Ostach Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Chyba zamówię u Ciebie kokpit do Gripena D bo coś nie ma dostawy do TTT w Wawie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Było kupić MPM Best Choice. Mój C wyląduje pod choinką a potem się za niego wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Bardzo podoba mi się ten model. W ogóle interesuję się lotnictwem współczesnym. Składam modele inaczej niż większość forumowiczów - nie stosuje tzw. blach, ew. sam coś dorabiam i nie używam aerografu, czasem spreju ale tylko biały kolor. Będę śledził postępy prac nad B-2, na pewno czegoś się nauczę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Super, powoli do celu... ładnie idzie Ci to odlewanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Jeżeli mogę coś powiedziec oryginale w 1:1 to zawsze był, jest i będzie "wykrywalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Było kupić MPM Best ChoiceCiekawe gdzie :P Poza tym.....kaska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 W mojehobby.pl będą mieli w tym tygodniu (teoretycznie). A kaska... dzieciątko ją ma, było poczekać xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Mały update. Od dwóch dni walczę z wylotami, ale szerzej o tym następnym razem napiszę. Jak je skończę. Tym razem jednak chciałbym pokazać skrzydła i ich "samosklejalność"... niestety, ale były duze uskoki, więc nie żałowałem szpachli... a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 To powinno Ci bardzo pomóc http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=170490&st=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 co to za szpachla? Mr. cośtam od gunze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Nie. Uznałem, że poszła by chyba cała tubka, wiec użyłem Novola samochodowego. Dzięki Rafał Jutro może update dam, bo coś temat zanika... mam mało czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Dzięki Rafał Nie ma problemu, za jakiś czas ruszam ze swoim B-2 więc ta dokumentacja również mi się przyda. Mam już 2 fotele ACES II Airesa, blaszki edka. Przymierzam się też do silników i komory uzbrojenia od podstaw. Dlatego "uczę" się tego zestawu na Twojej relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Hej. Kokpit rozbebeszyłem i jestem w trakcie usuwania linii podziału. Strasznie męczące to... A tu wylot. Tylko jeden, bo drugi po raz trzeci kąpie się w dot-3 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Nooo wyloty fajne , rzeczywiście tona szpachli poszła na skrzydła ale czekamy co dalej, wrzuciłbyś coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Na razie nic ciekawego... Trwa szlifowanie skrzydeł. Mam już za sobą dwie godziny szlifowania, oraz 4 arkusze papieru ściernego. Nie wspominam o szpachlowaniu: Aha, przyszły kalki. Jakością to one nie grzeszą. Kiepska jakość literek, i całe pożółkłe: W piątek zaczną się ferie zimowe, bo będzie więcej czasu... PS: Niewyszlifowana szpachla jest tylko między otwartą "klapą" a załamaniem skrzydła. Reszta już wstępnie wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Hej, postanowiłem odkopać mój wątek. Trwają pracę nad częściami potrzebnymi do zamknięcia kadłuba, a tym czasem wyszlifowałem jego dolną (nie ma jej na fotce) i górną cześć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Wysłałem Ci kalki kokpitu, może to doda Ci motywacji do dalszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Ja z kolei w ramach wdzięczności puściłem dziś parę blaszek dla Ciebie Z tego wszystkiego zapomniałem pokazać efekt żmudnego szlifowania. W między czasie wyciąłem takie coś, bo przecież co to za MODEL, w którym modelarz nie wyciął żadnego steru? Opuszczę go: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 między czasie wyciąłem takie coś, bo przecież co to za MODEL, w którym modelarz nie wyciął żadnego steru Model bezsterowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Planujesz rycie nowych linii ? Które kalki wykorzystasz ostatecznie z zestawy czy nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Bacznie czekam na dalsze wieści... też planowałem pobawić się przy B-2 ale jednak to trochę za drogie. A, że wszystkie miejsca w pierwszym rzędzie zajęte to składam wniosek o akredytacje prasową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Dzięki wielkie Hołek rizzi GT - Ostatecznie kalki będą mieszane, a linii nie ryję. mroko94 - ja nie znam czegoś takiego jak "model bezstresowy", chyba że ktoś mi kupi naprawdę dobrze "zdetalowany" model Zapomniałem wrzucić fotki gotowych części na końcu każdego silnika: Po małej "awanturze" związanej z moim korzystaniem w aerografu, skończyłem prawy wylot silników. Rozwaliłem też kompletnie kokpit, ale o tym jak go zbuduję do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Początki prac w kabinie pilotów. "Ściana" bezpośrednio za fotelami pilotów będzie rozcięta wg czarnych kresek, czyli zostaną tylko małe ścianki po bokach. Dojdą pionowe słupowate profile za fotelami, faktura podłogi, toaleta, oraz część komputerów pokładowych obok "sypialni". Dorobię też pewnie jakieś wręgi na ścianach, przewody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 a te wypychacze strasznie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 A te wypychacze pójdą do kosza. Zapomniałem podkreślić, że będą fotele żywiczne. Było to napisane w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi