patrix94 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Aha czyli wszystko jasne, sory za zamieszanie i dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Który ural 375 jest lepszy zv models czy icm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Witam, czy jest w stanie ktoś napisać co wymaga największych poprawek w Pz.IV z Academy? Dostałem ten model w prezencie i chce go wykonać, a chcę również żeby sensownie wyglądał, więc dodać chcę własne przeróbki (z wyjątkiem lufy, tą kupię z RB), a nie chcę wydawać w niego majątku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Tutaj jest warsztat, może coś podejrzysz. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=29840 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 witam czy ktoś dysponuje albo wie gdzie można w warszawie skorzystać z mikrotokarki mam 1/48 Lufa 37mm M6 L/56.6 i potrzebuje przetoczyć ją pod panzer 38t ? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Spróbuj u Zegarmistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 dzieki tak zrobie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 To ja wyjadę z takim pytaniem na które chyba wszyscy modelarscy pancerniacy znają odpowiedź oprócz mnie, hi hi A mianowicie dostałem Tygrysa II z Italeri 1:72 i chcę zrobić go z niemiec ale nie wiem jaki tam był kamuflaż, jak byście mieli fotki albo schematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 czy ktos wie jak rozkleić model, jak juz skleiłem - cjanoakryl - łaczenie plastik / metal dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 czy ktos wie jak rozkleić model, jak juz skleiłem - cjanoakryl - łaczenie plastik / metal dziekuje Jest taki specyfik, zwie się Debonder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 o bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxolek914 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Witam, mam pytanie, kleję właśnie model T-62 1/35 Trumpetera i na koła od czołgu należy nałożyć coś w rodzaju opon. Z czego te elementy są wykonane w oryginale? Bo jeśli z metalu, czy czegoś w tym rodzaju, można byłoby wykonać zdarcia na wystających fragmentach(wyglądających poniekąd jak bieżnik) https://picasaweb.google.com/1116909100 ... 2093553010 Po drugie, jak wykonywać oznaki zużycia na elemencie prezentowanym na fotografii 2.? https://picasaweb.google.com/1116909100 ... 0903851298 Po trzecie, jak wykonywać oznaki używania na gąsienicach? Szukałem na forum i nie znalazłem. Po czwarte, Jakie materiały potrzebne będą do wykonania efektu rdzy(np. ściekającej z nakrętek)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Nie otwierają mi się te linki, ale: -prawdopodobnie są to gumowe bandaże kół, a nie metalowe -oznaki ich zużycia, no to wiesz dremel i charat:D -gąsienice to chyba najlepiej pokryc pigmentami/błotkiem a potem wystające elementy gąsienic machnąc metalizerem -jeśli chcesz zrobic rdzawe zacieki, to użyj farb olejnych, robisz kropkę i rozcierasz tworząc rdzawą smugę. A jeśli to ma byc rdza jak np. na wydechu no to suche pigmenty utrwalone fixerem/medium do pigmentów Mam nadzieję że pomogłem;) Pozdrawiam, i wesołych świąt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witam!stałem się szczęśliwym posiadaczem .FT-31 z RPM,nie jestem znawcą tematu dlatego pytam:-)czy można go zrobić w wersji polskiej?jeśli tak to może jakieś malowanko i różnice w uzbrojeniu?Pozdrawiam i czekam na newsy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seinnt47 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witam,składałem swój pierwszy w życiu model.Na próbe miałem mały model wojskowego motocyklu z dwoma wojakami w skali 1:35. Przyjemnie złożyłem i zabrałem się za malowanie.Miałem trzy kolory farb HUMBROL [ to mało ? ] Jakieś zielony jasny,ciemny zielony,i szary . Problem w tym że jak dokładnie pomalowałem różnymi kolorami i odstały 6h suszenia się, wszystkie kolory wyglądają tak samo,prawie się od siebie nie różnią ...nawet szary wygląda jak zielony. Tak jest zawsze czy coś źle robie? Bo na zdjęciach widziałem fajnie pomalowane modele w różnych kolorach a mój.....:{ Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Po pierwsze, podaj numery farb, po drugie, fotki też nie zaszkodzą. Malowałeś pędzlem, jeden kolor po drugim, bez przerw na schnięcie? Jeśli tak, to przyczyna jest prosta - farby zmieszały się na powierzchni figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seinnt47 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Po pierwsze, podaj numery farb, po drugie, fotki też nie zaszkodzą. Malowałeś pędzlem, jeden kolor po drugim, bez przerw na schnięcie? Jeśli tak, to przyczyna jest prosta - farby zmieszały się na powierzchni figurki. Hmm..nie znam się na tym ale myśle,że mi odpowiedziałeś.Malowałem jeden kolor po drugim bez przerw,żadnych.Ile musze tak poczekać po jednym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 W przypadku Humbrola, to 2-3 godziny to absolutne minimum. Czerwony, albo miedziany potrafią schnąć nawet 24h, za to srebrny schnie szybko. H33 jest dość zdradliwy - po ok. pół godziny wygląda na suchy, ale ściera się przy każdym dotknięciu i brudzi palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seinnt47 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Wielkie dzięki dumapolski za szybko się zabrałem i model jest w jednym kolorze.Ale teraz będe wiedział.Jeżeli tu coś takiego jest to temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Witam posiadam ten moodelik: http://www.mojehobby.pl/Tamiya-Panzer-Kampfwagen-IV-p-1-212463.html z tego co słyszałem wersji D w Polsce nie było, za to jest całkiem fajna wersja afrykańska. Czy Ci chłopusie pasują do afryki ? Mają na sobie czarnuchy a w Afrika Korps mieli chyba spodenki i koszule? Czy we wczesnej fazie działań w afryce mogli być ubrani w czarnuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Do tej IV D proponuje jednak ich afrykańsko nie wsadzać-było by im zby ciepło w czarnuchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Może te chłopaki dały by się wpasować http://www.mojehobby.pl/Master-Box-German-Africa-Corps-4-figures--p-1-1648637.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Jeszcze jedno czy taka wersja afrykańska którą podaje tamka tzn z tymi płytami na silniku i rynną na kanistry mogła występować też w europie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 jeśli mnie pamięć nie myli to pierwsze IV różniły sie niewiele ale potem zaczęli dosyłać z filtrami przeciwpyłowymi etc musisz to sprawdzić poprzez dokumentacje np: http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&q=pzkpfw+IV+d%3B+afrika+korps&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1568&bih=724&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ItD5TqPHEImg-waVkNXKAQ tutaj powinniście znaleźć odpowiedz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 czym kadlub kingtigera porshe różni sie od henschla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi