Gościu Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Naprawdę Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Wstępny układ scenki, jak widać ziemia pod trawkę gotowa. Niestety, nie mam jeszcze latarni - mam nadzieję, że niebawem ją tam postawię. Co na - dalej jest wielką niewiadomą - ojciec i syn na pewno, mamuśka na 70%,przechodnie na 50%, pracownik zagarniający liście 80% Rząd różyczek 50% - mało, gdyż wycinanie listków z folii, dolepianie ich do włoska od pędzla jest bardzo nużące dla moich oczu. Myślałem jeszcze nad jakąś paprotką, czy czymkolwiek..wiem jak jest w MWP, zasadniczo wypadałoby dac same chwasty..ale, to moja wizja "lepszego" jutra..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swistak1541804957 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o Twoje prace konkursowe, to siedzę w pierwszym rzędzie. Bardzo mi się podoba to co robisz. Tak sobie myślę, że przecież zamiast tych uciążliwych różyczek, mógłbyś dać jakieś łatwiejsze do wykonania roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Po jednej stronie jakieś większe drzewko iglaste po drugiej mniejsze (choineczka taka bo święta tuż tuż:> a przy ścieżce jakieś chwasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Może coś przegapiłem (jak tak to przepraszam ;-) ), ale może warto by postawić pojazd na jakiś betonowych podstawach? Wydaje mi się, że zazwyczaj w muzeach - przynajmniej w MOB w Skarżysku, w MWP chyba też, ale dawno temu tam byłem - stoją na takowych, żeby nie zapadać się w grunt. Poza tym to mógłby być fajny kontrast do otaczającej go ziemi, liści itd. Niezależnie jak zrobisz, bardzo mi się podoba, dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Rafale, a czemu on tak jest zmaltretowany, wygląda jak by się ze złomowiska zerwał!!?? Sorry, doczytałem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Dzięki za sugestie. Kamil, zerknij pod koła czołgu, widzisz takie białe prześwity? To właśnie jest "betonowa" wylewka. Zrobiłem nisko, gdyż akurat tak stoi IS w MWP. jeszcze raz dzięki i Wesołych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Czy masz zamiar zrobić jakiś plotek (szary) lub biało czerwony łańcuszek wkoło i tabliczkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Czy masz zamiar zrobić jakiś plotek (szary) lub biało czerwony łańcuszek wkoło i tabliczkę ?? Na "szynach" zaraz przed tankiem kilka ogniw gąsienic, model natomiast będzie stał na betonowych podkładach, w sąsiedztwie trawki.Za figurkami będzie szła ścieżka, na której prawdopodobnie znajdą się przypadkowi przechodnie(jak to w zdjęciach z muzeum - zawsze ktoś w tle musi wejść w kadr), znajdzie się tam też prawdopodobnie jakaś latarnia a pod nią kolejna, większa ławka. Na tanku stanie także tabliczka z informacją "eksponat w trakcie rekonstrukcji", a po boku, na nieco wyższym podstawku także tabliczka, z krótkim rysem historycznym/opisem pojazdu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Fakt, jest, moje niedopatrzenie. Wesołych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 No ja się bardzo cieszę, wreszcie modele czołgów polskich do 1939 r. Ile można oglądać te z krzyżykiem w różny wersjach, blee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Do pracy doszedłbył mi słup, więc szybki "kolanowy" inboksik :p pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Po ukończeniu inszych zaczętości...skupiam się teraz na tym projekcie. Po dłuższym niepatrzeniu(z przyczyn oczywistych - jak powyżej) - dotarło do mnie, że znów wybrałem ramkę, pod budowę połowy muzeum. Poniżej przedstawiam zdjęcia. Tu, model jakby ginie, a jest MNIEJSZA od pierwszej wersji: Tu mniejsza, metalowa i "indywidualna" w swoim wyglądzie: Co myślicie o minimalizacji wyglądu, za czym idzie całego projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Większy lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Co myślicie o minimalizacji wyglądu, za czym idzie całego projektu ? No wg mnie na mniejszym trochę lepiej wygląda, bo na dużym się model gubi, a na mniejszej może być to wszystko zapchane jak dodasz dodatki. Ja bym poszukał trochę innej ramki, średniej wielkości porównując te dwie, najlepiej w kształcie prostokąta. Taka jest moja sugestia na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Zapomnij o tej dużej ramce, ta mała to to co potrzebujesz. Główne rzeczy spoko pomieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Zapomnij o tej dużej ramce w niebycie ;) a tu, mój eksponat w trakcie renowacji Popsute by Rafcio® & hammer™ : I w takim oto stanie...eksponat na betonowych podporach ..stanie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 hmm WOW!!!!! masakra mistrzostwo klasa sam w sobie brak słów Moim zdaniem to powinien być Twój projekt konkursowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Moim zdaniem to powinien być Twój projekt konkursowy Moim też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Fajnie, że Wam się podoba. Co do modelu konkursowego, od początku zakładałem, że tamta praca będzie poddawana głosowaniu, reszta to tematy poboczne - lepsze, bądź gorsze.Dla czego "wypociłem" więcej, niż jedna...czy trzy, to po zakończeniu koń kursu i wyłonieniu laureatów wśród Was. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Rafale, tam ma być czołg, dziadek z wnuczkiem i latarenka na makiecie? Jeżeli tak, to wydaje mi się, że wielkość pola tej scenki, zmieściła by się idealnie na połowie powierzchni ramki jasnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ehh, Rafaello, model przecudnej urody! Rdza jak prawdziwa - niesamowicie realistyczna. Dodaj tylko odrobinkę ptasich odchodów, i będzie z tego już absolutnie prawdziwy eksponat muzealny. Może jeszcze jakiś napisik kredą (bo sprayowców by raczej cieć pogonił) w stylu '(L)', albo 'Jo żech tu był - Ginter ze Zabrza'. I tylko jedna prośba - wielka za to - urżnij ten ornamencik z ramki mniejszej. Błagam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Ramka, pisałem ,że jedyna w swoim rodzaju...wyobraź sobie taka pracę, obok "toaletki" damskiej, wsród szczotek, papilotów i inszych kremów rodem nivea? Ramka idealna ;) pzdr. wesoło, bardzo wesoło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 zdjątko, o którym "zabyłem wcześniej: A tu...wymodziłem: Powierzchnia scenki zmieniła się kilkukrotnie, a i tak oddaje mój przekaz(chyba) Dodłubałem latarnię, wstawiłem szybki...i myślałem - niektórym ( jak widać) to sporo czasu zajmuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi