robertmodelarz Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 6 minut temu, hamp napisał: Do naszych T-54/55 jakie były używane trały przeciwminowe? KMT-5? KMT-5 - Opisy Broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Dzieki. Czy Ktoś z Kolegów ma jakieś fotki T-55 z takim trałem, pozwalające wykonać taki model z oznaczeniami WP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marfy Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia W dniu 24.04.2026 o 07:37, M.A.V. napisał: Witam Waszmości ! mam pytanie dla bardziej zorientowanych - czy są jakieś "normalne" gąski które nadają się do AHS Krab ? skala oczywiście 1/35 ..... "normalne" = "niegumiaki" ..... Wspomniany wyżej sprzedawca na fb to też autor plików na cults3d. Jako że przymierzam się K9 to kupiłem te gąski, tak to wygląda dla zainteresowanych Autor tworzy też Raka pod Rosomaka id IBG, ale jak sam pisze idzie to powolutku i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Przesłał mi aktualny stan projektu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 9 minut temu, marfy napisał: Wspomniany wyżej sprzedawca na fb to też autor plików na cults3d. Jako że przymierzam się K9 to kupiłem te gąski, tak to wygląda dla zainteresowanych Autor tworzy też Raka pod Rosomaka id IBG, ale jak sam pisze idzie to powolutku i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Przesłał mi aktualny stan projektu Gąski do Kraba mam, na Raka to chyba wszyscy od lat czekają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano Niedziela o 16:22 Share Napisano Niedziela o 16:22 W dniu 24.04.2026 o 09:57, hamp napisał: Dzieki. Czy Ktoś z Kolegów ma jakieś fotki T-55 z takim trałem, pozwalające wykonać taki model z oznaczeniami WP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano Poniedziałek o 04:42 Share Napisano Poniedziałek o 04:42 To ja dołączę do pytania czy są zdjęcia z innym lemieszem do samo okopywania itp, niż produkowany był u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano Poniedziałek o 04:51 Share Napisano Poniedziałek o 04:51 Dzięki Jacunio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano Środa o 05:32 Share Napisano Środa o 05:32 Wracając do trału. Jak on był mocowany do czołgu? Te które miały go używać miały jakieś specjalne mocowania? Czy mocowano go do standartowego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano wczoraj o 06:15 Share Napisano wczoraj o 06:15 W dniu 26.04.2026 o 18:22, bigmodel napisał: Jeżeli to KMT-5 to wczesny Trumpeter ma "to" w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano wczoraj o 06:54 Share Napisano wczoraj o 06:54 34 minuty temu, chorąży napisał: Jeżeli to KMT-5 to wczesny Trumpeter ma "to" w ofercie Trał do wykorzystania, model czołgu do wyrzucenia. Błotniki trzeba jeszcze uciąć. Tak jak w Meridzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano wczoraj o 07:06 Share Napisano wczoraj o 07:06 na tych zdjęciach pierwszy ma ucięte błotniki, ten na moście najwyraźniej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, hamp napisał: na tych zdjęciach pierwszy ma ucięte błotniki, ten na moście najwyraźniej nie. Co prawda nie polskie ale jak widać temat błotników jest dość szeroki wśród użytkowników , od kompletnych poprzez przycięte .. do usuniętych kompletnie Oprócz KMT-5 stosowano na T-55 również KMT-6 , ruskie na pewno a czy na polskich? Na to muszą odpowiedzieć ci którzy mają konkretne wiadomości. Edytowane 22 godziny temu przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu (edytowane) Oczywiście jest jeszcze "ten" czyli Skif ktm-6 i drugi a więc btu-55 do obu trzeba mieć samozaparcie, chociaż btu-55 całkiem fajnie wychodzi. Edytowane 22 godziny temu przez chorąży Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi