MarGraj Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego W dniu 15.02.2025 o 21:57, robertmodelarz napisał: Bardzo dziękuję za pomoc. Który model będzie lepszy? Academy czy RFM" Academy Panie kolego. Składa się jak klocki lego. Tylko gąsienice wymień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablok Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Pytanko mam na gotowy model z nałożonymi kalkami dać lakier matowy czy satynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Zależy jaki masz efekt. Jak chcesz żeby było płasko to mat. Jak ma pod światłem pracować to satyna. Błysk pełnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Ktoś podał kolejność malowania i na końcu napisał jak ostatni etap wernix, określenie wermix nic mi nie mówi może wytłumaczycie mi o co chodzi? Istnieje opracowanie jakiego koloru filtr do danego kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca (edytowane) 17 godzin temu, Misiek_Tysowia napisał: Ktoś podał kolejność malowania i na końcu napisał jak ostatni etap wernix, określenie wermix nic mi nie mówi może wytłumaczycie mi o co chodzi? Istnieje opracowanie jakiego koloru filtr do danego kamuflaż? Podstawy, werniks to lakier bezbarwny najczęściej matowy lub satyna (półmat). Filtry do różnych kolorów: https://exito.sklep.pl/pl/c/Ammo-Mig-akrylowe-filtry/3154 Edytowane 3 Marca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablok Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Witajcie mam do was pytanie czy są gdzieś w internecie lub ogólnie dostępne zdjęcia rosomaku z wieżą zssw i oznaczeniami z 21 Brygady Strzelców Podhalańskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca 10 minut temu, pablok napisał: Witajcie mam do was pytanie czy są gdzieś w internecie lub ogólnie dostępne zdjęcia rosomaku z wieżą zssw i oznaczeniami z 21 Brygady Strzelców Podhalańskich Są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablok Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Te zdjęcia też widziałem ale bardziej mi chodzi o zdjęcia przynależności do jednostki czyli w tym przypadku Szarotka albo coś tego typu Czy na razie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Pytanie z kategorii fotograficzno-dokumentalnej Szukam zdjęć pojazdu- Humber Mk. I o nazwie własnej "Pędziwiatr" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca 50 minut temu, axel1st napisał: Pytanie z kategorii fotograficzno-dokumentalnej Szukam zdjęć pojazdu- Humber Mk. I o nazwie własnej "Pędziwiatr" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Godzinę temu, AchtungCancer napisał: Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Czwartek o 09:21 Share Napisano Czwartek o 09:21 Koledzy, ile ogniw na stronę miał standardowo Sherman? Mam możliwość wydruku pliku z cults3d, drukarz pyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Czwartek o 09:49 Share Napisano Czwartek o 09:49 21 minut temu, Lipstein napisał: Koledzy, ile ogniw na stronę miał standardowo Sherman? Mam możliwość wydruku pliku z cults3d, drukarz pyta Zależy która wersja Shermany miały różną długość kadłuba do klasycznego M4 160 szt. wystarczy na całość. Do M4A4 podają po 83 ogniwa na stronę. Wszystko zależy jak to zmontujesz trzeba liczyć +- po 2-3 zapasowe ogniwa na stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano Sobota o 20:43 Share Napisano Sobota o 20:43 (edytowane) Witam mam problem z doborem figurek Dywizja Maczka jakie miała mundury w okresie walk o Falaise Bo widzę że różnią się mundury Albo podesłał by ktoś screena jakich figurek szukać . Poniżej zdjęcie poglądowe Wydaje mi się na 90% że to te pierwsze mundury Owocnego sklejania Edytowane Sobota o 22:14 przez Krzysiek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano Niedziela o 07:50 Share Napisano Niedziela o 07:50 Mundury to możesz wszystkie brytyjskie dawać jednocześnie bo to co pokazałeś to jedne figurki mają ogulnowojskowe mundury a drugie czołgowe kombinezony używane wymiennie i jednocześnie. Tzn że jeden z załogi mógł być w samym mundurze ,drugi w kombinezonie a trzeci w koszuli i spodniach mundurowych. Mowa o walce ćwiczenia i przejazdy w czasie wizytacji to jednolite wersję. Pozdrawiam OLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Panowie, model czołgu lekkiego T-70 od Zvezdy ma trochę alternatywnych części do wyboru, w tym przednią górną płytę kadłuba, pokrywę włazu kierowcy, osłonę jarzma armaty i korpus wieży. Jak należałoby dobierać w/w elementy do wykonania miniatury pojazdu z 1 Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 16 godzin temu, Jostein napisał: Panowie, model czołgu lekkiego T-70 od Zvezdy ma trochę alternatywnych części do wyboru, w tym przednią górną płytę kadłuba, pokrywę włazu kierowcy, osłonę jarzma armaty i korpus wieży. Jak należałoby dobierać w/w elementy do wykonania miniatury pojazdu z 1 Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte? Z tego co przeczytałem w internetach to wszystkie polskie T70 były w 1 Br. Panc. , a potem trafiły do szkolnictwa także ten jedyny zachowany w Polsce T70 na pewno pochodził z 1 Br. Panc. Moja rada jest taka obejrzyj sobie zdjęcia z Muzeum Broni Pancernej z Poznania z odpowiednim eksponatem i myślę że da ci to odpowiedź, a tutaj taki rysunek rzeczonego pojazdu z Magnuskiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 19 godzin temu, Jostein napisał: Panowie, model czołgu lekkiego T-70 od Zvezdy ma trochę alternatywnych części do wyboru, w tym przednią górną płytę kadłuba, pokrywę włazu kierowcy, osłonę jarzma armaty i korpus wieży. Jak należałoby dobierać w/w elementy do wykonania miniatury pojazdu z 1 Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte? Tu masz sporo fotek z remontu https://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=53&t=131406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi