tommyk Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca (edytowane) Zbudowany w ramach konkursu na PWM-ie. Nr.1 Fighter Squadron Aer Ch r na h ireann (Irish Air Corps), Lotnisko Baldonnel, Irlandia 1940 Model zasadniczo wdzięczny w budowie. Sugeruję jednak wzmocnić golenie wstawionymi prętami, bo producent przewiduje wklejanie na styk, co daje raczej bardzo słabe połączenie. Także koncepcja wklejania połączonych zastrzałów i potem odcinania połączeń to jakiś karkołomny pomysł. Poza tym ok. Od siebie dodałem/dołożyłem/ dorobiłem: Blaszkę SBS do wnętrza Tablicę YAHU Dalszy ciąg pasów za fotelem KM od Mastera Gondole KM Aires Naciągi to elastyczne linki Uschi Edytowane wczoraj o 20:58 przez tommyk 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Co do merytoryki się nie wypowiem, ale wizualnie jest efekt WOW! A co do łyżki dziegciu, to czy podwozie się trochę rozjechało (trzecie zdjęcie od końca)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Bardzo ładny dwupłat Ci wyszedł. Duży plus za bardzo nietypowe i oryginalne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Podoba mi się ! Gratulacje za naciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Za Irola wielki plus, no i Gladiator. Bardzo fajny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Podoba mi się, plus za nietypowe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Bardzo ładny, malowanie irlandzkie dodaje smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano Wtorek o 08:46 Share Napisano Wtorek o 08:46 Gladiator fascynował mnie od zawsze, mam rozgrzebanego z Matchboxa i po prostu boję się go kończyć, bo nie wiem, czy poradzę sobie z naciągami, które tu mistrzowsko pociągnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano Piątek o 17:39 Autor Share Napisano Piątek o 17:39 W dniu 3.07.2025 o 22:48, Baas ArK napisał: A co do łyżki dziegciu, to czy podwozie się trochę rozjechało (trzecie zdjęcie od końca)? Przyjrzałem się ale wychodzi mi, że nie. Po prostu zdjęcie nie jest do końca w linii i powstaje takiej wrażenie. Jeżeli już coś jest to absolutnie minimalnie ale w granicach rozsądnej tolerancji :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Piątek o 18:42 Share Napisano Piątek o 18:42 Zacny, oj zacny wyszedł. I to jeszcze w tej skali. Bardzo wiarygodne malowanie i świetne sznurowanie. A propos sznurowania to brakuje chyba linek od steru kierunku czy może na zdjęciach się nie uwidoczniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano Piątek o 18:55 Autor Share Napisano Piątek o 18:55 10 minut temu, TAW napisał: A propos sznurowania to brakuje chyba linek od steru kierunku czy może na zdjęciach się nie uwidoczniły? Tych w istocie brakuje bo z uwagi na położenie tj. przyleganie praktycznie do kadłuba i sposób wyjścia z kadłuba oraz minimalną długość, nie miałem pomysłu jak to estetycznie wykonać. Odpuściłem świadomie. Wolałem tak, niż ryzykować jakieś pokraczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano wczoraj o 12:14 Share Napisano wczoraj o 12:14 Ładny model, podoba mi się wybrany schemat malowania. Przejrzałem warsztat i mam pytanie - jak ostatecznie wykonałeś naciągi? Były przewierty przez górny płat czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano wczoraj o 20:56 Autor Share Napisano wczoraj o 20:56 Ze zdjęć, które mi pokazano i do których dotarłem wychodziło,m że naciągi wchodziły w płat bez widocznych punktów mocowania. W związku z tym nawiercałem oba płaty i usterzenie na wylot, a wykonane śruby z drutu schowałem na inną okazję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi