portalus Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Z pewną taką nieśmiałością zamieszczam chyba moją pierwszą galerię tutaj. Relację z budowy wiadomo gdzie szukać a dla nie zorientowanych podaję sznurka: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=82&t=3333&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Co tu dużo gadać, dobra robota, jedyne co mi się nie podoba to wyflockowana deska, ale to rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Bardzo estetycznie i elegancko, no i super foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Bardzo ładny model Jezeli miał bym do czegoś sie przyczepić , to chyba tylko do tego (miejsca zaznaczone kółeczkami): Nie wiem czy są to pyłki kurzu na lakierze, czy coś przykleiło się podczas malowania Model na zdjęciu jest mocno powiekszony, to pewnie w realu tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Po pierwsze za podjęcie tematu, po drugie za wykonanie i po trzecie prośba o więcej galerii z Twoimi modelami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 29 Listopada 2008 Autor Share Napisano 29 Listopada 2008 Jeśli są jakieś kropki na lakierze to są to pyłki kurzu, powierzchnia tych zaznaczonych fragmentów jest dość dobrze widoczna na warsztacie – zdjęcia poniżej. Lakier jest tak położony, że w większości zniwelowałem schodek od kalek – oprócz progu. Okolice przy wylotach powietrza nie są perfekt a wynika to z faktu, że dość trudno było je wyciąć i obrobić – nie mam jeszcze dość doświadczenia w pracy z żywicą no i czas gonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Śledziłem relacje z budowy i Miałeś z nim sporo walki ;) Ale efekt jest jak najbardziej tego wart. No i rewelacyjne zdjęcia, dodają klimatu temu McLarenowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Znakomicie model się prezentuje ! I jeszcze te zdjęcia rewelacyjne , bardzo mi się podobają. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Piekna maszynka ładny lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Witam, model super, co tu dużo gadać Ale jeszcze bardziej mnie ciekawi i zachwyca sam wygląd zdjęć. Rewelacyjnie to wygląda. Zdradzisz jak przygotować taką "scenerię"? Podejrzewam czarny brystol i tafla szkła ale wolę się upewnić A jak z oświetleniem? Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Piękne lustro ,aż się przejrzeć można P.S.Model na czarnym tle wygląda jak by był zrobiony komputerowo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Wspaniała robota. Mimo że wiem jak trudno obrabia się żywice by nadać efekt super. Ale widzę że Tobie walka z nie żywą materią się udała. Mimo jakiś tam drobniutkich wad i niedoróbek to model zacny. Też jestem ciekaw jak zrobiłeś te zdjęcia. Co służyło za światło materiał jako tło i efekt odbiciowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Coś niesamowitego. W pierwszej chwili pomyślałem, że jest to model 3D wyrenderowany w jakimś programie - naprawdę. Zdjęcia są cudowne, a wykonanie modelu jest na najwyższym poziomie. Jeszcze raz powtórzę, zdjęcia są genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Nic dodać, nic ując piękna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Model śliczny a sposób prezentacji zwala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Mistrzostwo swiata, nic dodac nic ujac. Gratulacje. Doskonale pokazales, jak wazne w eksponowaniu modelu jest swiatlo i tlo, na ktorym wykonuje sie zdjecia. Mamy nad czym pracowac. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Odpowiedź spóźniona ale zawsze. Studio wygląda tak: W skrócie: - Podstawa to płyta z plexi – lustro daje podwójne odbicie - Tło to taki niby aksamit z zestawu co był w namiocie - Namiot bezcieniowy 80 - 2x150W halogen i 3x60W zwykłe żarówki z lampy pod sufitem - KM Dynax 5D kit ze standardowym obiektywem - Statyw i zabawa z czasem i przesłoną - PC + oprogramowanie Zadrapania i kurz na plexi usuwam w komputerze. Tak na gorąco zdjęcie z dzisiaj skończonego Lambo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 No no, profesjonalna sprawa, pozazdrościć pomysłu i takiego stanowiska zdjęciowego. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Portalusie, model zajefajny! Widziałem już Twoje wcześniejsze prace, i naprawde masz opanowane pojazdy na tip top. Mam dwuletniego synka i na wystawie w Poznaniu, cały czas chciał oglądać Twoje Lambo, tak go zaciekawiło! (zielone i zółte. Robisz mi apetyt na takie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi