Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No w tym przypadku jeszcze nie wiem na jakie męki się skazuję ;)

Do tej pory sklejałem samoloty tylko i wyłącznie w 1:72...

Napisano

Generalnie samoloty są większe od czołgów, wiec to normalne że w 1/72 są małe. Proponowałbym ci zacząć od skali 1/48 i wtedy zobaczysz czy zacząć 1/72 czy przejść na 1/35. Niedługo wystawa w Bytomiu to możesz sobie pooglądać.

Napisano

Wystawa, właśnie wiem, mieszkam kilka ulic od hali, ale niestety w ten weekend jestem na uczelni. Niemniej jednak jeśli nadarzy się okazja zerwać z jakichś zajęć to wykorzystam ten czas "na skarpie".

A pierwszy czołg jaki zacząłem sklejać jest w 1:35.

Napisano

Jest warsztat M41 walker bulldog.

Aktualnie siedzę w robicie, ale jak bedę miał chwile na zmniejszenie fotek to wstawię kilka zrobionych dziś przed wyjściem.

Mój model ma ruchome koła. Hobbystycznie zajmuję się też robotyką i myślę żeby kiedyś tchnąć życie w tą zabawkę ;) i zastanawiam się czy ma sens brudzenie kół czy też nie.. Ale jak resztę wybrudzę i gąski też to kół nie? Chyba kiepsko będzie to wyglądało...

Btw czy jest normalne nastawianie budzika na 6 rano żeby siąść do modelu czy po prostu jestem porąbany?

Napisano

Panowie akrylowcy- jakiej farbu używacie do malowania zieleni NATO, czyli zamiast humbrola 117? Najlepiej gdyby ktoś podpowiedział coś z Pactry, albo Vallejo.

Napisano

makinen - ja używam akrylowego Model Mastera 473 Medium Green. Jak wychodzi - możesz podejrzeć w moim wątku o M-113 viewtopic.php?f=87&t=39579 W przypadku Pactry odpowiednikiem była by farba A33 Medium Green. Aczkolwiek nie zarzekam się że jest to wybór idealny, może ktoś coś lepszego poradzi?

• 2 weeks later...
Napisano

Poszukuje informacji/zdjęc Tygrysa z sPzAbt 505 numer 334, Nowe Koszary, 1944. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o nim Głownie mi chodzi o to, czy jest to wersja pózna, czy końcowa ?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

potrzebuję instrukcji do:

Panzer I F

1:35

Alan

gdzie mogę ją znaleźć? Może ktoś ma taką i poratuje mnie skanem?

W googlach przebuszowałem i jak na razie posucha.

Napisano

Witajcie.

Poszukuję materiałów dotyczących BMP-2D w malowaniu afgańskim. Trochę już po googlach polatałem i coś tam mam ale brakuje mi konkretnych schematów malowania, łącznie z numeracją farb. Czy ktoś może mnie naprowadzić gdzie znaleźć instrukcje? Wiem, że Zvezda wydała BMP-2, jedno z malowań to właśnie afgańskie ale nie mogę go znaleźć. Zdjęcia też chętnie przygarnę.

Ogólnie będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki

Napisano

Jakie kolory z valleyo air będą potrzebne do pomalowania matyldy z afryki ,piaskowy mam już ,ale te ciemne i jasne pasy ,chyba caunter się nazywa taki schemat.