Grzes Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca 18 minut temu, abtb napisał: A w galerii to już celowe kopanie po kostkach eee, tak to robią początkujący. Zawodowcy walą w cohones Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca 40 minut temu, abtb napisał: Ale wracając do tematu - dziś pierwsze kalki Brawo Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca 15 minut temu, Xmen napisał: Brawo Ty. Nie chwal przed robotą, bo autor się rozentuzjazmuje i ręka w emocji zatrząść się może. A to w końcu skala 1:72, więc kaleczki małe! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Lipca Autor Share Napisano 24 Lipca 7 godzin temu, Grzes napisał: Nie chwal przed robotą, Już po robocie: Jutro będzie można olejować siuwaksami 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca (edytowane) Kalki położone to można gryźć po kostkach Nie za ciepły ten brąz? Paczam na te zdjęcia z poprzedniej strony i wygląda na taki hm... Mniej kakaowy niż u Ciebie Edytowane 24 Lipca przez jachud3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca 27 minut temu, jachud3 napisał: Kalki położone to można gryźć po kostkach Nie za ciepły ten brąz? Paczam na te zdjęcia z poprzedniej strony i wygląda na taki hm... Mniej kakaowy niż u Ciebie Wyczekał na kalki i pojechał . 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Lipca Autor Share Napisano 24 Lipca 32 minuty temu, barszczo napisał: Wyczekał na kalki i pojechał Pozwolę sobie zacytować Grzesia Halamę: "Ja wiedziałem że tak będzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca To tak pół żartem pół serio przecież Trzeba było poczekać do galerii... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca 16 minut temu, jachud3 napisał: To tak pół żartem pół serio przecież Trzeba było poczekać do galerii... Tomek pewnie robi dwa modele jednocześnie - w galerii będzie ten DRUGI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca (edytowane) 11 godzin temu, Kon_Bar napisał: w galerii będzie ten DRUGI Dokładnie TAK! Edytowane 25 Lipca przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca 14 godzin temu, jachud3 napisał: Mniej kakaowy niż u Ciebie Koledze się powodzi, to i kakała nie pożałował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Dzień dobry Tak bardzo podoba mi się ten model, że musiałem napisać posta - bardzo ładny jest Ci on. Teraz pytanie. Czy malowałeś z wklejonymi klapami podwozia ? Jeśli tak, to jak to maskowałeś żeby nie pourywać ich od kadłuba ? Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca (edytowane) 1 godzinę temu, Grzes napisał: Koledze się powodzi, A będzie jeszcze lepiej, bo wisisz mi jeszcze 21 ojrasów za deficytowy towar, który "przyholowałem" ci aż z Łotwy na spec zamówienie 1 godzinę temu, Grzes napisał: to i kakała nie pożałował No ba - kto bogatemu zabroni A wracając do meritum sprawy - założenia warsztatowe były dwa: 1) użyć/zużyć kalki Modelmakera do SBLimów 2) udowodnić, że z "ożenku" dwóch modeli HB MiG15/MiG 15UTI uda się zrobić w miarę poprawnego SBLim-a 2A Oba założenia udało się zrealizować z 100% sukcesem O kolorach nie było w ogóle mowy, więc ten tego ......................... Edytowane 25 Lipca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca (edytowane) 7 minut temu, tomekk napisał: Czy malowałeś z wklejonymi klapami podwozia ? Tak Zawsze staram się przykleić jak najwięcej przed malowaniem, bo potem mam problemy z doklejeniem - zawsze gdzieś się coś maźnie klejem, albo nie wchodzi tak jak trzeba i paskudnie odstaje. 7 minut temu, tomekk napisał: jak to maskowałeś żeby nie pourywać ich od kadłuba Normalnie sztuka magiczna - paseczki taśmy malarskiej dla blacharzy za 5 zeta za 100m plus wycinki z gąbki którą można pozyskać z pudełek z odlewami żywicznymi np z Reskita A czasami wystarczy tylko sama gąbka . Jak będę coś maział w najbliższym czasie to postaram się wrzucić jakąś focię. A poza tym to z modelem należy obchodzić się ostrożnie a nie jak z cegłą - wtedy nic się nie urwie Edytowane 25 Lipca przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca 5 godzin temu, abtb napisał: Dokładnie TAK! Dawnych wspomnień czar : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca 3 minuty temu, barszczo napisał: Dawnych wspomnień czar Oj tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca (edytowane) Kuna, zrób czeciego Zdjęcie Piotr Butowski , Edytowane 25 Lipca przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca 3 minuty temu, em napisał: Kuna, zrób czeciego Zdjęcie Piotr Butowski , A Tomasz na to: - Ja nie zrobię? Potrzymaj mi piwo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca 30 minut temu, em napisał: Kuna, zrób czeciego W sumie Sowy są, charakterystyczne szachownice też, numer też da się złożyć. Tak więc @em 27 minut temu, Grzes napisał: Potrzymaj mi piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca No to jest problem, jako że piwem się brzydzę. Jeśli w grze pojawi się wódka czysta np. Bieługa , w strefie wolnocłowej to ni ma sprawy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Ładny model. Ja ten szary zrobiłbym z domieszką zielonego i niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lipca Autor Share Napisano 26 Lipca 39 minut temu, Łukasz napisał: Ja ten szary zrobiłbym z domieszką zielonego i niebieskiego. Masz 452,3% racji - zrobiłem ten kolor mieszając C115 (błękitny) z C320(zielony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca To mnie zaskoczyłeś. Mam ten model w planach to będę musiał przeprowadzić badania nad kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi