Lunch896tearful Napisano Czwartek o 12:24 Share Napisano Czwartek o 12:24 Witam Był już Su-22 i MiG-29 w Polskich barwach więc teraz pora na F-16. Model powstanie z zestawu FROG (Academy) który jest świetnie zdetalowany, lecz ma swoje słabe strony np. zły kształt oslony radaru, dosyć uboga dysza i (podobno) średnio wyglądający wlot powietrza. W miare mozliwosci będę próbował to naprawić. Wybrałem ten zestaw ponieważ w pudle jest praktycznie wszytsko z czego można zbudować Polski block 52+ oczywiście będzie konieczne zrobienie kilku niewielkich przeróbek. Model wykonam w standardowym malowaniu z numerem bocznym 4069 który stacjonuje w 32blt. Ciekawostką jest to, że zakochałem się w tym samolocie na pikniku lotniczym w Łasku w 2014r gdy miałem 7lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Czwartek o 17:57 Share Napisano Czwartek o 17:57 (edytowane) Obserwuję 🫡. Mam takiego dziada w magazynku - jako Academy - więc szukałem info, co tam ma nie tak. Dotarłem do: 1. "Czubek" jest zbyt ostry/spiczasty. Powinien być bardziej "pękaty". Najłatwiej wymienić na taki z modelu Revell'a. 2. Wlot powietrza - jest coś nie tak z nim w widoku z boku. Nie znalazłem porady co i jak naprawiać. 3. Podłużne osłony czujników na krawędzi natarcia skrzydeł. Zbyt "chude" i nie tam, gdzie trzeba. Więcej grzechów nie pamiętam. Pozdrawiam, Przemek Edytowane wczoraj o 10:04 przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano wczoraj o 09:38 Share Napisano wczoraj o 09:38 Szesnastka jako obiekt lotniczy jakoś mało mnie rajcuje, natomiast intrygujący jest fakt że Frog to już raczej dawno nie istnieje i nurtuje mnie problem jak to jest możliwe żeby Frog zrobił model wersji "naszej" szesnastki. I co Aca dołożyła swojego do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano wczoraj o 10:51 Autor Share Napisano wczoraj o 10:51 To poprostu przepak KF-16C na wypraskach jest logo Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano wczoraj o 11:02 Share Napisano wczoraj o 11:02 7 minut temu, Lunch896tearful napisał: To poprostu przepak KF-16C na wypraskach jest logo Academy Tyle, że Frog upadł w 1971, a Academy wypuściła ten model w 2008. Ale rozumiem, że jest coś o czym nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano wczoraj o 11:17 Autor Share Napisano wczoraj o 11:17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano 4 godziny temu Autor Share Napisano 4 godziny temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi