pulemiot Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 Dzień dobry, Dla ukojenia skołatanych nerwów wybrałem coś, co miało latać, pływać i jeździć i być "prosto z pudła". Wybór padł na zasłużoną amerykańską amfibię o dość nieoczywistej urodzie. Dwa płaty, zintegrowany pływak, niewiele naciągów. Skusiłem się na wypust firmy I Love Kit, który ce:bip:e się dość ładną fakturą powierzchni (linie podziału i nitowanie), jak zwykle przesadzonym ugięciem płótna na skrzydłach i bardzo luźnym podejściem do wierności kształtu kadłuba. Liczba zdrad w tym modelu jest baaardzo długa. Od niewłaściwego modelu silnika (R-1820-G2 zamiast R-1820-54) poprzez lekkie zamieszanie z położeniem zastrzałów na kształcie pływaka (nie) kończąc (w sensie, że powinien być bardziej wypukły przed wnękami kół. W sumie te "niespodziewajki" są zapowiedziane już na okładce: pomimo napisu J2f-5 na obrazku jest wiersja J2f-6 : Model rozczarowuje również detalami kokpitu. A raczej ich brakiem, stąd konieczność sięgnięcia po blaszki i arkusiki styrenu, a przecież można dać do wiwatu, bo mamy tu ciekawą, bo piętrową konstrukcję: No ale umówiłem się sam ze sobą, że nie będzie przy tym modelu napiny, więc cieszymy się tym co jest, zamiast smucić brakiem tego czego nie ma. kilka zdjęć: powierzchnia No i mała relacja z postępu prac: Ciąg dalszy nastąpi 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Ale cudak. Latające kowadło wielorodzinne. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Jaki brzydal. Ale za to jaki piękny… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Kiedyś myślałem czy to kupić. W końcu nie kupiłem. Chętnie popatrzę, co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi