Lunch896tearful Napisano Czwartek o 12:24 Share Napisano Czwartek o 12:24 Witam Był już Su-22 i MiG-29 w Polskich barwach więc teraz pora na F-16. Model powstanie z zestawu FROG (Academy) który jest świetnie zdetalowany, lecz ma swoje słabe strony np. zły kształt oslony radaru, dosyć uboga dysza i (podobno) średnio wyglądający wlot powietrza. W miare mozliwosci będę próbował to naprawić. Wybrałem ten zestaw ponieważ w pudle jest praktycznie wszytsko z czego można zbudować Polski block 52+ oczywiście będzie konieczne zrobienie kilku niewielkich przeróbek. Model wykonam w standardowym malowaniu z numerem bocznym 4069 który stacjonuje w 32blt. Ciekawostką jest to, że zakochałem się w tym samolocie na pikniku lotniczym w Łasku w 2014r gdy miałem 7lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Czwartek o 17:57 Share Napisano Czwartek o 17:57 (edytowane) Obserwuję 🫡. Mam takiego dziada w magazynku - jako Academy - więc szukałem info, co tam ma nie tak. Dotarłem do: 1. "Czubek" jest zbyt ostry/spiczasty. Powinien być bardziej "pękaty". Najłatwiej wymienić na taki z modelu Revell'a. 2. Wlot powietrza - jest coś nie tak z nim w widoku z boku. Nie znalazłem porady co i jak naprawiać. 3. Podłużne osłony czujników na krawędzi natarcia skrzydeł. Zbyt "chude" i nie tam, gdzie trzeba. Więcej grzechów nie pamiętam. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 17 godzin temu przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Szesnastka jako obiekt lotniczy jakoś mało mnie rajcuje, natomiast intrygujący jest fakt że Frog to już raczej dawno nie istnieje i nurtuje mnie problem jak to jest możliwe żeby Frog zrobił model wersji "naszej" szesnastki. I co Aca dołożyła swojego do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu To poprostu przepak KF-16C na wypraskach jest logo Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu 7 minut temu, Lunch896tearful napisał: To poprostu przepak KF-16C na wypraskach jest logo Academy Tyle, że Frog upadł w 1971, a Academy wypuściła ten model w 2008. Ale rozumiem, że jest coś o czym nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano 16 godzin temu Autor Share Napisano 16 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi