Tenggeri Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Panowie, jak ze sklejalnością i spasowanie tego zestawu. Da się go w miarę bezstresowo złożyć czy bez tony szpachli i paczki relanium się do niego nie zbliżać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Więc tak jast to przepak EE ,pakowany jako Skif ,tu jeszcze może być dobrze,ale jak to modele ze wschodu szpachla się przyda.Szlifowanie cię nie ominie to nie jast Tamiya ani Dragon ale da się go skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Witajcie! Otóż szykuję się do sklejania kolejnego ruska i oto moje pytanie. Jaki kolor będzie najlepiej pasować do obić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 AK chipping colour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Dzięki wielkie. PS. Może jakieś kolory pactry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 Gasiennice Bronco Models AB3540 1/35 do Pantery Czy ktos skladal te gasiennice , chodzi mi o to w jakiej kolejnosci maja byc skladane . W zestawie sa trzy rodzaje ogniw . Na pudelku jest rysunek na ktorym jest nastepujaca kolejnosc : 1 ogniwo czyste 2 ogniwo z tzw. ze znakami pionowymi i poziomymi 3 ogniwo z numerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 Czy ktos skladal te gasiennice . Chodzi mi o to w jakiej kolejnosci maja byc zakladane ogniwa. W zestawie sa trzy rodzaje ogniw a mianowicie : 1 ogniwo tzw czyste 2 ogniwo ze znakami pionowymi i poziomymi 3 ogniwo z numerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macy6 Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Jakos nikt nie kwapi sie z odpowiedzia . W koncu wzorujac sie na rysunek z pudelka zlozylem jedna gasiennice. Efekt po zlozeniu jest wspanialy . Ale nie poleca tego zestawu poniewaz , ze jest duzo obrobki przy plastiku tzn . duzo szlifowania pilnikami , najpier okraglym ( ogniwo Pantery ma charakterystyczny ksztalt w miejscy laczenia sie ogniw a mianowicie ksztalt luku i w tym miejscu zostaje plastik po wycieciu z ramki ) a potem plaskim ( slady pozotale przy tzw zabku ogniwa na plaskiej powierzchni ogniwa - dwie kreski po obustronach ). Nastepny problem jest przy samym skladaniu , mozna tylko raz to zlaczyc . Po rozlaczeniu ogniw niszczy sie platikowy lacznik i wtedy tylko ratuje juz klej i jest polaczona na stale , nie jest juz ruchoma . Na szczescie producent dodal kilka dodatkowych ogniw , w zestawie jednej gasiennicy jest 96 ogniw ( jeda gasiennica Pantery sklada sie z 86 ogniw). Pry laczeniu ogniw najpiew laczymy gore potem dol. Chociaz gasiennica sklada sie z trzech roznych ogniw i efekt jest wspanialy to go nie polecam. Modelkasten czy Friulmodel nie jest tak efektowny jak Broncko , ale prosciej te zesawy sie sladaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak ukształtować gumowe gąski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Który model T-34/85 w skali 1/35 najlepiej bez wnętrza byście polecili nie wymagający poprawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak ukształtować gumowe gąski ? Przyklejać je do kół klejem. Zwisy można uformować suszarką do włosów, nagrzewając je i szybko schładzając wodą. Oczywiście nieumiejętne używanie suszarki może się skończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Mam pytanie odnośnie kleju Tamiya Zauwazylem ze jest ich kilka rodzaj i czy moglby mi ktoś w skrócie je opisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Mam pytanie odnośnie kleju Tamiya Zauwazylem ze jest ich kilka rodzaj i czy moglby mi ktoś w skrócie je opisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Szukam zdjęć napisów umieszczanych na ścianach ku pokrzepieniu serc lub w drugą stronę na murach i ścianach budynków z czasów IIWŚ. Czy ktoś z was posiada takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Znowu ja. Teraz poszukuję figurki małej dziewczynki z misiem w łapce. Jest taka albo gdzieś znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Czym najlepiej skleić figurki z żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 W sumie żywice sg,ale może ktoś ma lepszy knyf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 A ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie klejenia. Jaki polecacie klej z pedzelkiem do dużych powierzchni ( np. do zimmeritu ) ? Dobrze by było, żeby był wolno schnący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Kolejne pytanie do szanownych kolegów Sprawa tyczy się farb transparentnych ( przezroczystych ), bo przy kolejnym modelu będę musial pomyslec o pomalowaniu peryskopów, lamp itp. spraw. Co o nich sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Osobiście jestem z nich zadowolony. Używam Tamiya. Najpierw maluję wnętrze reflektora na srebrno a potem transparenta. Poniżej masz link do foty na której to widać: https://lh5.googleusercontent.com/-2bV2DnIr1i4/UK5x8vvgfdI/AAAAAAAAChc/EjQhMU_9ItM/s640/DSCF1571.JPG Przednie lampy robiłem podobnie tylko zamiast transparentnej farby dawałem Vallejo Still Water. Ostatni kupiłem sobie Humbrol Clear fix i będę w przyszłości testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 A co Ty do tej pory robiłeś, że nie słyszałeś, czytałeś czy nie widziałeś farb olejnych MIG-a, albo AK ?Pzdr Nie wiem, modelowałem? Pomalowałem SE figurki akrylami , bo nie znałem AK I MIG, i napiszesz jakie to one nie są (LOL) Potem se w rzeczce WEL połapałem rybek, a później pomalowałem takie coś? Dalej wesoło, że się obudziłem ? Ty moje fajne ty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Proszę o pomoc w dobraniu idealnych farb do Leoparda 2 A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Proszę o pomoc w dobraniu idealnych farb do Leoparda 2 A4 Tylko farby Tamiya Nato Green XF-67,Nato brown XF-68 i czarny XF-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi