazłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Weszły dopiero później po zakończeniu działań typowo bojowych. Tak samo jak Strykery Ale dlaczego stał przy checkpointcie na pewno tam pisze coś innego ale nie moge znaleźć jakiejś uniwersalnej regułki która by pasowała i do znaku stojącego na ulicy i do pojazdu, w ostateczności dam to na pojazd to może pare błędów zasłonie A ten murek to własny pomysł czy gdzieś znalazłeś ?? Strone wcześniej pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 gdzieś tu na forum chyba widziałem fotkę z takim napisem. Była od razu z tłumaczeniem "Danger. Stand back" coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Na moim HMMWV taki napis jest. W necie znalazłem fotkę i wydrukowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 a co to za diorama drukarka mi zdechła więc ten znaczek walne gdzieś na Strykera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 No! To widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Jeśli będzie przydatne to ja pokażę na mojej Piranii te znaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Strone wcześniej pisze jakoś nie doczytałem ale ten mój internet o kant d... jest i mi się długo ładuje więc czytam tylko ostatnie strony :( może pomogę: jakbyś chciał to Ci wykadruję napisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 może pomogę: ooooooooooo właśnie takie coś było mi potrzebne skąd Kolega takie fajne zdjęcia ma, widze że to z naszego konwoju robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 skąd Kolega takie fajne zdjęcia ma, aaaaaaaaaa na wycieczce byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 aaaaaaaaaa na wycieczce byłem jakbym nie mógł sie domyśleć a która zmiana jeśli można sie zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 która zmiana jeśli można sie zapytać na IV tej. A jeśli chodzi o strykera to mam zdjęcia amerykańskie datowane na kwiecień 2003 więc jednak już w 2003 były. Chyba , że to jakaś wcześniejsza wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 mam zdjęcia amerykańskie datowane na kwiecień 2003 więc jednak już w 2003 były. Chyba , że to jakaś wcześniejsza wersja. Stryker wszedł do Iraku dopiero w Grudniu 2003, jak chcesz to wrzuć te zdjęcie to pomyślimy co to, ja obstawiam że to LAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 MarcinL Patrząc na zdjęcia które podesłałeś stronkę wcześniej nie mogę obyć się wrażeniu że oni mają lepsze autostrady w porównaniu do naszych hehe Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 MarcinL Patrząc na zdjęcia które podesłałeś stronkę wcześniej nie mogę obyć się wrażeniu że oni mają lepsze autostrady w porównaniu do naszych hehe Irackie autostrady http://picasaweb.google.com/andy.adyns/IraqiHighways#5129297250647616850 albo tu http://picasaweb.google.com/andy.adyns/IraqiHighways#5129296237035334338 One są bez porównania lepsze Jeszcze te zdjęcie bardzo mi się podoba http://picasaweb.google.com/andy.adyns/IraqiHighways#5129296713776704482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 MarcinLPatrząc na zdjęcia które podesłałeś stronkę wcześniej nie mogę obyć się wrażeniu że oni mają lepsze autostrady w porównaniu do naszych hehe Nie dość, że lepsze to jeszcze w większości zbudowane przez naszych inżynierów i robotników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi