Jamat Posted April 20 Share Posted April 20 Witam współmodelarzy. Po 9 miesiącach walki udało się z sukcesem zakończyć pracę nad modelem. Nie będę się zbytnio rozpisywał, jak ktoś chcę się coś dowiedzieć to zapraszam do warsztatu: A o to fotki 33 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted April 20 Share Posted April 20 O matko.... jest nawet oliwna gałazka pokoju. Nastepny pojazd zapewne będzie koszerny w każdym calu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted April 20 Share Posted April 20 Wysmakowany w każdym calu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted April 20 Share Posted April 20 To chyba najlepszy model jaki w ostatnim czasie widziałem, świetna robota, zarówno montaż jak i malowanie, gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted April 21 Share Posted April 21 Od szczegółowej budowy przez bambetle, brudzenie, ślady eksploatacji dla mnie model kompletny. Koronkowa robota, efekt zjawiskowy, oko się otwiera a szczeka opada bo tyle tu dobra na dosyć niewielkiej powierzchni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciejW Posted April 22 Share Posted April 22 Świetna robota, jest nad czym zawiesić oko. Czekam na kolejne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 72 Posted April 22 Share Posted April 22 Jak dla mnie trochę za dużo tych ostrych kolorystycznie akcentów ale model bardzo spoczko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albatros Posted April 22 Share Posted April 22 Wspaniała robota, piękny model, znakomicie wykonany detal, malowanie i brudzenie, a do tego mnóstwo smaczków gratulacje, naprawdę z przyjemnością śledziłem warsztat i teraz obejrzałem galerię, aż szkoda, że już koniec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted April 23 Share Posted April 23 Od dwudziestu minut oglądam Twoje dzieło i nie mogę wyjść z podziwu. Absolutnie genialnie na każdej płaszczyźnie. Każdy element jest dopieszczony, spójny z całością. Napisać, że jestem pod wrażeniem, to jak nic nie napisać Na pewno będę czerpał z Twojego modelu jako przykład "jak to się robi". Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted April 23 Share Posted April 23 (edited) Dopieszczony model, masa roboty, technicznie to bardzo ciekawie, np pordzewiała osłona tłumika, choć trzeb by zweryfikować z jakimś foto na ile to tak rdzewiało, fajnie pobrudzony układ jezdny to klasa, jedynie ilość kolorów przesadzona, bije po oczach, wywalił bym ten czerwony i niebieski, ale w sumie co tam kto lubi. Edited April 23 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted April 23 Share Posted April 23 rewelacyjnie wyszedł chociaż nadal uważam że powinny być dwa bliźniaki - jeden taki docelowy i drugi w wersji saute (niepomalowany) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioc Posted April 23 Share Posted April 23 Zachwyty były już w trakcie budowy. Efekt końcowy 10/10. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harkonen Posted October 5 Share Posted October 5 W dniu 20.04.2025 o 16:30, Jamat napisał: Witam współmodelarzy. Po 9 miesiącach walki udało się z sukcesem zakończyć pracę nad modelem. Nie będę się zbytnio rozpisywał, jak ktoś chcę się coś dowiedzieć to zapraszam do warsztatu: A o to fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harkonen Posted October 5 Share Posted October 5 W dniu 20.04.2025 o 16:30, Jamat napisał: Witam współmodelarzy. Po 9 miesiącach walki udało się z sukcesem zakończyć pracę nad modelem. Nie będę się zbytnio rozpisywał, jak ktoś chcę się coś dowiedzieć to zapraszam do warsztatu: A o to fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harkonen Posted October 5 Share Posted October 5 Witam wszystkich Oto jeden z modeli, który sięga najwyższej półki.! Coś niesamowitego! 9 miesięcy pracy dało niesamowity efekt. Jeżeli przyjrzeć się dokładnie, jak na moje oko jest trochę za dużo bambetli, (miś, itp.). Jednak całość robi niesamowite wrażenie! Wielkie brawa! Jedno pytanie: jak zrobiłeś na kołach i gąskach efekt suchego błota? Używam Pigment Cement od "Modellers World" i po połączeniu go z pigmentami, prawie zawsze wyjdzie mi "mokre" błoto. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 5 Share Posted October 5 Niesamowity model. Dopracowany w każdym calu. Podoba się bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamat Posted October 7 Author Share Posted October 7 W dniu 5.10.2025 o 18:59, Harkonen napisał: Witam wszystkich Oto jeden z modeli, który sięga najwyższej półki.! Coś niesamowitego! 9 miesięcy pracy dało niesamowity efekt. Jeżeli przyjrzeć się dokładnie, jak na moje oko jest trochę za dużo bambetli, (miś, itp.). Jednak całość robi niesamowite wrażenie! Wielkie brawa! Jedno pytanie: jak zrobiłeś na kołach i gąskach efekt suchego błota? Używam Pigment Cement od "Modellers World" i po połączeniu go z pigmentami, prawie zawsze wyjdzie mi "mokre" błoto. Pozdrawiam W dniu 5.10.2025 o 19:18, Endrju napisał: Niesamowity model. Dopracowany w każdym calu. Podoba się bardzo. Dziękuje, cieszę że się podoba. Co do błota to powstało zmieszania piasku oraz pigmentów i co najważniejsze spajacza ENML 2,0 Binders od firmy VMS w wersji matowej (są jeszcze satynowe i błyszczące). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted October 7 Share Posted October 7 Podoba się,wygląd ma trochę "cygański" ale daje radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted October 10 Share Posted October 10 Bardzo efektowny model i widoczny wkład pracy (obserwowałem warsztat). Zróznicowanie powierzchni, kolorystyka wypłowień, faktur, różnych materiałów. Za to brawo. Dobrze się to ogląda, ale...w mojej opinii (i jednego z przedmówców) trochę za dużo tej pstrokacizny kolorystycznej w dodatkach i sensowności ich samych- gitara, miś, walizka. fioletowa szmatka itd. Trochę poszło to w kierunku taboru cygańskiego, a bojowego wozu i narzędzia walki. Taki mój odbiór i skromna uwaga. Jakkolwiek- model ekstra widowiskowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pete Posted November 5 Share Posted November 5 So I served on Centurions in Australia from 73 to 76 when we received the Leopards. This fantastic work brings back very happy memories. The detail is spot on, for example the angles at which the drivers periscopes are exactly right. Some amusing detail is the guitar and the toy bear, lol. Cheers Pete 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts