Wujciobryan Napisano Środa o 18:59 Napisano Środa o 18:59 Godzinę temu, meser262 napisał: Model w jakiej skali? Grubość kabelka sam musisz dobrać. Na tej stronce Masz wybór od 0,1 mm wzwyż. https://www.mojehobby.pl/catalog/Dodatki-307661.html?search_producer=7696147 Pozdrawiam Krzysztof Skala 1/35 zaraz wejdę na stronę Moje hobby i poszukam takowych linek i dołączę ich do mego obecnego zamówienia które miało być zrealizowane w innym sklepie ale równie może być w Moje hobby.Dziękujei pozdrawiam 1 Cytuj
bulik58 Napisano Środa o 19:00 Napisano Środa o 19:00 Jeśli się zdecydujesz jednak przyjechać to daj znać do popołudnia w piątek 1 Cytuj
Wujciobryan Napisano Środa o 21:24 Napisano Środa o 21:24 2 godziny temu, bulik58 napisał: Jeśli się zdecydujesz jednak przyjechać to daj znać do popołudnia w piątek Dziękuję za zaproszenie i w innym przypadku bym skorzystał,ale mimo szczerych chęci nie dam rady się pojawić w Jaworznie Cytuj
Wujciobryan Napisano Czwartek o 08:03 Napisano Czwartek o 08:03 Zamówiłem już drut do tych linek(średnica 0.10 mm jest najlepsza bo 0.15 średnica jest za gruba)Poszukałem głębiej i udało mi się również doczytać a nawet znaleźć schemat tych granatów dymnych i opis jak one działały i jak zamocować powinien linki Dziękuję szanowni koledzy modelarze za pomoc w tym temacie.Pozdrawiam i życzę miłego dnia Cytuj
Wujciobryan Napisano Czwartek o 22:38 Napisano Czwartek o 22:38 (edytowane) Update do linek opalających granaty dymneZ racji tego że mój Sdkfz 231(6 rad) jest w skali 1/35 będę musiał uprościć podpięcia tych linek do granatów dymnych gdyż w tej skali nie mam na tyle doświadczenia aby to zrobić w 100 %zgodnie z oryginałem ale zrobię te linki w 80%zgodnosci z oryginałem.I tak na marginesie takie podpięcia linek do granatów było standardowym rozwiązaniem stosowanym na tym pojeździe z tego co się dowiedziałem Jeszcze raz dziękuję za naprowadzenie mnie na to jak to zrobić koledzy modelarze Edytowane Czwartek o 22:41 przez Wujciobryan Cytuj
Wujciobryan Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Dobry wieczór szanowni koledzy modelarze.Jeszcze jedno pytanie mam do was, pewnie nie ostatnieCzy te paski mocujące ten kanister były koloru czarnego czy brązowego bo zakładam że te paski były skórzane?Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę miłej nocy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi